El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

Blog ABAST

El Govern d’Espanya aprova diverses mesures urgents en temes de Ciberseguretat

31 de maig de 2021

Per Xavier Isern, especialista Àrea Ciberseguretat d'ABAST

El Consell de Ministres va aprovar fa uns dies un conjunt d’actuacions urgents en matèria de ciberseguretat. Entre aquestes actuacions, trobem l’adopció d’un Pla de Xoc de Ciberseguretat, l’actualització de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i mesures destinades als proveïdors tecnològics del sector públic nacional.

L’objectiu d’aquest paquet d’actuacions és millorar de forma ràpida i eficaç la ciberseguretat dels organismes públics i d’aquelles entitats que els subministren serveis i tecnologies.

Pla de Xoc de Ciberseguretat

Aquest pla ofereix suport a mesures de protecció davant amenaces de qualsevol tipus, com per exemple davant software maliciós, vigilància d’accessos remots, ampliar la ciberinteligencia, etc. A més, promou les eines de notificació i seguiment de ciberincidents, la recuperació davant desastres (continuïtat del negoci), la formació (conscienciació en ciberseguretat) i la revisió de normatives, entre d’altres.

Actualització de l'ENS

A més s’ha tramitat i aprovat de manera immediata un reial decret que substitueix a l’anterior i regula l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) en Administracions Públiques.

L’Esquema Nacional de Seguretat té per objecte establir la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics i està constituït per principis bàsics i requisits mínims que permetin una protecció adequada de la informació.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

¿Preocupado por la seguridad? La importancia de un Plan de Continuidad de Negocio (BCP) o un Plan de Contingencia TI.

Hace 8 años creamos esta infografía en formato de cómic, que compartimos más abajo, para una campaña en la que queríamos ilustrar la necesidad, para…
Leer más

Núvol privat, núvol públic o núvol híbrid. Quin tipus de Cloud és millor per a la meva empresa?

Si l'evolució del mercat i els clars avantatges del Cloud ens han convençut prou per fer la transició al núvol, les preguntes clau que ens…
Leer más

Protecció contra vulnerabilitats a SAP

Repassem en aquest article la dificultat de mantenir els nostres entorns SAP actualitzats amb tots els pedaços de seguretat que SAP publica mensualment, molts per…
Leer más

Registration

Forgotten Password?