Oracle EU Sovereign Cloud: una solució de núvol segura i flexible per a la Unió Europea i Espanya

Blog ABAST

Oracle EU Sovereign Cloud: una solució de núvol segura i flexible per a la Unió Europea i Espanya

23 de novembre de 2023


Per la Business Unit Cloud

Fa un parell de setmanes molts mitjans de comunicació es van fer ressò de la notícia de que la Comissió Europea ha escollit a Oracle com a proveïdor de serveis en el núvol per donar accés a més de 100 serveis en el núvol als diferents organismes de la Unió Europea (UE).

Oracle oferirà a la UE la seva solució de núvol sobirà, que garanteix el control total de les dades i la gestió dels accessos, així com el compliment de les normatives locals i regionals. El núvol sobirà d’Oracle és una innovació en el mercat, ja que permet als clients de serveis cloud escollir on emmagatzemen, processen i gestionen les seves dades, així com qui pot accedir a ells i sota quines condicions.

En aquest article del nostre blog revisarem els avantatges d’una solució de núvol sobirà i quins beneficis ofereix Oracle EU Sovereign Cloud a les organitzacions espanyoles, en especial a les administracions, empreses i institucions públiques.

Perquè és important la sobirania de dades en el núvol?

La soberania de dades es refereix al dret dels individus, les organitzacions i els governs a tenir el control sobre les seves dades, especialment quan es tracta de dades sensibles, personals o confidencials. La soberania de dades implica poder decidir on s’allotgen les dades, qui pot accedir a elles, com es protegeixen i quines normes s’apliquen.

És un aspecte clau per la UE, que té una legislació molt estricta en matèria de protecció de dades, com el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) o la Directiva sobre seguretat de les xarxes i de la informaicó (NIS). Aquestes normes exigeixen a les entitats que tracten dades de ciutadants europeus que garanteixin la seva seguretat, privacitat i transparència, així com que respectin els drets dels interessats.

La soberania de dades també és important per l’autonomia estratègica de la UE, que busca reduir la seva dependència de proveïdors externs i reforçar la seva capacitat d’innovació i competitivitat. La UE vol impulsar el desenvolupament d’un núvol europeu, que ofereixi serveis d’alta qualitat, segurs i sostenibles, i que respongui a les necessitats específiques dels sectors públics i privats europeus.

Beneficis de Oracle EU Sovereign Cloud

Oracle EU Sovereign Cloud és una solució de núvol segur i flexible per les empreses i organitzacions públiques de la UE, ja que ofereixen els següents beneficis:

    • Elecció de l’ubicació de les dades: Oracle disposa de 29 regions de núvol en tot el món, incloent 6 regions a Europa, per alltjar les dades i serveis en el núvol dels seus clients. Com a valor diferencial, des de fa un temps Oracle ofereix la possibilitat de crear regions de núvol soberanes, que són regions dedicades i aïllades que es despleguen en les instal·lacions del client o en un centre de dades de la seva elecció. Aquestes regions de núvol soberanes ofereixen els mateixos serveis, característiques i rendiment que les regions de núvol públiques d’Oracle, però amb un major control i soberania sobre les dades. Oracle EU Sovereign Cloud és la regió soberna que s’ha creat per a la UE, amb actualment centres de dades a España i Alemania, als que pròximament se’ls unirà altres actualment en desenvolupament, dins també de les fronteres de la UE.
    • Compliment de les normatives locals i regionals: Oracle Sovereign Cloud garantitza que les dades i serveis en el núvol es regeixen per les lleis i regulacions del país o regió on s’ubiquen, i que no estan subjectes a la jurisdicció o l’accés de tercers països. Oracle Cloud també compleix amb els estàndards de seguretat i certificacions més exigents del mercat, com la ISO 27001, SOC 1, SOC 2, PCI DSS, FedRAMP, etc. A més, el núvol sobirà d’Oracle per la UE facilita als clients el compliment del RGPD i la NIS, oferint eines i serveis per la gestió de la privacitat, la seguretat i la gobernabilitat de les dades.
    • Control dels accessos i la gestió de les dades: Oracle Cloud permet als clients tenir el control total dels accessos i la gestió de les seves dades i serveis al núvol, mitjançant una consola unificada i una interfície d’usuari intuïtiva. Els clients poden definir i aplicar polítiques d’accés, encriptació, auditoria, recolzament, recuperació i esborrat de les dades, així com monitoritzar i gestionar el rendiment, la disponibilitat i el consum dels serveis en el núvol. Oracle també ofereix l’opció de tenir un administrador dedicat i exclusiu per la regió de núvol soberà, que s’encarrega de realitzar les operacions de manteniment, actualització i suport, sense tenir accés a les dades del client.

