Nou CPD a l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi

Cas d'èxit

ABAST ha estat l'encarregat de construir un segon CDP per a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi sota estrictes criteris d'Eficiència, Eficàcia i Seguretat. Aquest CPD s'ha realitzat utilitzant tecnologia de Rittal, fabricant líder en solucions per Data Center, del qual ABAST és l'únic Platinum Partner a Espanya.

L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral) es va posar en marxa el febrer del 2010, gràcies a una inversió del Departament de Salut de la Generalitat per a la seva construcció i equipaments. A més, va ser el primer hospital d’aquest nivell a Catalunya que naixia de zero. El centre dóna servei a més de 300.000 habitants d’onze municipis del Baix Llobregat i una superfície de 46.127,7 metres quadrats.

En la seva fase inicial es va construir un CPD per donar servei a tot l’hospital i en 2012 es va decidir donar una major seguretat la infraestructura TIC i construir un segon CPD.

portada-csi-hospital-broggi_pag_105_1

Característiques del nou CPD

El principal problema d’aquest projecte va ser la dificultat per trobar un espai físic adequat dins de les actuals instal·lacions de l’hospital per allotjar el CPD. Després d’estudiar el projecte conjuntament amb el client i amb Rittal, es va decidir habilitar un espai per realitzar el CPD en unes instal·lacions de l’hospital que no reunien les condicions mínimes de seguretat per a allotjar un CPD.

Per això i per prioritzar la seguretat del futur CPD en cas d’incendi, inundacions o accés no-autoritzats es va decidir construir un CPD 100% Rittal, que compta amb els següents elements:

  • Sala de màxima seguretat TI de 31m2
  • 6 racks per servidors
  • Cablejat entre racks amb solució Cat-6a Blindada de TE Connectivity
  • Tancament per a passadís fred i passadís calent
  • 3 LCP Inline de 30kW
  • 1 Refredadora d’aigua de 67kW amb free-cooling intern més aportació d’aigua freda de les pròpies instal·lacions de l’hospital
  • 1 UPS PMC 200
  • 12 PDU/PSM per a la distribució de corrent en els racks
  • Sistema de monitorització per al control de temperatura, fuites d’aigua i contactes lliures de potencial
  • A més de la infraestructura necessària per al CPD instal·lat per ABAST: fals terra, sistema de detecció i extinció d’incendis, sistema de seguretat d’accés, càmera de videovigilància

Beneficis

El projecte va ser desenvolupat íntegrament per Abast Systems en un període inferior a tres mesos. El CPD a dia d’avui està 100% operatiu i gràcies a la utilització d’un sistema de refrigeració mitjançant free-cooling indirecte i les mesures adoptades per a la seva construcció és un CPD eficient, segur i amb alta disponibilitat. Respecte a una solució de CPD tradicional, l’estalvi energètic és d’aproximadament un 30% amb un valor de PUE que oscil·la entre 1’3 i 1,4.

A més gràcies a la escalabilitat i la modularitat dels components Rittal utilitzats, la inversió realitzada pel client en el moment de la construcció del CPD va ser la justa que necessitava en aquell moment, i a més sense limitar futurs creixements del CPD a tots els nivells (climatització, energia o la pròpia sala de seguretat TI).

fotos_broggi

Consorci Sanitari Integral

El Consorci Sanitari Integral (CSI) és un ens públic de serveis sanitaris i socials que neix l’any 2000 assumint els antics hospitals de la Creu Roja a la província de Barcelona. Actualment, el CSI està participat pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

Avui en dia compta voltant de més de 3.500 professionals repartits en centres de treball especialitzats en atenció primària, hospitalària i sociosanitària i complementats amb centres administratius de suport que donen servei a la població dels centres de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i els municipis del Baix Llobregat.

logo_csi_consorci_sanitari_integral_q