Cas d'èxit

Sportium renova el seu entorn de backup amb solucions de protecció de dades de Dell EMC

  • Home
  • Case Studies
  • Sportium renova el seu entorn de backup amb solucions de protecció de dades de Dell EMC
El projecte, dut a terme per ABAST, ha consistit en la implantació de les solucions Dell EMC Data Domain i Data Protection Suite for VMware. Les noves solucions proporcionen a Sportium un entorn de backup heterogeni, amb gestió centralitzada i deduplicació de dades en origen i destí.

Situació inicial

Sportium és la casa d’apostes número 1 a Espanya, tant en la modalitat online com presencial, amb prop de 3.000 establiments distribuïts en tot el territori nacional. Recentment s’ha dut a terme amb èxit un projecte d’actualització tecnològica amb l’objectiu de disposar d’un entorn de backup que cobrís les seves diferents necessitats, amb gestió centralitzada i deduplicació de dades en origen i destí. La companyia encarregada de dur-lo a terme ha estat ABAST, que, després de realitzar una exhaustiva anàlisi de les necessitats de l’empresa, ha implementat les solucions de protecció de dades de Dell Technologies.

Fins ara, la infraestructura tecnològica de Sportium es basava en Veritas Netbackup amb destinació a cinta com a eina principal. També comptaven amb solucions alternatives a l’eina principal que permetien la recuperabilitat dels entorns en certa mesura, però no amb l’agilitat que una organització com Sportium necessitava.

La solució

El projecte dut a terme en Sportium ha consistit en la implantació de la solució Data Protection Suite for VMware versió 18.1 i cinc sistemes Dell EMC Data Domain en les cinc seus de Sportium, amb replicació entre elles. L’equip tècnic de ABAST ha implantat també dos appliance Avamar VE; un servidor Windows virtual amb NetWorker; dos servidors Linux virtuals per Data Protection Advisor, i els appliances Data Protection Search i Data Protection Central a la seu de Madrid per a la gestió centralitzada de tot l’entorn de backup.

El projecte es va dur a terme a través de la col·laboració de l’equip tècnic de ABAST, encarregat de la instal·lació, configuració i posada en marxa dels nous equips de l’entorn de backup, i l’equip de el departament de TI de Sportium, que havia de fer els canvis de configuració necessaris en els seus sistemes.

Durant el transcurs de el projecte, ABAST va identificar també diferents punts de millora en la configuració de l’entorn de servidors virtuals de Sportium, distribuït entre les seves seus de Madrid i Castelló. Es va optar finalment per reconfigurar la solució de gestió vCenter de la seu de Madrid per gestionar de forma centralitzada tota la granja VMware, incloent els servidors de Castelló.

Beneficis

Gràcies a la implantació de les solucions de backup i deduplicació de dades de Dell EMC, Sportium ha aconseguit disposar de solucions de backup, tant software com hardware, que garanteixen la recuperació de les dades; l’aprofitament de la capacitat de la destinació de la còpia de seguretat gràcies a la deduplicació / compressió dels sistemes Dell EMC Data Domain, i la gestió centralitzada de tot l’entorn de backup. A més, els permet prescindir de les cintes i aprofitar la rapidesa i altres avantatges que aporten els sistemes de backup en disc Dell EMC Data Domain, així com un estalvi en emmagatzematge. Finalment, la companyia ha aconseguit una notable reducció de l’RTO, que en alguns casos passa d’hores o dies a minuts. Les còpies de seguretat de la base de dades principal es fa ara en màxim 4 hores, mentre que abans era de 12 i de fins a 24 hores en alguns casos.

Alberto Díaz-Benito, IT Infrastructure & Operations Manager de Sportium, afirma: “Gràcies a les excel·lents solucions de Dell EMC i a la bona feina dels experts de ABAST, aquest projecte ha complert les nostres expectatives de disposar d’un entorn de backup operatiu, ràpid i fiable en tots els nostres entorns productius. Pel que fa als aspectes tècnics, ens va semblar molt interessant la deduplicació en origen, ja que per a nosaltres era molt important reduir el trànsit generat pels backups. L’estalvi en comunicacions que hem aconseguit gràcies a això va ser un factor de decisió clau per abordar el projecte amb aquestes tecnologies.

Per la seva banda, Alfredo Franco, responsable comercial de Dell Technologies per Data Protection, comenta: “Les solucions de protecció de dades de Dell EMC Data Domain DD3300 ofereixen totes les capacitats de referència d’aquest tipus de solucions per a organitzacions mitjanes i oficines remotes, com són les majors eficiències en protecció de mercat, integracions amb aplicatius tradicionals i futurs o entorns de núvol, així com la integritat de la dada tan cabdal en recuperacions a llarg termini i en solucions contra ciber-atacs.

Sobre Sportium

Sportium, Casa d’Apostes número 1 a Espanya, és una companyia part de el Grup CIRSA, multinacional de joc i oci líder a Espanya i Llatinoamèrica, grup que compta amb més de 40 anys d’experiència en el sector. En 2016, Sportium va iniciar la seva internacionalització a l’Amèrica Llatina operant a Panamà, i, en 2017, va començar l’activitat a Colòmbia amb un ambiciós pla d’expansió que se suma al seu lideratge a Espanya.

Sportium compta amb el certificat de Responsabilitat Social Corporativa concedit per Autocontrol. A més, la companyia ha estat guardonada, amb el premi a el Millor Operador de el mercat espanyol de 2019 en la sisena edició dels Premis eGaming2019.

En l’actualitat, Sportium compta amb un equip de més de 320 persones de 10 nacionalitats diferents i 3000 punts de venda distribuïts per tot el territori espanyol.

Sobre ABAST

ABAST és un integrador de solucions TI amb més de 35 anys en el sector. Compta amb oficines a Barcelona, Madrid i Palma, i un equip de més de 400 professionals. Ofereix solucions i serveis des de diferents àrees d’especialització: Sistemes; Cloud i Serveis Gestionats; Data Center; Usuari i Impressió; Gestió Empresarial; BI i Big Data; Gestió Documental i RPA; Projectes d’Innovació; BBDD; ciberseguretat; i Gestió TI. ABAST es va convertir en partner d’EMC en 2006 i actualment és Gold Partner de Dell Technologies, acreditant un gran coneixement de les solucions d’emmagatzematge i Sistemes de Dell EMC.

Sobre Dell Technologies

Dell Technologies (NYSE: DELL) és una família d’empreses que proporciona la infraestructura essencial perquè les organitzacions construeixin el seu futur digital i transformin la forma en què viuen i treballen. La companyia ofereix als seus clients les tecnologies i el portfoli de serveis més amplis i innovadors. Dell Technologies la conformen Dell, Dell EMC, pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream i VMware.

Documents

Cas d'èxit SPORTIUM (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas pràctic d’Sportium de renovació del seu entorn de backup

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Solucions Dell EMC
Dell Technologies Platinum Partner

Registration

Forgotten Password?