El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

Blog ABAST

El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

31 de maig de 2021

Per Xavier Isern, especialista Àrea Ciberseguretat d'ABAST

El Consell de Ministres va aprovar fa uns dies un conjunt d’actuacions urgents en matèria de ciberseguretat. Entre aquestes actuacions, trobem l’adopció d’un Pla de Xoc de Ciberseguretat, l’actualització de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i mesures destinades als proveïdors tecnològics del sector públic nacional.

L’objectiu d’aquest paquet d’actuacions és millorar de forma ràpida i eficaç la ciberseguretat dels organismes públics i d’aquelles entitats que els subministren serveis i tecnologies.

Pla de Xoc de Ciberseguretat

Aquest pla ofereix suport a mesures de protecció davant amenaces de qualsevol tipus, com per exemple davant software maliciós, vigilància d’accessos remots, ampliar la ciberinteligencia, etc. A més, promou les eines de notificació i seguiment de ciberincidents, la recuperació davant desastres (continuïtat del negoci), la formació (conscienciació en ciberseguretat) i la revisió de normatives, entre d’altres.

Actualització de l'ENS

A més s’ha tramitat i aprovat de manera immediata un reial decret que substitueix a l’anterior i regula l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) en Administracions Públiques.

L’Esquema Nacional de Seguretat té per objecte establir la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics i està constituït per principis bàsics i requisits mínims que permetin una protecció adequada de la informació.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Monitorització vs Observabilitat

Segurament hagis sentit a parlar del concepte d'observabilitat com una evolució de la monitorització de serveis IT. Però no tothom es posa d'acord què implica…
Leer más

Automatització robòtica de processos (RPA) intel·ligent, una tendència imparable

La transformació digital per part de les empreses és un procés que s'ha vist accelerat durant els darrers tres anys i més concretament a partir…
Leer más

Aplicacions de la Intel·ligència Artificial a les empreses

Cada vegada són més les empreses que en la seva transformació digital s'estan recolzant en la Intel·ligència Artificial per aconseguir més optimització en els seus…
Leer más

Registration

Forgotten Password?