El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

Blog ABAST

El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

31 de maig de 2021

Per Xavier Isern, especialista Àrea Ciberseguretat d'ABAST

El Consell de Ministres va aprovar fa uns dies un conjunt d’actuacions urgents en matèria de ciberseguretat. Entre aquestes actuacions, trobem l’adopció d’un Pla de Xoc de Ciberseguretat, l’actualització de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i mesures destinades als proveïdors tecnològics del sector públic nacional.

L’objectiu d’aquest paquet d’actuacions és millorar de forma ràpida i eficaç la ciberseguretat dels organismes públics i d’aquelles entitats que els subministren serveis i tecnologies.

Pla de Xoc de Ciberseguretat

Aquest pla ofereix suport a mesures de protecció davant amenaces de qualsevol tipus, com per exemple davant software maliciós, vigilància d’accessos remots, ampliar la ciberinteligencia, etc. A més, promou les eines de notificació i seguiment de ciberincidents, la recuperació davant desastres (continuïtat del negoci), la formació (conscienciació en ciberseguretat) i la revisió de normatives, entre d’altres.

Actualització de l'ENS

A més s’ha tramitat i aprovat de manera immediata un reial decret que substitueix a l’anterior i regula l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) en Administracions Públiques.

L’Esquema Nacional de Seguretat té per objecte establir la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics i està constituït per principis bàsics i requisits mínims que permetin una protecció adequada de la informació.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Phishing, una amenaça creixent: Estratègies Essencials de Ciberseguretat

En un escenari on la digitalització dels serveis i processos de les entitats és predominant, el phishing s'ha convertit en una de les tàctiques més…
Leer más

Com modernitzar la teva arquitectura de Business Intelligence amb Data Lakehouse

Data Warehouse, Data Lake, Data Lakehouse… Avui dia els nostres diccionaris evolucionen d'una manera vertiginosa i moltes vegades no tenim temps per entendre els nous…
Leer más

IA i Ciberseguretat: avantatges i amenaces

La Intel·ligència Artificial (IA) i la ciberseguretat han esdevingut protagonistes en el panorama digital actual i en aquest article explorem com la IA està transformant…
Leer más

Registration

Forgotten Password?