Microsoft SharePoint. Què és, casos d’ús i novetats.

Blog ABAST

Microsoft SharePoint. Què és, casos d’ús i novetats.

6 de novembre de 2023


Per Jordi Magaña,
Business Manager SGE

Encara que moltes organitzacions han descobert ja la gran potència i versatilitat d’aquesta solució de Microsoft, per a moltes altres segueix sent una gran desconeguda, donant-se el cas de que inclús hi ha empreses que tenen a la seva disposició Sharepoint ocult i sense utilitzar dins del seu pla de Microsoft 365 i no estan aprofitant tot el potencial que els podria oferir. En aquest article volem intentar mostrar els avantatges que aquesta plataforma de col·laboració pot proporcionar a la teva organització, diferents escenàris d’ús, novetats i altres coses que hauries de conèixer si estàs pensant desplegar l’ús de SharePoint a la teva empresa.

Què és Microsoft SharePoint i quins beneficis aporta?

SharePoint és una plataforma de col·laboració empresarial de Microsoft que es troba dins de la suite de Microsoft 365. Aquesta solució ha revolucionat la col·laboració en els equips de les organitzacions, permetent-los compartir documents, administrar continguts, col·laborar en projectes i construir intranets personalitzades i segures. D’aquesta manera, es fomenta el treball en equip facilitant l’emmagatzematge i l’organització. Tot plegat, compartint i accedint a informació des de qualsevol dispositiu i lloc.

Gran part del potencial de SharePoint radica en la seva perfecta integració amb Microsoft 365 i una àmplia varietat de connectors d’altres fabricants. En aquest post, explorarem perquè SharePoint s’ha tornat un imprescindible per la productivitat empresarial.

L’ús de Sharepoint aporta cinc beneficis clau a qualsevol organització:

 • Col·laboratiu: Equips traballant més junts i en temps real.
 • Accesible: Informació a l’avast de forma ràpida i senzilla.
 • En el núvol: Documents disponibles pels usuaris des de qualsevol ubicació i en qualsevol moment.
 • Seguretat: Amb característiques avançades de seguretat per la protecció de dades.
 • Integrable: Facilita la connexió amb la resta de la plataforma Microsoft i altres solucions de tercers.

Actualment, més de 190 milions d’usuaris de tot el món estan utilitzant SharePoint per gestionar les seves intranets, documentació i continguts empresarials. A continuació t’expliquem quins són els escenaris d’ús més habituals per aquesta solució perquè coneguis les possibilitats que pot oferir.

Casos d’ús de SharePoint

Un altre avantatge de SharePoint és la seva versatilitat i capacitat d’adaptar-se a una àmplia varietat de necessitats organitzatives. Pot ser un gran aliat per la col·laboració i la productivitat en l’empresa. En el següent punt explicarem alguns dels casos d’ús més comuns de SharePoint com a plataforma:
 1. Intranet Corporativa:
Imagina un espai virtual on els empleats poden submergir-se en un món intern de l’organització. Amb SharePoint, pots crear una intranet que comprengui continguts, notícies, anuncis, calendaris d’esdeveniments i altres recursos interns que mantinguin a tots conectat i al dia.
 1. Extranet per Usuaris Externs:
La plataforma, a més, admet la cooperació de socis, col·laboradors, proveïdors o clients externs ja que permet obrir àress exclusives per ells, on la col·laboració flueix sense problemes i la informació està totalment protegida.
 1. Gestor de Documents
SharePoint organitza la documentació dels teus equips. Tots els documents s’emmagatzemen en un únic lloc, el que facilita la seva gestió, col·laboració i treball conjunt. És l’equivalent a tenir a disposició una biblioteca de recursos inesgotables.
 1. Col·laboració en Projectes
La creació de llocs específics per projectes concedeix als equips un espai on portar un registre de tasques, compartir documents relacionats amb el projecte, mantenir discusions i seguir d’aprop el progrés general del projecte.
 1. Formularis i Enquestes
Si necessites recopilar dades i opinions, SharePoint et permet crear formularis personalitzats i enquestes que s’adapten a les teves necessitats. No només per a treballadors interns, sinó també per socis i clients externs.
 1. Centre de Recursos Corporatius
SharePoint pot actuar com un repositori centralitzat per a tots els documents i recursos que els teus treballadors necessiten amb regularitat. D’aquesta manera, sempre es podrà tenir accés als documents correctes en el moment adequat.
 1. Portal de Capacitació
La formació és essencial pel creixement d’una organització. La plataforma permet crear un portal de capacitació on els empleats puguin accedir a materials de formació de manera eficinet, mantenint-se actualitzats i millorant les seves habilitats. Com veus, la versatilitat i possibilitats que ofereix SharePoint és molt completa i, sense importar la mida de la teva empresa, trobaràs formes creatives d’aprofitar el seu potencial. Si necesites inspiració o tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem en base a la nostra experiència per poder plantejar un projecte de Microsoft SharePoint adaptat a les necessitats de la teva organització.

