Millorar la productivitat i l’eficiència en les operacions amb Dynamics 365 Business Central i Microsoft 365

Blog ABAST

Millorar la productivitat i l’eficiència en les operacions amb Dynamics 365 Business Central i Microsoft 365

14 de setembre de 2023


Per Jordi Magaña,
Business Manager SGE

La recerca constant de formes d’augmentar la productivitat en les empreses segueix sent una de les principals preocupacions dels líders empresarials en l’actualitat. La tecnologia té un paper crucial en aquesta missió, i l’implementació adequada d’eines tecnològiques pot marcar la diferència.

Tanmateix, és important recordar que la productivitat no depèn únicament de les eines, sinó també de com s’integren en els processos empresarials i com s’utilitzen. A més, la comunicació eficaç i la cultura corporativa juga un paper important en la millora de la productivitat.

Per aconseguir una efectiva implementació de nova tecnologia, és essencial seguir alguns passos clau:

1. Identificació de necessitats: Abans d’adoptar noves tecnologies, és fonamental comprendre les necessitats específiques de l’organització i conèixer el perfil de l’equip que utilitzarà aquestes solucions. Aquesta informació ens facilitarà la posterior elecció de les solucions més convenients.

2. Selecció d’eines adequades: Com hem dit, dependrà de les necessitats de cada organització, però la nostra experiència ens demostra que Dynamics 365 Business Central i Microsoft 365 són solucions integals que s’adapten perfectament als requeriments de la majoria de les empreses i contribueixen significativament a millorar la seva productivitat. Dynamics 365 Business Central és un ERP que facilita la gestió de les tasques de diferents àrees de l’organització: finances, vendes, serveis, cadena de subministrament, operacions, projectes, etc., així com eines de reporting i integració amb solucions d’anàlisi de dades com Power BI. Per part seva, Microsoft 365 és una completa suite d’eines de productivitat i col·laboració que ofereix aplicacions com Microsoft Teams per videoconferència i col·laboració en línia, OneDrive per l’emmagatzematge al núvol, així com les conegudes eines de Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint…) entre moltes altres.

3. Capacitació i formació: La formació dels treballadors en aquestes eines és essencial per assegurar el seu ús eficient. Això els permetrà aprofitar al màxim les funcionalitats.

Beneficis de l’implementació de Dynamics 365 Business Central i Microsoft 365

L’increment de la productivitat pot veure’s reflexat en diverses àrees de l’empresa i els seus treballadors, aquests en són alguns exemples:

Integració i automatització: Un dels avantatges d’aquestes solucions de Microsoft és la seva capacitat per integrar-se entre si i amb altres aplicacions. Això evita la duplicació de dades i millora l’eficiència. Per exemple, pots integrar fàcilment el correu electrònic i el calendari amb Dynamics 365 Business Central per una gestió més eficaç dels processos empresarials.

Colaboració en Línia:Aconseguim fomentar la col·laboració en línia utilitzant eines com Microsoft Teams o altres similars. Aquestes facilitaran la comunicació i el treball en equip, fins i tot en equips que aconstumen a treballar en remot, així com reduïr la necessitat de viatjar o trasllardar-se a l’oficina.

Gestió de Projectes i Tasques: Emprant el software de gestió de projectes Microsoft Planner o Dynamics 365 Project Operations podrem organitzar tasques, assignar responsabilitats i realitzar un seguiment del progrés de cada un dels projectes.

Emmagatzematge al Núvol: Utilitzar serveis d’emmagatzematge al núvol com OneDrive per accedir a arxius des de qualsevol lloc i facilitar l’intercanvi de documents.

Integració d’Eines: Microsoft 365 i Dynamics 365 Business Central s’integren entre si per evitar la duplicació de dades i millora l’eficiència. Per exemple, la integració entre el correu electrònic i el calendari és molt beneficiós. També és clau poder integrar les eines ofimàtiques amb la solució ERP corporativa.

Anàlisi de dades: Microsoft 365 ofereix eines com Excel i Power BI per analitzar dades i prendre decisions informades. Això és fonamental per millorar la productivitat i la presa de decisions estratègiques.

Monitorització i Mètriques:Realitza un seguiment de l’ús de les eines i medeix la productivitat de l’equip. Això permetrà identificar àrees de millora i optimitzar els processos.

Seguretat i actualització contínua: Microsoft 365 inclou mesures de seguretat avançades per protegir les dades de l’empresa. A més, ambdues solucions s’actualitzen regularment per mantenir-se al dia amb les últimes tendències tecnològiques i garantir la seguretat.

Suport al benestar dels empleats: Microsoft 365 i Dynamics 365 Business Central també poden contribuir a l’equilibri entre la feina i la vida personal, amb opcions de programació flexible i eines per reduir l’estrès.

En resum, Microsoft 365 i Dynamics 365 Business Central ofereixen una gamma d’eines poderoses per augmentar la productivitat dels equips de treball. Des de l’automatització de tasques repetitives fins a la col·laboració en línia i la gestió eficaç de projectes, aquestes solucions poden exercir un paper crucial en l’èxit d’una organització en l’era digital.

Els especialistes en solucions empresarials d’ABAST us poden ensenyar com ha millorat la integració entre ambdues solucions i com treure partit de les eines de productivitat en els processos de negoci gestionats per Business Central.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Cómo implementar un Data Lakehouse en Azure

Continuamos la serie iniciada con el artículo “Cómo modernizar tu arquitectura de Business Intelligence con Data Lakehouse”. En el anterior artículo hablamos de manera general…
Leer más

La Llei Antifrau: Impactes en la Gestió de Comptabilitat i Facturació

La lluita contra el frau fiscal és un tema recurrent a les agendes governamentals de molts països. En aquest context, la Llei Antifrau i el…
Leer más

Phishing, una amenaça creixent: Estratègies Essencials de Ciberseguretat

En un escenari on la digitalització dels serveis i processos de les entitats és predominant, el phishing s'ha convertit en una de les tàctiques més…
Leer más

Registration

Forgotten Password?