ABAST Cloud Day 2018 Barcelona amb Oracle, DXC Technology i Microsoft

Notícies

ABAST Cloud Day 2018 Barcelona amb Oracle, DXC Technology i Microsoft

11 de maig de 2018

El passat 9 de maig vam celebrar, en el marc singular de l’Observatori Fabra de Barcelona, una jornada sobre les solucions i serveis cloud que ofereix ABAST. L’esdeveniment va reunir més de 60 assistents, i vem comptar per a l’ocasió amb ponents experts dels nostres socis estratègics per cloud: Oracle, DXC Technology i Microsoft, i la participació de clients com Grup Piñero i SERHS Distribució, que van explicar els seus casos pràctics de projectes en el núvol desenvolupats amb ABAST.

ABAST Cloud Day 2018 Barcelona. Un passeig pels núvols.

El nostre esdeveniment a Barcelona sobre cloud i serveis gestionats va tenir lloc a l’Observatori Fabra, situat a la muntanya del Tibidabo. Es tracta d’un edifici catalogat com a patrimoni històric de la ciutat, inaugurat el 1904, i que segueix utilitzant-se com a observatori astronòmic i centre meteorològic.

Durant la primera part de l’esdeveniment, Roger Mascarell, director de l’Àrea de Cloud i Serveis Gestionats, va repassar l’evolució i fites més destacades d’aquesta àrea des de la seva creació fa quatre anys, i seguidament Jorge Martín, responsable de Negoci de Cloud i SSGG, i Ferran Ros, Consultor Prevenda de Cloud, van Fer un zoom més detallat a l’oferta de solucions i serveis de l’àrea. Entre aquests destaquen els basats en la plataforma de núvol híbrid Multicloud d’ABAST, que agrupa serveis d’Oracle Cloud, DXC VPC i Microsoft Azure amb solucions en el núvol pròpies d’ABAST en un hub d’alta velocitat i baixa latència. I com a part fonamental de l’èxit dels projectes, també els serveis de Transició i Transformació (T&T) i els nous serveis de gestió cloud per optimitzar el rendiment i bon funcionament de les solucions.

Després Aitor Casas, Responsable de Negoci d’Oracle a ABAST, va donar una breu xerrada en la qual va explicar per què ABAST havia apostat per Oracle com a soci estratègic, i va ser l’encarregat d’introduir a Enrique Martín, Tech Presales Director d’Oracle. Enrique va fer un repàs de l’estratègia d’Oracle com a proveïdor Cloud i de les solucions més destacades de la seva oferta en IaaS, PaaS i SaaS, explicant què fa d’Oracle Cloud una plataforma diferencial per a les empreses que volen emprendre el seu viatge al núvol o desenvolupar la seva estratègia de transformació digital.

L’última ponència abans de la mitja part va anar a mans de Javier de Cabo, Gerent de Processos de Piñero, un dels grups turístics més importants d’Espanya amb marques tan reconegudes com la dels hotels Bahía Príncipe o l’operador Soltour. Javier va explicar el projecte, desenvolupat amb ABAST, d’un chatbot sobre Oracle Mobile Cloud per crear nous canals de comunicació, automatitzar l’atenció a client i permetre als clients dels seus resorts gestionar de forma més fàcil les peticions i reserves de serveis.

Després del descans va prendre la paraula Lluís Dilme, Workload and Cloud Solutions Advisor a DXC Technology, que va explicar les característiques i avantatges del Virtual Private Cloud (VPC) de DXC. Es tracta d’una plataforma de núvol privat amb dos nodes geoclusterizats a territori espanyol, que permet disponibilitats de fins al 99,999% per als sistemes més crítics.

A continuació va ser el torn de Marc Bueno, Azure Channel Manager a Microsoft, que va parlar de la visió de Microsoft de com les empreses han d’abordar les seves estratègies de Transformació Digital, quin paper tenen els proveïdors de solucions cloud en això, i quins avantatges ofereix la plataforma Microsoft Azure per a aquelles empreses que busquin una plataforma de IaaS i PaaS flexible, fiable i fàcil de gestionar.

L’última ponència de la jornada va ser a càrrec de Pere Galan, Cap de Projectes, Sistemes i Processos a SERHS Distribució, que va explicar el projecte de migració de les seves infraestructures TI al núvol híbrid d’ABAST. Un projecte que va tenir com a pedres angulars els serveis de IaaS empresarial de DXC VPC, la solució Desktop as a Service d’ABAST, la plataforma Azure per als seus entorns de test, i els serveis T&T i de gestió del cloud d’ABAST.

L’esdeveniment va finalitzar amb un còctel a la terrassa panoràmica situada enfront de l’observatori, en el qual vam poder gaudir de bona gastronomia i unes impressionants vistes de Barcelona, un sorteig de drons entre els assistents i una visita guiada per les principals estances de l’Observatori Fabra.

Després del descans va prendre la paraula Lluís Dilme, Workload and Cloud Solutions Advisor a DXC Technology, que va explicar les característiques i avantatges del Virtual Private Cloud (VPC) de DXC. Es tracta d’una plataforma de núvol privat amb dos nodes geoclusterizats a territori espanyol, que permet disponibilitats de fins al 99,999% per als sistemes més crítics. A continuació va ser el torn de Marc Bueno, Azure Channel Manager a Microsoft, que va parlar de la visió de Microsoft de com les empreses han d’abordar les seves estratègies de Transformació Digital, quin paper tenen els proveïdors de solucions cloud en això, i quins avantatges ofereix la plataforma Microsoft Azure per a aquelles empreses que busquin una plataforma de IaaS i PaaS flexible, fiable i fàcil de gestionar. L’última ponència de la jornada va ser a càrrec de Pere Galan, Cap de Projectes, Sistemes i Processos a SERHS Distribució, que va explicar el projecte de migració de les seves infraestructures TI al núvol híbrid d’ABAST. Un projecte que va tenir com a pedres angulars els serveis de IaaS empresarial de DXC VPC, la solució Desktop as a Service d’ABAST, la plataforma Azure per als seus entorns de test, i els serveis T&T i de gestió del cloud d’ABAST. L’esdeveniment va finalitzar amb un còctel a la terrassa panoràmica situada enfront de l’observatori, en el qual vam poder gaudir de bona gastronomia i unes impressionants vistes de Barcelona, un sorteig de drons entre els assistents i una visita guiada per les principals estances de l’Observatori Fabra. Aquest esdeveniment tindrà la seva reedició a Madrid el pròxim 5 de juny.

Aquest esdeveniment tindrà la seva reedició a Madrid el pròxim 5 de juny.

Registration

Forgotten Password?