ABAST tanca amb èxit el seu cicle Cybersecurity Days 2019

Notícies

ABAST tanca amb èxit el seu cicle Cybersecurity Days 2019

6 de novembre de 2019

Amb l’esdeveniment celebrat la setmana passada a Madrid es tanca un cicle iniciat a Palma al maig i que va passar també per Barcelona. En aquestes jornades, que ABAST celebra de manera bianual, han participat experts en seguretat d’ABAST i d’empreses líders com Fortinet, Trend Micro, Kaspersky Lab, HPE Aruba, Quest i Proficio, patrocinadors del cicle i aliances d’ABAST en l’àrea de Ciberseguretat, així com ponents convidats i clients que han compartit els seus casos d’èxit.

El cicle ABAST Cybersecurity Days d’aquest 2019 va reunir en total prop de 300 persones, sent la de Barcelona, ​​amb més de 150 assistents, la més concorreguda de les tres.

La primera de les jornades va tenir lloc el 21 de maig a Palma, a les instal·lacions d’Es Baluard (Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma). Com a ponents en aquest acte van participar Xavier Pellicer, Director de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST; Jesús Tamayo, Responasble Comercial d’ABAST per a Balears; Cesar Moro, Sales Consultant de Quest Iberia; Pedro García-Villacañas, Head of Presales de Kaspersky Espanya; Vicenç Vila, Regional Account Manager de Trend Micro Espanya; Lluís Planas, Major Account Manager a Fortinet, David Garcia Cano, Cyber ​​Security Sales Manager Southern Europe a HPE Aruba; Carlos Valderrama. Service Manager EMEA a Proficio; i Xavi Isern i José Santamaría, especialistes de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST.

L’endemà passat vam celebrar l’edició a Barcelona a l’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Després de la benvinguda, de nou a càrrec de Xavier Pellicer, van obrir la sessió dos ponents convidats, Joana Marí, Delegada de Protecció de Dades i Responsable de Projectes Estratègics de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i Roger Martínez, Cap de la Unitat de Ciberseguretat (UCIBER) de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. Després van seguir les intervencions d’ABAST, Quest, Kaspersky, Trend Micro, Fortinet, Aruba i Proficio, amb els mateixos ponents que a Palma excepte en el cas d’Aruba, que en aquesta ocasió va estar representat per Rafael del Cerro, Cyber ​​Security Systems Engineer. Van tancar la sessió els casos pràctics de Noel Alimentària i de l’Ajuntament de Rubí, explicats respectivament per Joan Puigdemont, CIO de Noel, i per Mercedes Aguilar i Juan Francisco Fernández, Responsable d’Informàtica i Tècnic Telecomunicacions i Seguretat a l’Ajuntament de Rubí.

L’últim dels esdeveniments del cicle va tenir lloc a Madrid el passat 30 d’octubre, a les instal·lacions de la sala Truss Madrid al WiZink Center. Pedro García Torralba, Director d’ABAST SPI i de l’oficina de Madrid d’ABAST, va ser l’encarregat de la presentació de la jornada. El va seguir, com a ponent convidat, Casimiro Nevado, Professor de l’Escola Nacional de Policia i coordinador del congrés C1b3rWall. A continuació va ser el torn de les intervencions d’ABAST, Quest i Kaspersky, amb els mateixos ponents que a Palma i Barcelona, ​​als quals van seguir les intervencions de Raúl Guillen, Director d’Aliances Estratègiques de Trend Micro Espanya; Alejandro Reyeros, Enginyer de sistemes de Fortinet, David Garcia Cano, Cyber ​​Security Sales Manager Southern Europe a Aruba; i Rafael Pérez, Sales Manager Spain de Proficio.

Si no vas poder assistir a cap de les jornades però estàs interessat en alguna de les presentacions que es van realitzar durant les mateixes, posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari de contacte i te les farem arribar.

El cas d’èxit de Noel Alimentària, presentat pel seu CIO, Joan Puigdemont, en l’edició de Barcelona, el ​​pots consultar a través d’ aquest enllaç.

