Blog

Ley antifraude_portada

La Llei Antifrau: Impactes en la Gestió de Comptabilitat i Facturació

La lluita contra el frau fiscal és un tema recurrent a les agendes governamentals de molts països. En aquest context, la Llei Antifrau i el seu reglament recent, ha emergit com una peça clau per enfortir la transparència i la responsabilitat en la gestió de comptabilitat i facturació a Espanya. Aquest article examina els principals aspectes d'aquesta llei, el seu impacte a les empreses i de quina manera Abast et pot ajudar.
Leer Mas
phishing

Phishing, una amenaça creixent: Estratègies Essencials de Ciberseguretat

En un escenari on la digitalització dels serveis i processos de les entitats és predominant, el phishing s'ha convertit en una de les tàctiques més emprades pels ciberdelinqüents per infiltrar-se a les defenses de les entitats. A través de correus electrònics astutament dissenyats, llocs web falsificats i missatges enganyosos, aquests actors busquen robar informació sensible i confidencial. Amb estadístiques que mostren un alarmant augment en els atacs de phishing any rere any, la protecció contra aquestes amenaces no és només…
Leer Mas
display-with-data-set

Com modernitzar la teva arquitectura de Business Intelligence amb Data Lakehouse

Data Warehouse, Data Lake, Data Lakehouse… Avui dia els nostres diccionaris evolucionen d'una manera vertiginosa i moltes vegades no tenim temps per entendre els nous conceptes que van apareixent al sector de l'anàlisi de dades. Des de finals dels 80, els Data Warehouse han anat evolucionant de moltes maneres: noves eines d'ETL, motors de base de dades més potents i més facilitat per crear models de dades entre d'altres.
Leer Mas
Artificial intelligence AI analysis security,encrypt data protection cybersecurity privacy business internet technology concept,3D illustration

IA i Ciberseguretat: avantatges i amenaces

La Intel·ligència Artificial (IA) i la ciberseguretat han esdevingut protagonistes en el panorama digital actual i en aquest article explorem com la IA està transformant la ciberseguretat. Des dels riscos associats al seu ús per part dels ciberdelinqüents o dels usuaris de l'organització, a com les empreses capdavanteres en ciberseguretat estan utilitzant la IA per crear solucions innovadores, concloent amb les millors pràctiques per protegir les empreses de les amenaces digitals en constant evolució.
Leer Mas
contenedores

Tecnologia de contenidors. Implementació i conceptes bàsics.

Hem passat de veure els contenidors com una tecnologia nova a tenir molt clar que ja són una realitat. És un nou enfocament que probablement tots finalment haurem d'adoptar. En aquest article repassarem alguns conceptes clau, quins són els primers passos a tenir en compte a l'hora de posar en marxa aquest sistema i quins són els aspectes que cal considerar per no cometre errors en implantar aquesta nova tecnologia..
Leer Mas
imagen (5)

Transformació al Model de Llicenciament i Portfoli de Solucions de VMware després de l’Adquisició per Broadcom

L'11 de desembre del 2023 va marcar una fita significativa en l'evolució de VMware, després de la seva adquisició per Broadcom. Aquesta unió de dos equips centrats en la innovació i l'enginyeria ha donat lloc a un tecnològic gegant compromès a liderar la indústria de la tecnologia d'infraestructura. Un dels canvis més destacats és la simplificació radical de l'oferta de productes i el canvi en el model de llicenciament, obrint noves oportunitats per a clients de totes les mides. Des…
Leer Mas
PowerAutomate

Redefinint la productivitat empresarial

Power Automate és una eina que forma part de la suite de Microsoft Power Platform i que serveix, entre altres coses, per a l'automatització de fluxos de treball. Permet dissenyar fluxos de treball personalitzats amb la filosofia de Power Platform, sense que calguin habilitats de programació.
Leer Mas
PowerApps_Abast

Creació d’aplicacions amb Power Platform

El desenvolupament d'aplicacions sota plataforma low-code és un enfocament modern per a la creació de programari que minimitza la necessitat de programació en llenguatge tradicional i utilitza interfícies molt més simples. Aquest mètode de desenvolupament permet als usuaris sense experiència en programació, construir aplicacions de manera ràpida i senzilla.
Leer Mas
Directiva_NIS2

Nova Normativa Europea de Ciberseguretat NIS2

En un món cada vegada més digitalitzat, la seguretat cibernètica s'ha convertit en una preocupació central per a governs, empreses i ciutadants per igual. Amb l'objectiu de reforçar la resilència de les infraestructures crítiques i garantitzar la protecció dels serveis essencials en la Unió Europea, s'ha dissenyat una estratègia de Ciberseguretat introduïnt la nova versió de la Directiva de Seguretat de les Xarxes i de la Informació (NIS2).
Leer Mas
bandera-europea-oracle

Oracle EU Sovereign Cloud: una solució de núvol segura i flexible per a la Unió Europea i Espanya

Fa un parell de setmanes molts mitjans de comunicació es van fer ressò de la notícia de que la Comissió Europea ha escollit a Oracle com a proveïdor de serveis en el núvol per donar accés a més de 100 serveis en el núvol als diferents organismes de la Unió Europea (UE).
Leer Mas
SharePoint

Microsoft SharePoint. Què és, casos d’ús i novetats.

Encara que moltes organitzacions han descobert ja la gran potència i versatilitat d'aquesta solució de Microsoft, per a moltes altres segueix sent una gran desconeguda, donant-se el cas de que inclús hi ha empreses que tenen a la seva disposició Sharepoint ocult i sense utilitzar dins del seu pla de Microsoft 365 i no estan aprofitant tot el potencial que els podria oferir.
Leer Mas
images2

SAP Datasphere. Evolució des de SAP BW i SAP BW/4HANA.

SAP Datasphere és la nova solució de SAP com objectiu estratègic per a tots els casos d'ús de gestió i magatzem de dades en el Cloud. Es tracta d'una solució llesta per ser executada que ofereix les millors pràctiques i innovació contínua i, definitivament el successor de SAP BW i SAP BW/4HANA. En aquest article analitzarem la importància d'aquesta nova solució i quan i com plantejar-se una evolució des de les plataformes de BW 7.x i BW/4HANA.
Leer Mas

Registration

Forgotten Password?