Creació d’aplicacions amb Power Platform

Blog ABAST

Creació d’aplicacions amb Power Platform

19 de desembre de 2023


Per Jordi Magaña,
Business Manager SGE

Power Apps i el desenvolupament de programari Low-Code

Què és el Low-Code?

El desenvolupament d’aplicacions sota plataforma low-code és un enfocament modern per a la creació de programari que minimitza la necessitat de programació en llenguatge tradicional i utilitza interfícies molt més simples. Aquest mètode de desenvolupament permet als usuaris sense experiència en programació, construir aplicacions de manera ràpida i senzilla. Es basa en arrossegar i deixar anar components preconstruïts i utilitzar plantilles per dissenyar aplicacions, la qual cosa accelera el procés de desenvolupament de manera notable.

Low-code democratitza el desenvolupament de programari i obre les portes a professionals no tècnics perquè participin en la creació i la gestió d’aplicacions. A més, redueix costos i temps en comparació del desenvolupament tradicional, permetent una ràpida resposta a les necessitats canviants del mercat i del negoci. Tot i que inicialment estava més adreçat a aplicacions senzilles sense gaire complexitat, amb el temps les plataformes low-code han anat evolucionant en flexibilitat i personalització, permetent ajustaments més específics i integrats amb altres sistemes d’informació.

L’estratègia Low-Code és ideal per a organitzacions que busquen agilitzar el desenvolupament de les aplicacions, incorporar innovació tecnològica i millorar els seus sistemes d’informació. Amb una adequada estratègia low-code, les organitzacions poden respondre amb més velocitat a les oportunitats i desafiaments, oferint solucions útils i evitant que la pròpia tecnologia pugui ser un llast per poder avançar.

Fonts: Gartner, Forrester i Microsoft

Power Apps: L’aposta Low-Code de Microsoft

Power Apps és una plataforma de desenvolupament low-code de Microsoft que permet als usuaris crear aplicacions personalitzades sense necessitat de coneixements especialitzats en programació. Forma part de la suite de Microsoft Power Platform i destaca per la seva capacitat d’integració amb altres eines de Microsoft, com ara Microsoft 365, Dynamics 365 i Serveis Azure. Power Apps ofereix també altes capacitats dintegració amb aplicacions fora de làmbit Microsoft.

Power Apps va orientat tant a usuaris empresarials no tècnics com a desenvolupadors professionals. Destaca per la seva interfície intuïtiva que facilita la construcció d’aplicacions robustes i funcionals en un temps rècord, i permet als usuaris de negoci contribuir directament en la creació i millora de les aplicacions corporatives. Power Apps ofereix també una àmplia varietat de plantilles predefinides i connectors per agilitzar encara més el procés de desenvolupament.

El model de llicenciament de Power Apps és flexible i permet a les organitzacions una adopció escalabre i progressiva de la plataforma segons les necessitats específiques.

Microsoft, líder indiscutible a Plataformes Low-Code

Microsoft Power Apps ha estat nomenat líder per cinquena vegada consecutiva al Quadrant Màgic de Gartner de 2023 a la categoria de Plataformes d’Aplicacions Empresarials Low-Code. Aquesta posició de lideratge demostra el compromís de Microsoft amb la innovació i l’eficiència en el desenvolupament d’aplicacions low-code.

Power Apps destaca també per disposar d’allò més nou a IA generativa i Copilot, així com pels seus avenços en seguretat i governança a gran escala. Aquestes capacitats d’IA permeten als desenvolupadors ia les organitzacions innovar a una velocitat molt més gran respecte a si ho fessin amb desenvolupament tradicional.

Microsoft posa a disposició una potent plataforma accessible per a desenvolupadors de tots els nivells i ofereix eines i seguretat necessàries per a una transformació digital sense límits. Power Apps és una opció fiable per a les organitzacions que busquen modernitzar les aplicacions i mantenir la seva competitivitat.

Conclusions i reptes

Power Apps és una eina potent ideal per a organitzacions que busquen agilitzar el desenvolupament d’aplicacions corporatives al núvol, fomentar la innovació, millorar l’eficiència i reduir costos. L’enfocament low-code permet als usuaris no tècnics construir aplicacions personalitzades ràpidament reduint la dependència d’IT.

La plataforma s’integra de manera nativa amb altres eines de l’ecosistema de Microsoft, cosa que en facilita la integració mantenint la robustesa quant a seguretat i compliment. Les empreses podran respondre a les necessitats canviants del mercat i evolucionar les aplicacions d’una manera àgil i dinàmica. No dubteu a contactar-nos si voleu ampliar informació amb els nostres especialistes en solucions empresarials.

L’ús de Power Apps a nivell global ha crescut significativament, i ha esdevingut una eina clau per a la transformació digital en diverses indústries i organitzacions de mides molt diverses, gràcies a la seva flexibilitat, accessibilitat i capacitat per adaptar-se a una varietat de necessitats i entorns de negoci .

No dubtis a contactar-nos si vols ampliar informació amb els nostres especialistes en solucions empresarials.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Phishing, una amenaça creixent: Estratègies Essencials de Ciberseguretat

En un escenari on la digitalització dels serveis i processos de les entitats és predominant, el phishing s'ha convertit en una de les tàctiques més…
Leer más

Com modernitzar la teva arquitectura de Business Intelligence amb Data Lakehouse

Data Warehouse, Data Lake, Data Lakehouse… Avui dia els nostres diccionaris evolucionen d'una manera vertiginosa i moltes vegades no tenim temps per entendre els nous…
Leer más

IA i Ciberseguretat: avantatges i amenaces

La Intel·ligència Artificial (IA) i la ciberseguretat han esdevingut protagonistes en el panorama digital actual i en aquest article explorem com la IA està transformant…
Leer más

Registration

Forgotten Password?