GALERIA DE FOTOS

—- ABAST Cybersecurity Day 2019 Palma —-

Jesús Tamayo, Responsable Comercial d’ABAST a Balears, i Xavi Pellicer, Director de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST, van ser els encarregats d’obrir el Cybersecurity Day de Palma amb una reflexió sobre la importància de la ciberseguretat tant en les empreses com en la societat.

Cesar Moro, Sales Consultant de Quest Iberia va explicar les eines de Quest Software per descobriment, monitorització i gestió per al compliment normatiu, amb un especial focus en els entorns Microsoft

Pedro García-Villacañas, Head of Presales de Kaspersky Lab Espanya, ens ha explicat amb exemples la dificultat de detectar atacs dirigits i la necessitat de conscienciar i formar en ciberseguretat a tots els usuaris de les organitzacions per evitar que aquests introdueixin o propaguin inconscientment software maliciós.

Vicenç Vila, Regional Account Manager de Trend Micro Espanya, explicant la seva completa plataforma de solucions per a seguretat, entre les quals va destacar algunes que permeten virtual patching, identificació d’amenaces dins de la xarxa i protecció de núvols.

Lluís Planas, Major Account Manager a Fortinet, va explicar com la solució de SD-WAN de Fortinet proporciona seguretat d’última generació i capacitats de xarxa per millorar l’eficiència de la WAN sense comprometre la seguretat.

David Garcia Cano, Cyber ​​Security Sales Manager Southern Europe a HPE Aruba, ens va donar una visió de les seves solucions de seguretat, entre les quals va destacar ClearPass, capaç de protegir qualsevol xarxa multiproveedor per cable o sense fils analitzant el comportament tant d’usuaris com de dispositius Iot.

Carlos Valderrama. Service Manager EMEA a Proficio, ens explica com utilitzar tècniques de detecció i resposta per bloquejar atacs i els seus serveis de SOC i SIEM as a Service

L’última intervenció a l’ABAST CYBERSECURITY Day 2019 Palma va ser per a Xavi Isern i José Santamaría, especialistes de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST, que van explicar el concepte de CYBALL en el qual hem fusionat tots els serveis d’oficina de seguretat (auditoria / consultoria) i oficina tècnica de seguretat (integració, gestió, resposta a incidents …) oferint una completa visió 360º de la seguretat.

—- ABAST Cybersecurity Day 2019 Barcelona —-

Xavier Pellicer, Director de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST, va donar la benvinguda al Cybersecurity Day de Barcelona i va fer una reflexió sobre la importància de la ciberseguretat tant a les empreses com en la societat.

Joana Marí, Delegada de Protecció de Dades i Responsable de Projectes Estratègics de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, va parlar de l’estat actual en l’adequació al RGPD quan està a punt de complir-se un any de la seva posada en marxa i de la importància de dissenyar els processos de les nostres organitzacions tenint en compte des d’un principi la protecció de les dades personals.

Roger Martínez, Cap de la Unitat de Ciberseguretat (UCIBER) de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, va participar en el nostre ABAST Cybersecurity Day per donar algunes dades sobre l’evolució de les amenaces de ciberseguretat, com que en l’actualitat més d’un 65% dels atacs que tenen èxit es deuen a una mala actuació d’usuaris poc formats que no saben identificar enganys tipus phishing o no actuen segons les mesures de precaució necessàries per evitar introduir codi maliciós en els sistemes i xarxes interns.

Xavier Isern i José Santamaría, Especialistes de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST, van explicar el concepte de CYBALL en el qual hem fusionat tots els serveis d’oficina de seguretat (auditoria / consultoria) i oficina tècnica de seguretat (integració, gestió, resposta a incidents. ..) oferint una completa visió 360º de la seguretat.

Cesar Moro, Sales Consultant de Quest Iberia, durant la seva intervenció al ABAST Cybersecurity Day 2019 Barcelona va explicar les eines de Quest Software pel descobriment, monitorització i gestió per al compliment normatiu, amb un especial focus en els entorns Microsoft.

Pedro García-Villacañas, Head of Presales de Kaspersky Espanya, va explicar la dificultat de detectar atacs dirigits i la importància de conscienciar i formar en ciberseguretat a tots els usuaris de les organitzacions per evitar que aquests introdueixin o propaguin inconscientment software maliciós. Per a això les organitzacions poden recolzar-se en la plataforma de formació de Kaspersky.

