ABAST PLATFORM DAY 2023

Notícies

ABAST PLATFORM DAY 2023

3 de juliol de 2023

L’esdeveniment ABAST Platform Day – Presente y Futuro de las plataformas TI híbridas empresariales va reunir a més de 70 professionals interessats en conèixer les últimes tendències, sol.lucions i estratègies de modernització que impulsen l’eficiència en les organitzacions basades en les infrastructures empresarials de TI híbrides. La jornada es va localitzar en el recinte de l’emblemàtica Torre Bellesguard de Gaudí, en la que els assistents van gaudir d’una visita guiada per tancar la jornada.

ABAST Platform Day – Presente y Futuro de las plataformas TI híbridas empresariales

El passat 28 de juny va tenir lloc l’esdeveniment organitzat per parlar sobre la tendència al alça i l’evolució de les infrastructures empresarials de TI híbrides, i ensenyar el que la branch Platform Services d’ABAST pot oferir en solucions i serveis per unes infrastructures TI adaptades a cada organització.

En aquesta ocasió, vam comptar com a patrocinadors amb Hewlett Packard Enterprise i RITTAL, dos dels principals partners tecnológics d’ABAST per a solucions d’infrastructures TI híbrides i centres de dades. També van participar analistes especialitzats de Penteo aportant una visió independent de l’utilització del cloud i plataformes de TI híbrides en les organitzacions espanyoles.

Irene Plaza, CEO d’ABAST, va donar la benvinguda a tots els assistents i va iniciar la jornada amb un breu discurs sobre els valors que fonamenten la companyia, així com, la reorganització de les business units i equips tècnics d’ABAST en 4 branches: Platform Services, Data Services, Business Solutions i Governance & Security Services, amb l’objectiu de unificar sinèrgies i proporcionar una oferta transversal de solucions i serveis més completa i integrada pels nostres clients.

Durant la primera part de l’esdeveniment Roger Mascarell, Systems Business Director, va presentar les últimes novetats sobre la plataforma de HPE Greenlake, plataforma edge-to-cloud que ofereix un model operatiu de núvol per aplicacions i dades amb independència de la seva localització, proporcionant la màxima seguretat i escalabilitat a qualsevol empresa. Aquest model de pagament per ús d’HPE ha augmentat el seu porftoli de solucions as a service a 18 categories i més de 70 serveis.

Tot seguit, Aitor Casas, Cloud Business Director va explicar com ABAST ha apostat per crear una plataforma de serveis cloud en el que el client tingui la llibertat d’escollir el millor entorn per cada una de les seves necessitats o càrregues de treball. Per aquest motiu, ABAST ha creat #HybridCloudConnect, plataforma de núvol híbrid que combina els serveis de les millors plataformes de núvol públic empresarial, Microsoft Azure i Oracle Cloud, i les plataformes de núvol privat de HPE i Equinix. La seva interconexió permet proporcionar un autèntic entorn de núvol híbrid amb els millors nivells de qualitat, rendiment, seguretat i disponibilitat.

En aquest punt, vam tenir el plaer de comptar amb Lois Fernández, CIO de l’empresa TSB Transporte y Logística que va exposar en primera persona la seva experiència en la migració de la seva infrastructura IT al Cloud Privat d’ABAST basat en HPE Greenlake que ABAST ofereix com a HPE Service Provider.

Adrià Marí, Systems & Managed Services Business Director, va ressaltar, a continuació, els serveis gestionats que ABAST ofereix avalats per importants certificacions com la ISO 9001 o la certificació de conformitat amb el ENS (Esquema Nacional de Seguretat) entre altres. L’externalització d’aquests serveis suposa un punt clau per optimitzar recursos en els departaments de TI de les empreses, que cada vegada son més demandats en entorns híbrids.

L’última ponència abans del descans va córrer a mans de David Albalate, Data Center Solutions Business Manager, que va parlar de l’evolució dels CPDs en l’era de les TI híbrides i les solucions que ABAST ofereix en funció de les necessitats de cada client. Per això, l’àrea de Data Center s’apoya en aliances amb importants partners, entre els que destaquen Rittal amb solucions modulars per a Micro Data Centers, Edge Data Centers, Data Centers en container i Data Centers tradicionals en sala.

Durant el descans, els assistents van tenir l’oportunitat de veure exposat un dels models de Micro Data Center de Rittal que aquest fabricant havia cedit per aquest esdeveniment.

