Hermanos Fernández López protegeix les dades amb KNX

Cas d'èxit

ABAST ha estat l'encarregat de dur a terme el projecte de millora de la tecnologia que protegeix la informació i sistemes TI de l'empresa Hermanos Fernández López.

La divisió Datacenter Solutions d'ABAST en estreta col·laboració amb el departament de sistemes de Hermanos Fernández López han desenvolupat un entorn segur, eficient i flexible per als seus equips informàtics.

Hermanos Fernandez López, líders en la distribució hortofructícola a Espanya, degut al seu creixement precisava d’una millora de les prestacions de tecnologia que gestionen el seu CPD per poder assegurar la continuïtat de les seves dades en cas de risc.

Situació prèvia

El CPD de suport (sala de servidors) instal·lat a Hermanos Fernández López, consta d’un tancament amb mampara de vidre, que conté dos racks de servidors, un rack de comunicacions, un rack d’usuaris i una central de telèfon com a infraestructures de telecomunicacions. També tenen instal·lat un SAI i dues unitats de clima, els quals no tenen configurat l’Autoarranc donant lloc a que cada vegada que hi ha un tall de subministrament elèctric les unitats de clima queden sense funcionar fins que no es rearmen manualment. Això podria arribar a provocar un escalfament excessiu dels servidors i desencadenar en una pèrdua d’informació valuosa per a l’empresa.

Abans d’aplicar la solució definitiva que protegeixi de forma segura les seves dades, com a mesura provisional es va optar per connectar aquestes unitats al subministrament del SAI, amb la contrapartida de sumar més càrrega a aquest últim fins a arribar al límit de la seva potència de subministrament.

Actualment el sistema de monitorització dels equips del CPD es redueix a un senzill sensor de temperatura vinculat a un mòdul GSM que envia SMS en cas d’alerta (pujada de temperatura).

La solució

El sistema KNX és un sistema domòtic descentralitzat, amb certificació internacional i compta amb 20 anys d’experiència en el mercat. Es tracta d’un sistema versàtil, que permet fàcilment ampliacions i un gran ventall de dispositius de la mà de més de 150 fabricants.

Està pensat per al control, la seguretat i l’eficiència energètica de les instal·lacions en edificis comercials i / o industrials, així doncs és ideal per a la monitorització dels centres de processament de dades CPD. Permet connectivitat amb les comunicacions (telefonia i internet) i amb altres sistemes de monitoratge a través de passarel·les de conversió. A més integra pantalles de visualització i accés per control remot a qualsevol instal·lació.

KNX_Hnos_Fdez_2

Fases d’instal·lació

Per solucionar la necessitat del client es van cobrir dos aspectes crucials: la refrigeració i la monitorització.

  • Inicialment el CPD comptava amb un sol sistema de climatització. S’ha complementat amb la instal·lació d’un equip de 12.000 frigories com a climatitzador principal de la sala, deixant els dos existents de backup.

  • Instal·lació i configuració de KNX en tots els seus dispositius.

A més s’han instal·lat sensors de temperatura al passadís fred i calent, així com en la impulsió de les unitats de clima per monitoritzar l’estat de les mateixes. Tots aquests sensors seràn configurats de tal manera que si hi ha un augment de la temperatura, es posin en marxa les unitats de clima de backup sigui perquè la principal té un error, sigui com a suport de la principal.

També es monitoritza l’estat general del SAI, qualsevol canvi d’estat (alarma general) ha de generar un missatge d’alerta.

Totes les alertes seran del tipus correu electrònic i SMS, per tal de tenir un sistema d’alertes redundat i garantir que les alertes arribin al seu destinatari sigui quina sigui la seva ubicació i el dispositiu que s’utilitza per consultar la informació.

KNX_Hnos_Fdez_1

Beneficis

  • Incrementar el nivell de seguretat en el funcionament del CPD.
  • Dotar al CPD d’un sistema de monitorització.
  • Incrementar el marge d’actuacions quan es produeix una incidència.
  • Reduir el temps de resposta en cas d’avaria.

Hermanos Fernández López

Hermanos Fernández López, S.A. va iniciar les seves activitats com a empresa de repartiment en la Barcelona dels anys ’60 i ha experimentat en tots aquests anys un creixement sostingut fins a esdevenir un dels operadors líders en la distribució hortofructícola del país, amb un moviment anual de més de 170.000 tones i una facturació de més de 150 milions d’euros. La seva gran capacitat logística i d’infraestructura, amb més de 35.000 m2 d’instal·lacions repartides per tota la geografia nacional, al costat d’un equip humà format per més de 250 professionals, els permet representar les principals marques nacionals i internacionals.

ABAST

ABAST és una empresa de serveis creada el 1989, amb divisions de negoci especialitzades en consultoria i auditoria de TI; gestió i govern TIC; disseny i implantació d’infraestructures tecnològiques; seguretat de la informació i qualitat dels serveis TIC, comunicacions i centres de dades; i serveis de monitorització, administració i suport.

Compta amb un equip humà compost per consultors i tècnics, altament qualificats i certificats pels principals fabricants, amb el compromís clar d’oferir als seus clients la màxima qualitat en els seus projectes.

logo_hermanos_fernandez_lopez_q

Temes relacionats