ABAST Cloud Day 2018 Barcelona amb Oracle, DXC Technology i Microsoft

11/5/2018

El passat 9 de maig vam celebrar, en el marc singular de l’Observatori Fabra de Barcelona, una jornada sobre les solucions i serveis cloud que ofereix ABAST. L’esdeveniment va reunir més de 60 assistents, i van comptar amb ponents experts dels nostres socis estratègics per clodu: Oracle, DXC Technology i Microsoft, i també amb la participació de clients com a Grup Piñero i SERHS Distribució, que van explicar els seus casos pràctics de projectes en el núvol desenvolupats amb ABAST.

ABAST Cloud Day 2018 Barcelona. Un passeig pels núvols.

El nostre esdeveniment a Barcelona sobre cloud i serveis gestionats va tenir lloc a l’Observatori Fabra, situat a la muntanya del Tibidabo. Es tracta d’un edifici catalogat com a patrimoni històric de la ciutat, inaugurat el 1904, i que segueix utilitzant-se com a observatori astronòmic i centre meteorològic.

Durant la primera part de l’esdeveniment, Roger Mascarell, Director de l’Àrea de Cloud i Serveis Gestionats, va repassar l’evolució i fites més destacats d’aquesta àrea des de la seva creació fa quatre anys. Seguidament Jorge Martín, responsable de Negoci de Cloud i SSGG, i Ferran Ros, Consultor Prevenda de Cloud, van fer un zoom més detallat en l’oferta de solucions i serveis de l’àrea. Entre aquests destaquen els basats en la plataforma de núvol híbrid Multicloud d’ABAST, que agrupa serveis d’Oracle Cloud, DXC VPC i Microsoft Azure amb solucions en el núvol pròpies d’ABAST, tot connectat en un hub d’alta velocitat i baixa latència. I com a part fonamental de l’èxit dels projectes, també els serveis de Transició i Transformació (T & T) i els nous serveis de gestió cloud d’ABAST per optimitzar el rendiment i bon funcionament de les solucions.

Després Aitor Casas, responsable de Negoci Oracle a ABAST, va fer una breu xerrada a la què va explicar per què ABAST havia apostat per Oracle com a soci estratègic, i va ser l’encarregat d’introduir a Enrique Martín, Tech Presales Director d’Oracle. Enrique va fer un repàs de l’estratègia d’Oracle com a proveïdor Cloud i de les solucions més destacades de la seva oferta en IaaS, PaaS i SaaS, explicant què fa d’Oracle Cloud una plataforma diferencial per a les empreses que volen emprendre el seu viatge al núvol o desenvolupar seva estratègia de transformació digital.

L’última ponència abans del descans va ser a càrrec de Javier de Cabo, Gerent de Processos de l’Piñero, un dels grups turístics més importants d’Espanya amb marques tan reconegudes com la dels hotels Bahía Príncipe o l’operador Soltour. Javier va explicar el projecte, desenvolupat amb ABAST, d’un chatbot sobre Oracle Mobile Cloud per crear nous canals de comunicació, automatitzar l’atenció al client i permetre als clients dels seus resorts gestionar de forma més fàcil les peticions i reserves de serveis.

ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_01
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_02
bdr
bty
bdr
bdr
bdr
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_08
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_09
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_10
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_11
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_12
bdr
bdr
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_15

Després del descans va prendre la paraula Lluís Dilme, Workload and Cloud Solutions Advisor en DXC Technology, que va explicar les característiques i avantatges de l’Virtual Private Cloud (VPC) de DXC. Es tracta d’una plataforma de núvol privat amb dos nodes geoclusterizados en territori espanyol, que permet disponibilitats de fins al 99,999% per als sistemes més crítics.

A continuació va ser el torn de Marcos Bueno, Azure Channel Manager a Microsoft, que va parlar de la visió de Microsoft de com les empreses han d’abordar les seves estratègies de Transformació Digital, quin paper tenen els proveïdors de solucions cloud en això, i quins avantatges ofereix la plataforma Microsoft Azure per a aquelles empreses que busquin una plataforma de IaaS i PaaS flexible, fiable i fàcil de gestionar.

L’última ponència de la jornada va estar a càrrec de Pere Galan, Cap de Projectes, Sistemes i Processos a SERHS Distribució, que va explicar el projecte de migració de les seves infraestructures TI al núvol híbrida d’ABAST. Un projecte que va tenir com pedres angulars els serveis de IaaS empresarial de DXC VPC, la solució Desktop as a Service de ABAST, la plataforma Azure per als seus entorns de test, i els serveis T & T i de gestió del cloud de ABAST.

L’esdeveniment va finalitzar amb un còctel a la terrassa panoràmica situada davant del observatori, en el qual vam poder gaudir de bona gastronomia i unes impressionants vistes de Barcelona, ​​un sorteig de drones entre els assistents i una visita guiada per les principals estades de l’Observatori Fabra.

Aquest esdeveniment tindrà la seva reedició a Madrid el pròxim 5 de juny.

ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_16
bdr
bdr
bdr
bdr
bty
bty
bty
bdr
bdr
bdr
bdr
bdr
bdr
bdr
bmd
ABAST_Cloud_Day_2018_BCN_32
bdr