Cas d'èxit

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l’origen de les seves dades i millorar l’anàlisi de la informació

  • Home
  • Case Studies
  • ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l’origen de les seves dades i millorar l’anàlisi de la informació
Alariam es una empresa independent en la gestió de recuperació de crèdits. El seu equip tècnic tenia sobrecàrrega de treball ja que manipulava dades no consolidades, informes molt operacionals i dedicava molt temps i esforços en tasques susceptibles de ser automatitzades. ABAST ha consolidat els diferents orígens de dades amb la tecnologia Microsoft Azure Synapse, mitjançant un procés automàtic que permite alliberar de càrrega de treball de l’equip tècnic, alhora que millora substancialment els seus informes.

Situació inicial

En la seva activitat diària, Alariam invertia molt de temps en la creació d’informes operacionals, que en el major dels casos eren realitzats manualment amb Microsoft Excel. Per a la realització d’aquests informes havien de consultar dades procedents del su ERP, CRM, documents Excel, entre altres fonts, que demoraven i complicaven la seva creació i posterior anàlisi. A més, aquest procés manual, induïa a una alta probabilitat d’incórrer en errors humans a causa de la complexitat del procés i del volum de treball.

Hi havia una voluntat de millorar els informes de l’empresa, però el volum de feina habitual ho impedia. A més, la companyia volia fer un canvi d’enfoc en la manera d’analitzar les dades, però el dia a dia saturava l’equip tècnic i impedia tenir l’impuls necessari per al canvi. Per aquest motiu, es van posar en contacte amb l’àrea de Business Intelligence d’Abast que, a partir d’aquell moment, va posar fil a l’agulla per oferir una solució innovadora i efectiva per donar solució a la seva problemàtica.

La solució

La companyia espanyola, que creu en la innovació tecnològica, s’ha deixat assessorar per ABAST com a partner de confiança per desenvolupar un procés de millora basat en la creació d’un Datawarehouse mitjançant la tecnologia Microsoft Azure Synapse per consolidar les seves dades i automatitzar les lògiques. A més, s’ha implantart Power BI per la generació d’informes, ara molt més visuals i intuïtius i molts d’ells actualitzables en un sol click.

ABAST, com a partner de Microsoft des de fa més de 35 anys i amb més de 25 amb una àrea de Business Intelligence pròpia, compta amb l’experiència i la solvència per desplegar les solucions més adequades en cada cas per tal de processar les dades i convertir-les en informació valuosa per a la presa de decisions de l’empresa.

El projecte

El projecte s’ha dut a térmer en 5 mesos amb la col·laboració constant de l’equip d’Alariam i, tot i que l’adaptació a la nova manera de treballar ha suposat un esforç per als empleats, les impressions són molt positives.

En primer lloc, es van localitzar les diferents fonts de dades per unificarles en un Datawarehouse, ubicat en el Cloud, com a repositori únic de dades. La tecnologia recomanada pels especialistes d’Abast ha estat la de Microsoft Azure Synapse que, a més d’automatitzar les dades i lògiques mitjançant processos ETL, transforma i emmagatzema les dades al seu interior per ser explotades posteriorment per tal d’ajudar la intel·ligència empresarial a millorar els processos de la companyia.

Una vegada creat el Datawarehouse corporatiu, es va procedir a la migració dels informes a Power BI, amb èmfasi en potenciar les capacitats analítiques de l’organització. Power BI de Microsoft es una plataforma unificada i escalable d’intel·ligència empresarial que ha permès a Alariam recopilar la informació que necessita en cada cas en un quadre de comandament que s’actualitza en la majoria dels casos automàticament.

Aquests informes i quadres de comandament han esdevingut l’eina principal per presentar els anàlisis dels clients, informes de tancament de campanya, penetració de cartera, anàlisi de les comissions dels gestors o dels seus proveïdors de SKT de forma més ràpida i gràfica.

A continuació, es pot veure el flux que segueixen les dades ara:

Alariam i Abast segueixen treballant junts en la segona fase del projecte, de Mentoring de l’equip intern i migració dels informes de processos judicials amistosos, que s’espera haver-ho acabat en les properes setmanes.

Beneficis

L’objectiu principal d’ABAST ha estat el de donar resposta a la necessitat d’Alariam de gestionar els seus informes de forma més eficient i els beneficis obtinguts d’aquest projecte s’han plasmat en dos vessants:

D’una banda, la creació del Datawarehouse corporatiu, consolidant els diferents orígens de dades i creant un procés automàtic per a la integració d’aquestes dades, ha suposat un alliberament a la càrrega de treball de l’equip tècnic, la disminució dels errors humans per la realització de tasques manuals i la consolidació de les dades, que facilita als treballadors saber on anar a cercar la informació i estar segurs que aquesta és correcta.

En segon lloc, Alariam venia de tenir un model molt operacional a l’anàlisi de les dades i ara, gràcies a Power BI, poden crear informes més analítics i interactius que els permeten jugar més amb la dada, a més de simplificar la generació dels informes.

Segons declaracions de Jose Luis Martin Martinez, CIO d’Alariam, “El projecte ha estat un èxit en temps, cost, execució i qualitat dels entregables.”

Sobre Alariam

Alariam, amb seu a Madrid i Barcelona, és una companyia especialitzada en la gestió de carteres d’Entitats de Crèdit, Financeres, Fons d’Inversión, Utilities i grans Empreses. Ofereix serveis de gestió integral de recuperació de deute, consultoria estratègica i defensa jurídica, gestió processal i BPO de back office & Business Support. Els avalen més de 20 anys en el mercat i els defineix la utilització de la més avançada i innovadora tecnologia que els ajuda a gestionar les seves operacions de forma més eficient i escalable.

Més informació a www.alariam.com/

Sobre ABAST

ABAST és un integrador de solucions TI que compta amb gairebé 40 anys d’experiència al sector i disposa d’un equip de més de 425 professionals a les oficines de Barcelona, ​​Madrid i Palma. La seva oferta de serveis i solucions dóna resposta a les necessitats tecnològiques de les organitzacions des de diferents àrees d’especialització: Solucions de Gestió Empresarial, Business Intelligence i Big Data, Gestió Documental i RPA, Projectes d’Innovació, Solucions de Base de Dades, Cloud i Serveis gestionats, Sistemes, Solucions Data Center, Solucions d’usuari i impressió, Gestió i Govern de TI, i Ciberseguretat.

En l’àrea de Business Intelligence & Analytics són experts en la creació i administració de Data Warehouse i són un dels principals especialistes a Espanya en Quadres de comandament i en el disseny i creació de sistemes de Gestió del Rendiment.

Documents

Cas d'èxit ALARIAM
(PDF)

Descarregui el folletó en format PDF del cas pràctic de Microsoft Dynamics 365 per ALARIAM

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

ABAST Cost Allocation Framework
ABAST Q'nowledge
Anàlisi OLAP (multidimensional)
BI Governance
BI Operacional
Big Data i Dark Data
Business Analytics (predictiu)
Business Discovery (anàlisi associatiu)
Business Intelligence / Analytics
Data Warehouse
Integració i ETL
Kit Digital - BI i analítica amb Microsoft Power BI
Mineria de dades
ORA-EBS Dashboard
Oracle Autonomous Database

Registration

Forgotten Password?