La Importància del Medi ambient: El Compromís d’ABAST amb un Futur Sostenible

Blog ABAST

La Importància del Medi ambient: El Compromís d’ABAST amb un Futur Sostenible

2 de juny de 2023

El Dia Mundial del Medi ambient, 5 de juny, és una oportunitat per reflexionar sobre la importància de preservar i protegir el nostre entorn natural. En aquest context, les empreses tenen un paper fonamental en la construcció de futur sostenible. ABAST, líder en solucions tecnològiques, s’enorgulleix del seu compromís amb la protecció del medi ambient i de la seva contribució per generar un impacte positiu a la societat.

Per Albert Riera,
Comissió de Sostenibilitat

La Importància del Medi ambient: El Compromís d’ABAST amb un Futur Sostenible

ABAST integra la sostenibilitat ambiental a la seva cultura empresarial, beneficiant tant l’empresa com el planeta.

Política de sostenibilitat:

ABAST reconeix que el seu èxit empresarial no es pot separar de la responsabilitat ambiental. Per tant, s’ha implementat una sòlida política de sostenibilitat que en guia les activitats. Aquesta política estableix metes clares i mesurables per minimitzar-ne la petjada de carboni, reduir el consum de recursos naturals i promoure pràctiques empresarials sostenibles.

Eficiència energètica i gestió de residus :

A ABAST es presta especial atenció a optimitzar l’ús d’energia a les instal·lacions i operacions. Invertint en tecnologies eficients energèticament, com il·luminació LED, sistemes de climatització i equips de baix consum. A més, es promou una cultura de reducció, reutilització i reciclatge de materials i s’implementen programes de gestió de residus per minimitzar l’impacte ambiental.

Promoció de la mobilitat sostenible:

L’empresa es compromet a fomentar la mobilitat sostenible entre els empleats. Per això, ABAST ofereix incentius per a l’ús del transport públic. Alhora, s’ha establert un programa de treball remot que redueix la necessitat de desplaçaments diaris, fet que contribueix a la disminució de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Col·laboració amb proveïdors i clients:

ABAST reconeix la importància de treballar en conjunt amb els seus proveïdors i clients per promoure pràctiques sostenibles a tota la cadena de subministrament. L’empresa selecciona amb cura els seus proveïdors basant-se en criteris de sostenibilitat ambiental i treballa en col·laboració amb ells per reduir l’impacte ambiental dels productes i serveis oferts. A més, s’ofereix assessorament i solucions als clients perquè també puguin adoptar pràctiques més sostenibles.

Reciclatge de RAEEs

ABAST ha pres mesures concretes per gestionar adequadament els residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE). En col·laboració amb l’empresa ACS Recycling , ABAST ha reciclat amb èxit 2.175Kg de RAEEs, evitant que aquests dispositius acabin en abocadors i contribuint a la reducció de l’impacte ambiental.

Pots veure un vídeo explicatiu sobre un exemple de reciclatge de RAEEs en aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=EBOMvqGCaF8

Actualització de Hardware per a més eficiència energètica

Com a part del compromís amb la sostenibilitat, ABAST ha invertit recursos financers en la substitució de maquinari obsolet per equips més eficients en consum elèctric. Aquesta mesura no sols disminueix l’empremta de carboni de l’empresa, sinó que també redueix el consum d’energia i els costos operatius.

Reciclatge de piles i tòners de marca HP

ABAST s’ha compromès amb el reciclatge adequat de piles i tòners de la marca HP, amb què manté una relació que es remunta a més de 35 anys. L’empresa ha implementat un sistema de recol·lecció i gestió d’aquests residus, assegurant-se que es reciclin de manera responsable i evitant que acabin abocadors o es converteixin en fonts de contaminació.

Reconeixement d’HP Am plify

HP, dins del seu programa HP Amplify Impact ha premiat ABAST amb l’estatus d’ HP Amplify Impact Changemaker, la màxima categoria dins aquest programa. Reconeixement que destaca el compromís de l’empresa amb excel·lència i sostenibilitat en la seva relació amb HP. Aquest premi demostra l‟enfocament d‟ABAST cap a l’adopció de pràctiques empresarials sostenibles i el seu compromís amb la protecció del medi ambient.

ABAST s’ha convertit en un exemple destacat de com una empresa pot integrar la sostenibilitat ambiental en totes les operacions a través d’accions com el reciclatge de RAEEs, la inversió en maquinari eficient en consum elèctric i la gestió adequada de piles i tòners. A més, el reconeixement per part d’HP com a Changemakers demostra el compromís d’ABAST amb un futur sostenible.

Aquestes pràctiques no només beneficien el medi ambient, sinó que també generen un impacte positiu a la societat i enforteixen la reputació de l’empresa com a líder en responsabilitat ambiental. ABAST continua treballant en la cerca de noves oportunitats per promoure la sostenibilitat i marcar la diferència en la protecció del medi ambient.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Com modernitzar la teva arquitectura de Business Intelligence amb Data Lakehouse

Data Warehouse, Data Lake, Data Lakehouse… Avui dia els nostres diccionaris evolucionen d'una manera vertiginosa i moltes vegades no tenim temps per entendre els nous…
Leer más

IA i Ciberseguretat: avantatges i amenaces

La Intel·ligència Artificial (IA) i la ciberseguretat han esdevingut protagonistes en el panorama digital actual i en aquest article explorem com la IA està transformant…
Leer más

Tecnologia de contenidors. Implementació i conceptes bàsics.

Hem passat de veure els contenidors com una tecnologia nova a tenir molt clar que ja són una realitat. És un nou enfocament que probablement…
Leer más

Registration

Forgotten Password?