Cas d'èxit

CPD secundari per a Condis basat en solució Micro Data Center

La coneguda cadena de supermercats Condis ha reforçat la seva estratègia de continuïtat de negoci i protecció davant de desastres amb un CPD de suport basat en tecnologia Rittal Micro Data Center, una solució proposada, dissenyada i implantada per l’àrea Data Center d’ABAST. Aquest tipus de solució modular ofereix protecció física i un entorn optimitzat per al bon funcionament dels equips de TI i pot ser instal·lada de forma senzilla a pràcticament qualsevol ubicació.

Vegi aquest cas d'èxit en vídeo

Situació del projecte

Condis és una empresa fundada el 1961, amb seu a Barcelona, especialitzada en supermercats de proximitat i conveniència. Té una forta presència a Catalunya i Andorra, on actualment hi ha 680 establiments. Condis ofereix també un servei de comanda online i entrega a domicili, a través de la plataforma CondisLine.

A la seva seu de Montcada i Reixac, Condis comptava ja amb un centre de dades principal dissenyat i construït per ABAST fa 19 anys, que es va reformar quan es van virtualitzar els equips IT, reduint la seva empremta, amb el mínim impacte en els processos IT gràcies a la seva concepció modular inicial.

Per cobrir les necessitats del seu Pla de Recuperació davant de Desastres, van decidir construir un CPD secundari de suport, projecte per al qual van tornar a comptar amb l’àrea de Data Center d’ABAST. ​

CPD principal de Condis

CPD secundari de Condis

La solució

Es va decidir ubicar el data center de suport a les mateixes instal·lacions, però a la màxima distància possible del CPD principal, uns 250 metres, per minimitzar el risc que una possible contingència afectés els dos centres de dades alhora.

Al CPD secundari es va instal·lar una rèplica de la infraestructura IT del CPD principal per configurar una arquitectura actiu-actiu que proporcionés la màxima disponibilitat.

Per establir un data center segur amb totes les funcionalitats necessàries per al bon funcionament dels sistemes, es va utilitzar una solució RITTAL Micro Data Center Level E.

Es tracta d’un concepte de protecció modular, ideal per a un o diversos racks d’equips TI, dos en aquest cas, que incorpora de manera integrada tots els sistemes crítics dels quals es compon un CPD

Aquesta solució incorpora un tancament blindat de molt alta seguretat que proporciona protecció provada contra foc, aigua, pols, gasos, accessos no desitjats, vandalisme… així com redundància dels subsistemes crítics: SAI, clima i xarxa de dades.

Cada rack està equipat amb una solució compacta de refrigeració lateral Rittal LCU que ofereix una alta eficiència. Sota el concepte rack autònom, també es van integrar al micro data center el quadre i la connexió de servei elèctrica, les PDUs, el sistema de detecció i extinció d’incendis i un sistema de monitoratge remot.

CPD secundari amb tecnologia Micro Data Center de Rittal

Cada rack està equipat amb una solució compacta de refrigeració lateral Rittal LCU

El projecte

La modularitat i l’autonomia d’aquesta solució permet una implementació molt ràpida.

En aproximadament una setmana es va fer la fase d’instal·lació i posada en marxa.

Les dues setmanes posteriors es va realitzar el comissionat de cadascun dels subsistemes i durant la quarta setmana es va procedir a la instal·lació de tota la infraestructura d’IT i telecomunicacions.

ABAST va realitzar paral·lelament el projecte de connexió entre els dos CPDs, unint-los mitjançant un doble cablejat de fibra òptica i la solució de networking per disposar d’una connectivitat de 40Gb redundant.

Els SAIs Socomec proporcionen la protecció elèctrica necessària

Els dos CPD estan units per fibra òptica redundant

Beneficis

Gràcies a aquest projecte, Condis compta ara amb un CPD de respatller realitzat en base a una solució modular tipus micro data center, fàcilment reubicable en cas de necessitat, dissenyada per oferir una gran eficiència energètica i que compta amb certificacions de seguretat per a la protecció contra riscos físics.

Aquesta solució, realitzada per ABAST amb tecnologia Rittal, permet al departament de TI de Condis maximitzar la disponibilitat dels seus sistemes i aplicacions i reforçar-ne els nivells de seguretat.

“Va ser un encert confiar amb l’experiència d’Abast i el seu equip de l’Àrea DataCenter, al tirar endavant aquesta proposta de CPD modular de Rittal. La implantació va ser senzilla i ràpida, amb uns costos ajustats, la solució té un baix consum energètic, és fàcil de mantenir i amb capacitat d’expansió si fora necessari. És una excel·lent solució.”

Jordi Roig, Cap de Sistemes Corporatius de Condis

Sobre Condis

Condis és una empresa fundada el 1961, amb seu a Barcelona i amb forta presència a Catalunya i Andorra de 680 supermercats, dels quals més de 380 establiments estan a Barcelona capital ia la seva àrea metropolitana.

La companyia compta amb una quota del voltant del 10% en superfície a Catalunya i està especialitzada en supermercats de proximitat i conveniència, comptant amb una quota de mercat que arriba al 25% a la demarcació de Barcelona, en els formats de proximitat i petit supermercat.

Addicionalment al model de botiga física, Condis ofereix un servei de lliurament en línia de qualitat a través de la plataforma CondisLine.

Actualment CondisLine cobreix el 50% del mercat total de Catalunya i va constituir un canal clau del servei de Condis durant l’any 2020.

La companyia està molt involucrada en iniciatives ESG i compta amb un model de negoci enfocat a reduir l‟impacte mediambiental del sector de l‟alimentació i col·labora de manera activa amb nombroses organitzacions d‟acció social.

Més informació a www.condis.es

Sobre ABAST

ABAST és un integrador de solucions TI que compta amb 40 anys d’experiència al sector i disposa d’un equip de més de 450 professionals a les oficines de Barcelona, Madrid i Palma. La seva oferta de serveis i solucions dona resposta a les necessitats tecnològiques de les organitzacions des de diferents àreas d’especialització: Governance & Security Services, Business Solutions, Data Services y Platform Services.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un partner de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més información a www.rittal.es

Registration

Forgotten Password?