Vicenç Vila, Regional Account Manager de Trend Micro Espanya, va explicar a l’ABAST Cybersecurity Day 2019 Barcelona el portfoli de solucions per a seguretat de Trend Micro, entre les quals ha destacat les de protecció de correu al núvol, virtual patching per mantenir protegits els sistemes, identificació d’amenaces dins de la xarxa o protecció de núvols.

Lluís Planas, Major Account Manager a Fortinet, va explicar com la solució de SD-WAN de Fortinet proporciona seguretat d’última generació i capacitats de xarxa per millorar l’eficiència de la WAN sense comprometre la seguretat.

Rafael del Cerro, Cyber ​​Security Systems Engineer a Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company, va donar una visió de les solucions de seguretat d’Aruba, entre les quals destaca ClearPass, capaç de protegir qualsevol xarxa multiproveedor per cable o sense fils controlant l’accés i el comportament tant d’usuaris com de dispositius IoT.

Carlos Valderrama, Service Manager EMEA a Proficio, va explicar com utilitzar tècniques de detecció i resposta per bloquejar atacs i els seus serveis de SOC as a Service “follow the sun”, amb equips d’experts en ciberseguretat en els seus SOCs de Barcelona, ​​Sant Diego i Singapur .

Joan Puigdemont, CIO de Noel Alimentària, la tercera major empresa de xarcuteria a Espanya, ha explicat en el seu cas pràctic com ABAST l’ha ajudat en diferents aspectes del seu Pla de Seguretat, com el compliment normatiu, compliment legal, auditoria de seguretat i formació i conscienciació a usuaris.

L’esdeveniment va finalitzar amb la intervenció de Mercedes Aguilar i Juan Francisco Fernández, responsable d’Informàtica i tècnic telecomunicacions i seguretat en l’Ajuntament de Rubí, que van explicar com han millorat la seguretat del seu entorn IT gràcies als serveis de ABAST i solucions de Fortinet

—- ABAST Cybersecurity Day 2019 Madrid —-

Pedro García, director d’ABAST Madrid, va ser el responsable d’obrir la sessió.

Casimiro Nevado, Professor de l’Escola Nacional de Policia i coordinador del congrés C1b3rWall ens va explicar l’evolució en els darrers anys de les amenaces de ciberseguretat a empreses i organismes públics.

Xavier Isern i José Santamaría, Especialistes de l’àrea de Ciberseguretat d’ABAST, van explicar el concepte de CYBALL en el qual hem fusionat tots els serveis d’oficina de seguretat (auditoria / consultoria) i oficina tècnica de seguretat (integració, gestió, resposta a incidents. ..) oferint una completa visió 360º de la seguretat.

Cesar Moro, Sales Consultant de Quest Iberia, va explicar les eines de Quest Software pel descobriment, monitorització i gestió per al compliment normatiu, amb un especial focus en els entorns Microsoft.

Pedro García-Villacañas, Head of Presales de Kaspersky Espanya, va fer un repàs de les principals solucions de la cartera de solucions de seguretat per a l’empresa de Kaspersky.

Raúl Guillen, Director d’Aliances Estratègiques de Trend Micro Espanya, explicant els beneficis associats a la gestió i remediació de vulnerabilitats.

Alejandro Reyeros, Enginyer de sistemes de Fortinet, va explicar com la solució de SD-WAN de Fortinet proporciona seguretat d’última generació i capacitats de xarxa per millorar l’eficiència de la WAN sense comprometre la seguretat.

David Garcia Cano, Cyber ​​Security Sales Manager Southern Europe a Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company, va explicar com ClearPass és capaç de protegir qualsevol xarxa controlant l’accés i el comportament tant d’usuaris com de dispositius IoT.

Rafael Pérez, Sales Manager Spain de Proficio, va explicar com utilitzar tècniques de detecció i resposta per bloquejar atacs i els seus serveis de SOC as a Service “follow the sun”, amb equips d’experts en ciberseguretat en els seus SOCs de Barcelona, ​​Sant Diego i Singapur .

Registration

Forgotten Password?