Després del coffee break, Marc Isern, Principal Cloud Analyst a Penteo, basant-se en l’anàlisi de les dades obtingudes per la seva companyia a través de diferents estudis periòdics i enquestes realizades a CIOs i responsables TI de tot Espanya, va posar en evidència la tendència al alça de l’ús del Cloud, la aposta per plataformes TI híbrides per part de 3 de cada 4 organitzacions espanyoles i la importància de comptar amb proveïdors de serveis cloud híbrid especialitzats com ABAST.

Per finalitzar l’esdeveniment, vam organitzar una taula rodona amb la finalitat de conèixer la visió de futur de les plataformes TI empresarials de CIOs d’importants companyies espanyoles.

Lois Fernández, CIO de TSB, va explicar que van prendre la decisió de migrar al cloud per la facilitat d’entregar els serveis TI a totes les seves seus i instal·lacions logístiques que tenen repartides per tota la geografia espanyola. I, sobretot, per la capacitat que els ofereix de poder créixer ràpidament en infrastructura i recursos TI en el moment en el que ho han necessitat. Això ha estat molt important en els anys de pandèmia en els que les empreses del sector transport i logística com la seva han experimentat un creixement exponencial degut a l’increment de la demanda d’aquest tipus de serveis. A més, Lois va destacar la satisfacció del servei cloud rebut per part d’ABAST i, en especial, el tracte, implicació, proximitat i capacitat tècnica de les persones d’ABAST amb les que han treballat tan en el procés de migració al cloud com actualment en la prestació d’aquests serveis de cloud privat.

Miguel Reynés, CIO de RIU hotels & resorts, va declarar haver-se decantat per una infrastructura TI centralitzada amb la que presten els serveis TI als hotels que tenen repartits en tot el món des dels seus serveis centrals de TI a Palma. El seu departament de TI, de més de 200 persones, es una part fonamental per la seva companyia i el seu negoci. Ells s’han decantat per infrastructures On Premise en lloc de per el cloud pel control que tenen sobre les seves plataformes. S’ha de tenir en compte que moltes de les aplicacions que utilitzen, com el PMS (Property Management System, software de gestió hotelera), son desenvolupaments pròpis, i han apostat pel tipus d’entorn que pensen que els ofereix una millor plataforma per aquestes aplicacions i millors costos. Un sistema centralitzat com el seu suposa majors riscos, pero sent-hi conscients, prenen totes les mesures necessàries, redundància i replicació actiu-actiu, backup, DRS, etc. per minimitzar aquests riscos i disposar de la màxima disponibilitat.

Per últim, Sergi Racero, Cap de l’Àrea TIC de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, va posar ènfasi en que, al tractar-se d’una empresa del sector públic, la idiosincràsia és molt diferent al d’una empresa privada. Per aquest motiu, tant els pressupostos com determinades decisions normalment necessiten d’un llarg procés d’aprovació i licitació. El ICGC dona servei a molts altres departaments de la Generalitat i a altres empreses que necessiten extreure informació geogràfica de diferents tipus. Les seves infrastructures son On Premise i sempre intenten estar a l’última en les solucions que els permetin millorar en els seus serveis. En el seu cas, l’ús de tecnologies d’Intel·ligència Artificial com un software que els permeti detectar automàticament canvis en diferents imatges del mateix lloc no ha estat un condicionant per a passar-se al cloud perquè es tracta d’aplicacions pensades també per ser utilitzades en entorns locals On Premise.

La taula rodona va ser moderada perJose Luis Pérez, director d’anàlisi de Penteo, que va concloure amb dos grans reflexions amb les que tots els participants hi estaven d’acord: En primer lloc, l’importància de que el CIO formi part del consell o equip de direcció de la compañía, tant per alinear les TIC al negoci, com perquè persones sense coneixements sobre les TIC prenguin decisions. En segundo lugar, la necesidad de que cualquier desarrollo de aplicaciones se realice de forma agnóstica a la plataforma, para evitar problemas en caso de querer, en un futuro, moverlas de un entorno on premise a cloud o viceversa o, entre diferentes plataformas cloud diferentes. Suposa un esforç addicional en el desenvolupament, pero evita possibles problemes de migracions o quedar-se lligat a la plataforma on s’ha desenvolupat.

Per concloure la jornada, tots els assistents van poder gaudir d’una visita guiada per l’entorn i la Torre Bellesguard de Gaudí per conèixer la seva història i contemplar la seva bellesa arquitectònica acompanyada d’un còctel per poder seguir fent networking entre els assistents.

Registration

Forgotten Password?