ABAST col·labora amb Reinventa-Tech, un programa social d’Oracle per impulsar l’ocupabilitat de les dones

Notícies

ABAST col·labora amb Reinventa-Tech, un programa social d’Oracle per impulsar l’ocupabilitat de les dones

18 de novembre de 2020

Oracle ha posat en marxa Reinventa-Tech, un programa que té com a objectiu reduir la taxa d’atur entre les dones, proporcionant-les una nova oportunitat en l’àmbit laboral a través de l’aprenentatge d’habilitats tecnològiques molt valorades i demandades per empreses de tots els sectors i àmbits. ABAST col·labora amb aquest programa a través de la difusió del mateix i acollint en pràctiques a alguna de les candidates que siguin finalment seleccionades.

Impulsat per Oracle Women’s Leardership, un moviment amb el qual busquem fomentar el lideratge femení, Reinventa-Tech començarà aquest mateix mes a identificar un total de 20 dones espanyoles desocupades, amb estudis universitaris, experiència laboral prèvia i ganes de reinventar-se. L’objectiu: capacitar-les en l’àmbit de les noves tecnologies, un camp en el qual l’oferta de llocs de treball excedeix els 500.000 a l’any en el conjunt de la UE.

Per poder accedir al programa, les candidates hauran de comptar amb cinc anys d’experiència laboral, saber anglès, adaptar-se bé al canvi i tenir capacitat de resolució de problemes.

Reinventa-Tech proposa a les 20 candidates triar entre quatre rutes formatives:

  • Desenvolupadores Java
  • Especialistes en Marketing Digital
  • Analistes de dades i científiques de dades
  • Operadores de bases de dades i cloud

A l’acabar el programa, les 20 professionals estaran certificades i comptaran amb una sèrie de coneixements altament específics que segur els facilitaran l’accés a oportunitats en el mercat laboral.

Com un primer acostament en aquest sentit, Abast, i altres partners d’Oracle que col·laboren en la iniciativa Reinventa-Tech, es comprometen a mostrar a les dones seleccionades el dia a dia d’aquestes professions i oferir-los un marc col·laboratiu on puguin desenvolupar el seu aprenentatge i consolidar els seus coneixements gratuïtament per un període de temps concret.

El programa d’aprenentatge s’estendrà des de novembre fins a setembre de 2021, i recorrerà tres fases: llançament (novembre), desenvolupament de coneixements (de desembre de 2020 a maig de 2021) i avaluació (de meitat de maig a setembre de 2021). Si l’alumna dediqués tres hores a el dia a la matèria, l’itinerari podria desenvolupar-se en només tres mesos.

Registration

Forgotten Password?