Novetats en Microsoft SharePoint Online

Aquestes són algunes de les últimes novetats que ha llençat Microsoft per millorar aquesta plataforma de col·laboració en el núvol.

La primera és el llançament aquest any de Viva Connections. Es tracta d’una aplicació integrada en Microsoft Teams que ofereix un punt d’accés personalitzat al portal de SharePoint, on es poden trobar notícies, esdeveniments, comunitats, vídeos i altre contingut rellevant per la feina. Viva Connections dona la oportunitat d’estar al dia del que passa a l’empresa, participar en les converses i accedir als serveis que necessites des d’un sol lloc.

Una altra novetat és la introducció dels espais immersius, que permeten crear experiències interactives en 3D amb realitat mixta. Els espais immersius són pàgines web de SharePoint que es poden visualitzar amb dispositius de realitat virtual o augmentada, com les ulleres HoloLens. Amb ells, pots crear escenàris virtuals per presentar productes, ensenyar projectes, realitzar visites guiades o simular situacions d’aprenentatge. Els espais immersius són una forma innovadora i divertida de comunicar i col·laborar amb el teu equip i els teus clients.

Un altre punt se’ns dubte a destacar és la millora de les capacitats de búsqueda i intel·ligència artificial, que faciliten l’accés i l’anàlisi de la informació. SharePoint online compte amb un motor de recerca intel·ligent que utilitza l’aprenentatge automàtic per oferir resultats personalitzats i rellevants segons el context i el perfil d’usuari. A més, incorpora funcionalitats com la recerca semàntica, que permet trobar documents pel seu significat i no només per les seves paraules clau, o la recerca conversacional, que permet fer consultes en llenguatge natural i obtenir respostes directes. Aquestes funcionalitats t’ajuden a estalviar temps i a trobar el que busques de forma més fàcil i ràpida.

Encara que probablement la novetat més esperada és la integració de Copilot amb SharePoint. Aquesta integració va ser anunciada per Microsoft al maig de 2023, destacant la funció que permetrà aprofitar el potencial de la intel·ligència artificial per crear i editar llocs i pàgines web a SharePoint a partir de documents o presentacions, amb el que podrás transformar el teu contingut en una web atractiva i professional amb només uns pocs clics.

Esperem que tota aquesta informació sobre SharePoint t’hagi semblat interessant. Si necessites assessorament o ajuda amb el teu projecte sobre SharePoint, no dubtis en ponsar-te en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari web.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

Redefinint la productivitat empresarial

Power Automate és una eina que forma part de la suite de Microsoft Power Platform i que serveix, entre altres coses, per a l'automatització de…
Leer más

Nova Normativa Europea de Ciberseguretat NIS2

En un món cada vegada més digitalitzat, la seguretat cibernètica s'ha convertit en una preocupació central per a governs, empreses i ciutadants per igual. Amb…
Leer más

Oracle EU Sovereign Cloud: una solució de núvol segura i flexible per a la Unió Europea i Espanya

Fa un parell de setmanes molts mitjans de comunicació es van fer ressò de la notícia de que la Comissió Europea ha escollit a Oracle…
Leer más

Registration

Forgotten Password?