Cas d'èxit

CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT

 • Home
 • Case Studies
 • CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
La firma líder en solucions per Entitats de Crèdit, ESIs, Gestors (SGIIC, EGFP) i Companyies asseguradores CAD IT, estava interessada en implementar una plataforma d’automatització que li permetés reduir l’esforç necessari per executar les seves operacions de IT. Assessorats per ABAST, van decidir apostar per Ansible i implementar una sèrie d’automatismes que han permès al departament de IT portar a térme la realització d’aquest tipus de tasques d’una forma més ràpida, segura i eficient.

Situació inicial

Com en qualsevol departament de IT, a CAD IT existien certes operacions que havien de ser realitzades de forma periòdica i que suposaven un esforç considerable per part dels equips tècnics. Davant d’aquesta problemàtica, des de la direcció del departament de IT va començar a plantejar-se la idea d’implementar una plataforma d’automatització capaç d’aportar els següents beneficis:

 • Reducció del temps necessari per portar a térme tasques recurrents.
 • Garantir que totes les activitats sempre es duguin a terme tal i com estaven definides, seguint els estàndards de qualitat de l’organització.
 • Implementar una solució escalable capaç d’oferir un retorn de la inversió immediata, però suficientment escalable com per suportar futurs requisits.

La solució

Com un dels seus partners tecnològics de referència, CAD IT va sol·licitar a ABAST analitzar les seves necessitats referents a automatització IT, arrivant a la conclusió de que Ansible era la solució perfecta per fer front als objectius que perseguia l’organització:

 • Plataforma opensource amb versió comercial.
 • Garantia de ser un projecte impulsat per Red Hat.
 • Plataforma oberta i extensible, amb infinitat de casos d’ús.
 • Solució líder del mercat amb una enorme comunitat.
 • Compatible amb pràcticament qualsevol tecnologia.
 • Llenguatge simple i declaratiu(YAML).
 • Solució sense agents.

A nivell tecnològic, ABAST va proposar a CAD IT una solució basada en Ansible com a motor d’automatització, complementat amb Ansible Semaphore per otorgar-los una interfície gràfica que resulti més amigable per als administradors de la plataforma. D’aquesta manera, l’equip de IT de CAD IT es beneficiaria de tota la potència d’Ansible, però millorant la seva experiència a l’hora de treballar amb l’eina.

Amb l’objectiu d’aportar un valor immediat a l’organització, ABAST va dissenyar un projecte pensat per implementar ràpidament aquells automatismes més prioritaris per a CAD IT i traspassar-los els coneixements per tal de que el personal fos autònom a l’hora d’operar, administrar i evolucionar la plataforma.

El projecte

El projecte es va desenvolupar ràpidament gràcies a la col·laboració entre el departament de IT de CAD IT i l’equip tècnic d’ABAST. En paral·lel al disseny dels procediments a automatitzar, l’equip de projecte instal·lava i configurava la plataforma. Una vegada acordats els fluxes a implementar, ABAST va realitzar la creació de l’inventari i dels playbooks d’Ansible en un entorn controlat. Després d’una fase de validació conjunta de la solució, la plataforma estava llesta per automatitzar les tasques definides.

Una vegada finalitzada la validació, l’equip d’ABAST va portar a térme el traspàs de coneixement al personal de CAD IT encarregat de les operacions.

A través d’aquest projecte, d’unes 3 setmanes de duració, CAD IT ja va ser capaç de gaudir dels avantatges d’automatitzar les seves operacions de IT.

Beneficis

La solució implementada per ABAST ha estat capaç de complir amb tots els objectius definits per CAD IT:

 • Gràcies a aquesta solució, CAD IT ha estat capaç de reduir el temps i esforç necessari per portar a termer les tasques definides.
 • A través dels playbooks definits es garantitza que les tasques sempre es realitzen de la mateixa manera.
 • La solució és suficientment flexible com per anar progressivament incorporant nous casos d’ús.

“Gràcies a la solució implementada per ABAST, ara som capaços de realitzar en poques hores tasques que abans trigàvem uns quants dies a executar.”

Carlos Castro, CTO de CAD IT España

Sobre CAD IT

CAD IT Espanya és una firma espanyola de consultoria i desenvolupament de software centrada en l’assessorament i implantació de solucions informàtiques Front to Back que s’ha posicionat com a líder per aquest tipus de soluciones per entitats financeres, gestores i companyies d’assegurances. El seu profund coneixement del sector, la innovació tecnològica aplicada al negoci i un gran equip de professionals els permeten proporcionar solucions escalables i a mida als seus clients.

Més informació a www.cadit.es/

Sobre ABAST

ABAST és un integrador de solucions TI que compta amb casi 40 anys d’experiència en el sector i disposa d’un equip de més de 450 professionals en les seves oficines de Barcelona, Madrid i Palma. La seva oferta de serveis i solucions dona resposta a les necessitats tecnològiques de les organitzacions des de diferents àreas d’especialització: Governance & Security Services, Business Solutions, Data Services y Platform Services.

Dins de Governance & Security Services, la business unit de Gestió i Gobern TI compta amb una tragectòria de més de 25 anys en el mercat i s’ha convertit, gràcies al seu ampli portfoli d’eines centrades en les plataformes de ITSM, observabilitat i automatització, en un referent a nivell nacional en el disseny i implementació de solucions orientades a l’optimització dels departaments de TI.

Documents

Cas d'èxit CAD IT
(PDF)

Descarregui el folletó en format PDF del cas pràctic d’Ansible per a CAD IT

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

AppPulse Active
AppPulse Active
AppPulse Mobile
AppPulse Mobile
Consultoria de Gestió TI
Dynatrace. Observabilitat automàtica i intel·ligent
Gestió de TI (ITIL, ISO 20000, CobiT...)
Gestió i Govern de TI
GLPI. La plataforma de gestió de serveis IT de codi obert més completa i flexible
Govern Corporatiu de TI (ISO 38500)

Registration

Forgotten Password?