ABAST col·labora amb la Fundació Randstad i la Fundació Institut Guttmann

Notícies

ABAST col·labora amb la Fundació Randstad i la Fundació Institut Guttmann

7 d'abril de 2022

A través de la seva col·laboració amb la Fundació Randstad, ABAST ha decidit donar suport a la important tasca de l’Institut Guttmann en la rehabilitació de pacients amb lesions neuronals i la inclusió social de persones amb discapacitat amb una donació de 8.000€ que anirà destinada a diferents iniciatives solidàries.

L’Hospital Institut Guttmann és un referent nacional i internacional en neurorehabilitació i salut cerebral. A través dels seus programes intensius de rehabilitació i de teràpies personalitzades, en les què intervenen fins a 9 especialistes per a cada pacient, ajuden a persones amb discapacitat d’origen neurològic, com lesions medul·lars o danys cerebrals, a recuperar en tant que sigui possible les seves funcions o a adaptar-se a la seva nova condició amb el millor grau d’autosuficiència i qualitat de vida. Desenvolupa també una important tasca de recerca i innovació en neurociències, especialment en neurorehabilitació i tecnologies aplicades a l’autonomia personal.

Però la tasca de la Fundació Institut Guttmann va més enllà dels serveis assistencials i dels aspectes científics i de recerca. Desenvolupa també accions de caràcter social, tant en els àmbits de la prevenció, la divulgació i la sensibilització social, com per impulsar la igualtat i ple reconeixement de drets i oportunitats de les persones amb discapacitat i la seva inclusió a la societat.

ABAST, dins de la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i compliment de la LGD, ha decidit donar suport a aquesta important tasca de l’Institut Guttmann amb una donació solidària per un import de 8.000€.

Aquesta iniciativa va sorgir a partir d’una proposta de Fundació Randstad, una altra organització social orientada a la inclusió de persones amb discapacitat, amb qui ABAST hi col·labora des de fa anys. La missió de Fundació Randstad és aconseguir la igualtat d’oportunitats laborals de les persones amb discapacitat mitjançant la sensibilització, la capacitació i la transició a l’ocupació. Igual que la Fundació Institut Guttmann, l’objectiu final de la Fundació Randstad és aconseguir la plena inclusió, igualtat d’oportunitats i normalització a la societat de les persones amb discapacitat, un objectiu que també volem impulsar des d’ABAST.

Laia Servat, presidenta d’ABAST, va fer entrega del xec simbòlic per la donació realitzada a la codirectora i gerent de la Fundació Institut Guttmann, Montse Caldés, en una visita a les instal·lacions de l’Institut Guttmann on els representants d’ABAST i Fundació Randstad van poder veure el dia a dia d’aquest hospital i conèixer dos projectes nous impulsats per la seva fundació.

El primer, Vida Activa, és un programa d’empoderament, entrenament comunitari i iniciació a la vida independent perquè persones que ja han acabat el cicle de rehabilitació a l’hospital i han d’afrontar la seva nova vida amb una discapacitat, puguin realment valdre’s per si soles i enfrontar-se a les tasques quotidianes en la seva nova situació

El segon, Participa, és un projecte de recerca social orientat a conèixer i entendre, a través d’una mostra tan gran com sigui possible, a quines dificultats s’enfrenen a la seva vida diària les persones amb alguna discapacitat. En aquesta investigació ja hi participen prop de 1500 voluntaris, amb discapacitats de tota mena, que mensualment reporten la seva experiència a través d’enquestes, xifra que l’Institut Guttmann li agradaria multiplicar per poder tenir una visió més àmplia del que passa a tota la geografia nacional. L’objectiu és realitzar una anàlisi detallada de tota aquesta informació, treure conclusions i fer recomanacions que la Fundació Institut Guttmann vol compartir amb les administracions i altres actors socials.

Des d’ABAST esperem que la nostra petita aportació pugui ajudar la Fundació Institut Guttmann a aquestes i altres iniciatives solidàries.

Registration

Forgotten Password?