Redefinint la productivitat empresarial

Blog ABAST

Redefinint la productivitat empresarial

27 de desembre de 2023


Per Jordi Magaña,
Business Manager SGE

Automatitza els teus processos empresarials amb Power Automate

Power Automate és una eina que forma part de la suite de Microsoft Power Platform i que serveix, entre altres coses, per a l’automatització de fluxos de treball. Permet dissenyar fluxos de treball personalitzats amb la filosofia de Power Platform, sense que calguin habilitats de programació.

Contribueix a augmentar l’eficiència operativa de les organitzacions perquè facilita l’automatització de tasques repetitives, agilitza processos, estalvia temps i minimitza errors.

Casos d’ús amb Power Automate

A mode d’aproximació, explorarem alguns casos d’ús que podríem trobar al departament Financer de qualsevol organització i que podríem agilitzar amb Power Automate.

Aquests exemples il·lustren com Power Automate pot millorar l’eficiència i reduir la càrrega de treball manual al departament financer, permetent als usuaris centrar-se en altres tasques més estratègiques i de més aportació de valor.

Actualització de Registres Contables

Cas pràctic: Es reben factures electròniques a una safata d’entrada compartida.

  • Power Automate pot extreure automàticament la informació clau de les factures (import, proveïdor, data, etc) i bolcar els registres comptables directament a l’ERP, reduint la necessitat d’entrada manual de dades.

Aprovació de despeses

Cas pràctic: Els empleats presenten informes de despeses a través de formularis en línia.

  • Power Automate pot automatitzar el procés d’aprovació, enviant notificacions als supervisors, creant fluxos de treball condicionals basats en el total de la despesa i actualitzant automàticament els registres en sistemes financers un cop aprovats.

Recordatoris de pagaments

Cas pràctic: Enviar recordatoris automàtics als clients per al pagament de factures pendents.

  • Power Automate pot generar automàticament correus electrònics de recordatori, extraient la informació de les factures vençudes i programant l’enviament de missatges a través de l’Outlook.

Integració amb plataformes de bancs

Cas pràctic: Importar moviments bancaris automàticament al sistema ERP.

  • Power Automate es pot connectar amb les entitats bancàries per descarregar automàticament els extractes bancaris i actualitzar els registres comptables en temps real, facilitant la conciliació i el punteig que normalment es fa a mà.

Integració amb altres eines

Power Automate pot funcionar de manera independent o integrat amb altres aplicacions i serveis. Tot seguit, un resum de les integracions més rellevants amb l’ecosistema Microsoft:

Microsoft Teams: Power Automate s’integra de manera nativa amb Microsoft Teams, permetent l’automatització de missatges, tasques i notificacions arribant a tota l’organització.

Dynamics 365: La integració amb Dynamics 365, la plataforma d’aplicacions empresarials de Microsoft, ofereix l’oportunitat d’automatitzar processos de negoci ERP, per exemple, dins de Business Central.

SharePoint: Power Automate s’integra amb SharePoint permetent l’automatització de fluxos de treball relacionats amb documents i fitxers.

Power BI: Power Automate es connecta amb Power BI per permetre l’automatització de l’actualització d’informes financers en temps real, garantint que la presa de decisions es base en dades precises i actualitzades.

Plataformas de Correo Electrónico: La integració amb plataformes de correu electrònic permet automatitzar tasques relacionades amb l’arxivat automàtic de correus electrònics rellevants, creació de tasques a partir de missatges importants, enviar notificacions automàtiques o derivar correus dins de l’organització.

[1] Investigació de Microsoft: setembre de 2023. [2] The Total Economic Impact™ de Microsoft Dynamics 1 Supply Chain Management, un estudi encarregat realitzat per Forrester Consulting, agost de 2022. Les dades reflecteixen la rendibilitat de la inversió (ROI) de tres anys i el valor net present (NPV) de l'adopció de funcionalitats premium de Power Platform per a una organització composta.

Conclusions

Power Automate destaca com una eina fonamental per a l’automatització de processos a les organitzacions, un catalitzador per a la transformació de la productivitat i l’optimització de processos en general.

L’automatització de fluxos de treball estalvia temps en eliminar la necessitat de fer tasques manuals, a més de contribuir a un entorn empresarial més àgil, eficient i col·laboratiu.

Esperem que tota la informació sobre Power Automate us hagi semblat interessant. No dubtis en contactar-nos mitjançant el nostre formulari web si necessites assessorament o ampliar informació.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Com modernitzar la teva arquitectura de Business Intelligence amb Data Lakehouse

Data Warehouse, Data Lake, Data Lakehouse… Avui dia els nostres diccionaris evolucionen d'una manera vertiginosa i moltes vegades no tenim temps per entendre els nous…
Leer más

IA i Ciberseguretat: avantatges i amenaces

La Intel·ligència Artificial (IA) i la ciberseguretat han esdevingut protagonistes en el panorama digital actual i en aquest article explorem com la IA està transformant…
Leer más

Tecnologia de contenidors. Implementació i conceptes bàsics.

Hem passat de veure els contenidors com una tecnologia nova a tenir molt clar que ja són una realitat. És un nou enfocament que probablement…
Leer más

Registration

Forgotten Password?