Conscienciació en Ciberseguretat pels treballadors

Converteixi als seus empleats en el punt fort de la seguretat

Sabia que el 80% dels ciberatacs que afecten les empreses tenen origen en els seus propis empleats? La inversió en seguretat ha de ser eficient. Els departaments de TI implementen solucions de seguretat capaços de fer front a moltes amenaces, però no és possible minimitzar els riscos sense un pla de capacitació, conscienciació i educació dels usuaris. I si parlem de normatives, la ISO / IEC 27002: 2013 indica la necessitat ineludible de no només portar endavant un programa de capacitació i conscienciació, sinó també comptar amb un registre que el evidenciï: quines accions es prenen i la seva eficàcia.

Converteixi l’anella més feble en el punt fort de la seguretat

Canviar el comportament de les persones és possible: estimular les persones pel que fa al seu compromís, la notificació de conats d’incidents, la col·laboració amb l’equip de seguretat, la creació d’un entorn corporatiu on prevalgui la idea que “tothom té cura amb la ciberseguretat, i és imprescindible que jo també ho faci” hauria de ser un dels principals objectius de la nostra organització.

Punts febles de moltes formacions en ciberseguretat

  • Massa llargues, tècniques o avorrides.
  • No motiven bé
  • No exemplifiquen la conducta desitjada

Per ser efectives, han d’usar els punts forts dels participants, com els seus principis de presa de decisions i capacitats d’aprenentatge.

Cultura de la Ciberseguretat

Ajudem als clients a desenvolupar una cultura de la ciberseguretat, gestionada pels seus equips de RR.HH. i de seguretat, amb diferents programes de formació en conscienciació, que utilitzen la Ludificació i estan adreçats a tots els nivells de l’estructura de l’organització.

iconos

Focus de les formacions ABAST / Kaspersky Lab

Aprenentatge senzill

Les persones poden mantenir centrades i rebre informació en temps limitat, de manera que una formació eficaç es divideix en diversos mòduls “ad hoc” breus d’uns 10-20 minuts cada un.

En els moments (de formació) adequats

Els empleats reben un missatge momentani de formació de 10 segons que els indica com són vulnerables i reben una assignació automàtica de mòduls de formació de 10 minuts que poden completar en el moment que més els convingui.

Competència

Quan les persones competeixen entre si, estan motivats per aprendre i esforçar-se al màxim per guanyar.

Jocs

Les persones gaudeixen dels artefactes, els elements de jocs i la combinació de reptes físics, verbals i intel·lectuals.

kaspersky-cybersafety-games-graphic

Reforç i corba d’aprenentatge

Reforç de la formació mitjançant l’avaluació periòdica dels seus empleats: les tasques i assignacions es repeteixen a través del temps, oferint a les persones el reforç positiu sobre el coneixement del contingut previ i la complexitat creixent del mateix tema per a millorar les habilitats.

Treball creatiu en grup

Els debats obliguen a les persones no només a escoltar, sinó també a crear, dir i fer, pel que poden memoritzar de forma molt més eficaç el contingut de la formació

Plataforma de formació online Kaspersky Security Awareness

Una plataforma de formació online interactiva orientada a tots els empleats i nivells de l’organització. Permet a les empreses implementar un curs de ciberseguretat potent, continu i avaluable, en el qual els empleats es beneficien de formació a diferents nivells. Hi ha diversos dominis de seguretat disponibles segons les aptituds dels empleats i el panorama d’amenaces.

Aquesta plataforma inclou:

  • Mòduls de formació en línia
  • Atacs de phishing simulats
  • Avaluacions de coneixements
  • formació automatitzada
  • Informes del progrés
img_kaspersky_security_awareness_01