Cas d'èxit

Micro Data Center per al centre logístic de RUBI

Germans Boada, SA, RUBI ®, és una empresa multinacional que dissenya, fabrica i distribueix eines i maquinària per a la construcció. Per garantir la seguretat de les dades i equips TI en el seu principal centre industrial i logístic, i assegurar així la continuïtat dels serveis de TI i dels processos de negoci associats, ha confiat en la solució de Micro Data Center de Rittal, instal·lada per els experts en tecnologia per a centres de dades d’ABAST.

Objectius del projecte

Germans Boada, SA, RUBI ®, és una empresa amb vocació internacional. Compta amb filials i sucursals a Europa, EUA i Àsia i una àmplia xarxa de distribuïdors que possibiliten la seva presència en més de 140 països. Les seves oficines centrals estan situades al municipi de Rubí (Barcelona) i el seu principal centre de producció i distribució a Santa Oliva (Tarragona).

El centre logístic i industrial de Germans Boada a Santa Oliva, amb una superfície total de 28.000 m², compta amb la més avançada tecnologia en gestió de comandes i estocs, i permet la distribució dels productes Rubi a tot el món. Tot i que el CPD principal està en la seu central, les aplicacions per a la gestió de la producció, magatzem i logística, juntament amb altres serveis TI pels prop de 300 empleats que treballen en aquest centre, estan allotjades en local en equips ubicats en aquestes instal·lacions. En tractar-se d’aplicacions crítiques, es feia necessari reforçar la seguretat i disponibilitat d’aquesta infraestructura TI.

L’objectiu era proporcionar un entorn totalment segur i estable per als equips TI del centre de Santa Oliva. Havia d’incloure seguretat física davant de possibles contingències (foc, inundacions…) i unes condicions de temperatura, humitat, aïllament elèctric, etc. que afavorissin l’òptim funcionament dels equips i minimitzés els temps d’inactivitat. Alhora es va abordar un projecte de virtualització i de modernització d’equips per a millorar el rendiment, la flexibilitat i la facilitat de gestió, homogeneïtzant l’entorn amb el del CPD principal de Rubí.

Rittal Micro Data Center

La solució proposada per ABAST va ser un Micro Data Center de Rittal amb protecció nivell E. Es tracta d’un rack blindat, amb capacitat per a una ocupació de 42U, que proporciona protecció contra les amenaces més comuns:

   • Resistència al foc categoria F 90 (segons norma DIN 4102)
   • Resistència a inundacions (segons norma EN 60529: IP 56)
   • Resistència a gasos corrosius (DIN 18095 / DIN EN 1634)
   • Protecció contra pols (segons norma EN 60529: IP 56)
   • Protecció contra accessos no autoritzats
   • Protecció contra vandalisme
   • Protecció contra robatori resistència classe 2 (norma EN 1627)

El Micro Data Center inclou un sistema de climatització redundant N + 1, compost per una unitat exterior amb tecnologia inverter, més eficient, i uns equips de climatització de precisió de 8kW a l’interior, encarregats de refrigerar els equips TI. En condicions de temperatura normals n’hi ha prou amb un d’aquests equips de refrigeració actiu, de manera que s’alterna diàriament el seu funcionament. En cas d’avaria d’un d’ells l’altre es posaria automàticament en funcionament, o s’activarien els dos en cas d’altes temperatures interiors. Un comportament intel·ligent que permet major eficiència i tolerància a fallades..

img_cs_germans_boada_rubi_01

Més detalls del projecte

També es va incloure un sistema compacte i automàtic de protecció contra possibles incendis a l’interior. Funciona amb un sistema de detecció mitjançant l’extracció de fums i amb extinció activa a través de gas NOVEC-1230, innocu per a persones i equips informàtics.

El Micro Data Center es va equipar amb un SAI Socomec que ocupa 6U al rack. Es tracta d’un sistema redundant N + 1 amb potència de 4500 W, que incorpora Tecnologia VCI amb conversió doble en línia i correcció del factor de potència per ser més eficient. Proporciona protecció contra microtalls i pujades de tensió, i en cas de tall del subministrament elèctric permet una autonomia de 10 minuts per realitzar un apagat ordenat dels equips.

El sistema elèctric es va millorar amb un quadre amb proteccions magnetotèrmiques i diferencials superinmunizados, i PSM s que permeten la possibilitat d’intercanvi de mòduls en calent.

Finalment, la solució incorpora un sistema de monitorització remota Rittal CMC III que inclou sensors de temperatura i humitat, protecció de fuites, incendi, malfuncionament del SAI o intrusions no autoritzades. Permet el monitoratge remot amb una consola de control i gestió a través de connexió SNMP, i l’enviament d’alarmes a través d’email.

La instal·lació d’aquesta solució es va realitzar en menys d’una setmana per part de tècnics de ABAST certificats per Rittal.

En el projecte paral·lel d’actualització de l’entorn, tècnics de sistemes d’ABAST es van encarregar d’instal·lar nous servidors HP i una nova cabina d’emmagatzematge EMC, del desplegament de VMware, de la virtualització / actualització de serveis corporatius, i de la configuració del backup.

Beneficis

Gràcies a la solució de Micro Data Center de Rittal i al projecte de virtualització, els equips i informació de Germans Boada estan ara protegits contra la majoria de possibles contingències, garantint la continuïtat dels processos de negoci. S’ha aconseguit també una important millora de l’eficiència energètica, que repercuteix en un estalvi en la factura elèctrica. Finalment, aquestes actuacions han significat també una simplificació de la gestió que ajuda a reduir el cost de propietat (TCO).

Sobre Germans Boada

Germans Boada, SA, RUBI ®, té els seus inicis el 1951 arran de la invenció pels germans Boada d’un tallador manual per mosaic hidràulic. Aquesta nova eina, batejada amb el nom RUBI ®, va servir de pilar per desenvolupar una companyia que actualment dissenya, fabrica, i distribueix maquinària i eines per a la construcció, especialment tot l’equip necessari per a realitzar la correcta col·locació de la ceràmica i altres materials d’obra. Germans Boada, SA, RUBI ®, compte, a més de la seva distribució directa a Espanya, amb filials i sucursals de distribució directa a Europa, Estats Units i Àsia, a més d’una àmplia xarxa de concessionaris i distribuïdors que possibiliten la seva presència en més de 140 països.

Més informació a www.rubi.com

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 400 persones i oficines a Barcelona, ​​Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un soci de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter/

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més informació a www.rittal.com/es-es

Documents

Cas d'èxit RUBI - GERMANS BOADA (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas pràctic de Micro Data Center per Germans Boada, S.A., RUBI®

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?