Nagios és un sistema de monitorització en software lliure que ens permet conèixer l'estat dels sistemes i serveis TI.

Des d'ABAST posem a la seva disposició el nostre profund coneixement de les principals normatives i metodologies de gestió de serveis TIC i la nostra àmplia experiència en gestió d'infraestructures i serveis TI per desenvolupar projectes en aquest camp basats en les eines de Nagios.

Nagios XI va més enllà de les capacitats bàsiques de monitorització de TI, és una solució empresarial per monitorització i alertes de TI que proporciona a les organitzacions una visió ampliada de la seva infraestructura de TI abans que els problemes afectin als processos crítics de negoci. Nagios XI proporciona molts beneficis a les organitzacions, incloent:

Monitorització integral de la Infraestructura TI:

Proporciona monitorització de tots els components de la infraestructura de missió crítica – incloent aplicacions, serveis, sistemes operatius, protocols de xarxa, mètriques de sistemes i infraestructura de xarxa. Centenars de solucions complementaries de tercers permeten establir un control de pràcticament totes les aplicacions, serveis i sistemes interns.

Rendiment:

El potent motor de monitorització Nagios Core 4 proporciona als usuaris el més alt grau de rendiment del servidor de monitorització. Processos de treball d’alta eficiència permeten escalabilitat gairebé il·limitada i una gran eficàcia de monitoratge.

Visió:

Proporciona una vista central completa de la seva xarxa d’operacions de TI i els seus processos de negoci. Potents quadres de comandament permeten accedir i visualitzar ràpidament la informació de monitorització i les dades de tercers. Les vistes proporcionen als usuaris un accés ràpid a la informació que trobin més útil.

Coneixement:

Les alertes s’envien al personal de TI, accionistes de l’empresa, i els usuaris finals a través de correu electrònic o missatges de text mòbils, proporcionant detalls de la incidència perquè puguin començar a resoldre els problemes immediatament.

Planificació proactiva:

Els gràfics automatitzats i integrats de tendències i capacitat de planificació permeten a les organitzacions planificar millores d’infraestructura abans que l’obsolescència dels sistemes els agafi per sorpresa.

Personalització:

Una interfície gràfica d’usuari de gran abast ofereix la personalització del disseny i les preferències en funció de cada usuari, donant als seus clients i membres de l’equip la flexibilitat que desitgen.

Arquitectura extensible:

Múltiples API proporcionen una integració senzilla amb aplicacions internes i de tercers. Centenars de complements desenvolupats a la comunitat estenen el monitoratge i les funcionalitats d’alerta originals. Una interfície de personalització i desenvolupament de addon està disponible per adaptar Nagios XI i satisfer les necessitats exactes de la seva organització.

Rendiment:

El potent motor de monitorització Nagios Core 4 proporciona als usuaris el més alt grau de rendiment del servidor de monitorització. Processos de treball d’alta eficiència permeten escalabilitat gairebé il·limitada i una gran eficàcia de monitoratge.

Facilitat d’ús:

La interfície de configuració integrada basada en web permet als administradors lliurar de forma senzilla el control de la gestió de configuració de monitorització, la configuració del sistema i altres, a membres de l’equip i usuaris finals. Els assistents (wizards) de configuració guien els usuaris a través dels processos per activar la monitorització de nous equips, serveis i aplicacions sense que sigui necessari per a això un coneixement profund dels conceptes de monitoratge.

Capacitats Multi-Tenant:

L’accés multiusuari a la interfície web permet a les parts interessades veure l’estat de la infraestructura corresponent. Les vistes específiques per usuari permeten assegurar-nos que els clients només veuen els components de la infraestructura que estan autoritzats per veure. La gestió avançada d’usuari simplifica l’administració, per la qual cosa li permet gestionar comptes d’usuari fàcilment. Provisioni nous comptes d’usuari amb uns pocs clics i els usuaris rebran automàticament un correu electrònic amb les seves dades d’accés.

img_nagios_01
img_nagios_02