Com Oracle EU Sovereign Cloud ajuda a les empreses espanyoles i al sector públic

Oracle EU Sovereign Cloud és una solució ideal per a les empreses espanyoles i el sector públic, que podran aprofitar els avantatges del núvol d’Oracle amb la màxima seguretat i confiança. Oracle EU Sovereign Cloud ofereix als clients espanyols els següents beneficis addicionals:

    • Adaptació a les necessitats locals: Oracle ha dissenyat el seu núvol soberà per adaptar-se a les necessitats específiques de cada país i regió, tenint en compte les particularitats legals, culturals i tècniques. Per exemple, Oracle ha incorporat l’idioma espanyol en la seva interfície d’usuari i en la seva documentació, així com el format de data, hora i moneda locals. Oracle també ha adaptat els seus serveis de núvol a les normes i regulacions espanyoles, com la Lley Orgànica de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals (LOPDGDD) o l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS).
    • Recolzament a la transformació digital: Oracle EU Sovereign Cloud recolza la transformació digital de les empreses i el sector públic espanyol, oferint un núvol d’alt rediment, escalable i flexible, que els permeti innovar i competir en el mercat global. Oracle EU Sovereign Cloud facilita la adopció de tecnologies emergents, com la intel·ligència artificial, el blockchain o l’internet de les coses, que poden millorar l’eficiència, la productivitat i la qualitat dels serveis. Oracle EU Sovereign Cloud també contribueix a la transició ecològica, al reduir el consum d’energia i les emissions de carboni de les infraestructures de TI.

Accés directe i fiable amb ABAST #HybridCloudConnect

ABAST proporciona als seus clients accés a la plataforma i serveis en el núvol de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) dins de la nostra solució #HybridCloudConnect, incloent la possibilitat de contractar aquests serveis sota el model de núvol soberà d’Oracle per a la UE. ABAST aporta els seus coneixements com un dels Partners de Oracle més importants a España, avalats per numeroses certificacions Oracle Expertise, entre elles vàries específiques de solucions cloud d’Oracle.

A través d’ABAST, els clients es beneficien d’una connexió segura i de baixa latència al núvol soberà d’Oracle. A més, podran interconnectar les seves aplicacions i càrregues de treball allotjades en el núvol soberà d’Oracle amb altres plataformes cloud que formen part de l’entorn ABAST #HybridCloudConnect, com Microsoft Azure i els entorns de cloud privat de ABAST-HPE i Equinix.

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

UiPath Communications Mining: Transformant la Comunicació Empresarial

UiPath Communications Mining ens ajudarà a comprendre i actuar amb rapidesa sobre cada missatge que rebem, per a millorar l'experiència dels nostres clients.
Leer más

Cómo implementar un Data Lakehouse en Azure

Continuamos la serie iniciada con el artículo “Cómo modernizar tu arquitectura de Business Intelligence con Data Lakehouse”. En el anterior artículo hablamos de manera general…
Leer más

La Llei Antifrau: Impactes en la Gestió de Comptabilitat i Facturació

La lluita contra el frau fiscal és un tema recurrent a les agendes governamentals de molts països. En aquest context, la Llei Antifrau i el…
Leer más

Registration

Forgotten Password?