El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

Blog ABAST

El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

31 de maig de 2021

Per Xavier Isern, especialista Àrea Ciberseguretat d'ABAST

El Consell de Ministres va aprovar fa uns dies un conjunt d’actuacions urgents en matèria de ciberseguretat. Entre aquestes actuacions, trobem l’adopció d’un Pla de Xoc de Ciberseguretat, l’actualització de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i mesures destinades als proveïdors tecnològics del sector públic nacional.

L’objectiu d’aquest paquet d’actuacions és millorar de forma ràpida i eficaç la ciberseguretat dels organismes públics i d’aquelles entitats que els subministren serveis i tecnologies.

Pla de Xoc de Ciberseguretat

Aquest pla ofereix suport a mesures de protecció davant amenaces de qualsevol tipus, com per exemple davant software maliciós, vigilància d’accessos remots, ampliar la ciberinteligencia, etc. A més, promou les eines de notificació i seguiment de ciberincidents, la recuperació davant desastres (continuïtat del negoci), la formació (conscienciació en ciberseguretat) i la revisió de normatives, entre d’altres.

Actualització de l'ENS

A més s’ha tramitat i aprovat de manera immediata un reial decret que substitueix a l’anterior i regula l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) en Administracions Públiques.

L’Esquema Nacional de Seguretat té per objecte establir la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics i està constituït per principis bàsics i requisits mínims que permetin una protecció adequada de la informació.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Helper per recerques amb accents en taules de Telerik asp.net

En el desenvolupament web d'avegades les funcionalitats que per defecte aporta una eina no són suficients per complir amb els requeriments d'un projecte. En aquests…
Leer más

Fons Next Generation per Transformació Digital

Ja fa gairebé un any que els països de la UE van arribar a un acord històric per a finançar un programa de reconstrucció econòmica…
Leer más

Reptes i tendències en Ciberseguretat a les empreses el 2021

Les empreses han realitzat grans canvis per adaptar-se a la situació de pandèmia, com la implantació del teletreball, que exigeixen noves mesures de seguretat i…
Leer más

Registration

Forgotten Password?