Monitorització de CPDs

La disponibilitat de la infraestructura TI és un dels requisits bàsics per als processos diaris de la majoria de les empreses. La seguretat de la infraestructura TI comença en cada un dels racks de servidors, continua al Centre de Procés de Dades (CPD) i acaba a la sala segura; així es garanteix el desenvolupament segur i regulat dels processos. Gràcies al sistema de vigilància CMC-TC de Rittal i als nostres serveis de monitorització 24×7 i suport de CPD podrà tenir controlats els factors mediambientals i de seguretat física que afecten el seu Data Center i efectuar les accions preventives i correctores necessàries per evitar caigudes deel servei degudes a aquests agents externs.

Sistema de vigilància CMC-TC de Rittal

El sistema de vigilància CMC-TC és una solució de monitorització i gestió per a la seguretat preventiva que supervisa els racks de servidors i sales TI detectant l’actuació d’agents externs com ara temperatura, humitat, accessos no autoritzats, etc.

La cada vegada més complexa infraestructura TI necessita sistemes de seguretat adaptats a totes les necessitats. Per això, Rittal també ofereix una tècnica de seguretat sense cables, amb la tecnologia de sensors sense fils. A partir del concepte del sistema CMC-TC és possible introduir informacions rellevants per a la seguretat en el sistema de gestió de xarxes o posar-les a disposició a la intranet/internet.

Una solució de monitorització d’altes prestacions, com CMC-TC de Rittal, no només permet ampliar fàcilment els sistemes de control, sinó que serveix com a unitat central de gestió de les variables físiques més variades. Les corresponents solucions de software constitueixen un punt únic de control per a tots els paràmetres d’infraestructura, des de la temperatura de l’armari, la humitat, vibracions, fins a la detecció d’incendis, el subministrament elèctric o els intents d’accés no autoritzat. Aquesta estratègia de control preventiu redueix els costos d’explotació. Els plans de seguretat de TI conflueixen amb el “Facility Management”, creant així una plataforma de control transversal a tota l’empresa. Els costos de monitorització representen tan sols 1/50 del valor del maquinari informàtic empleat.

Beneficis

Els següents conceptes defineixen els principals beneficis del sistema de sensors CMC-TC:

Modularitat/Escalabilitat

La base de qualsevol aplicació CMC-TC és la unitat de procés (PU II). Aquesta posa a disposició de l’usuari la interfície de xarxa directament. A partir de la selecció dels sensors es determina la funció del sistema de vigilància CMC-TC.

Gràcies al principi modular del sistema, aquest pot ajustar-se a les necessitats inicials i ampliar segons el creixement. Cada unitat de control pot administrar fins a 4 sensors per cable o 16 sensors sense fils per ràdio. D’aquesta manera és possible controlar remotament fins a 16 sensors per cable o 64 sensors sense fils amb una sola PU II.

Rendibilitat

El muntatge dels sensors es realitza de forma fàcil mitjançant la tecnologia plug & play. En el cas de la xarxa sense fil, Rittal ofereix un sistema de mesurament de senyal amb indicador digital per poder determinar la connexió de ràdio òptima en el lloc de muntatge.

Tot això redueix al mínim els costos d’instal·lació i configuració del sistema.

Compatibilitat

El sistema CMC-TC permet la gestió de seguretat mitjançant diferents protocols: Ethernet, SNMP, TCP/IP, Telnet, Web, FTP, etc. També és possible integrar el CMC-TC en sistemes de monitorització de xarxes convencionals (Nagios, HP Open View, …).

Robustesa

La xarxa de sensors CMC-TC pot utilitzar-se en racks, files de racks, sales TI, edificis, centres de producció, magatzems, instal·lacions industrials o en espais exteriors. D’aquesta forma és possible la seva utilització en aplicacions per a diversos sectors amb total seguretat.

Seguretat

En el cas de sensors sense fils, la transmissió de ràdio es realitza a la banda ISM de 2,4-2,48 GHz, lliure per a l’ús per part d’usuaris finals. Mitjançant l’aplicació dels denominats impulsos Chirp en la transmissió per ràdio, s’obté una gran seguretat davant d’interferències amb altres sistemes de ràdio a la mateixa freqüència de banda. L’encriptació de dades ofereix una protecció adequada contra l’escolta no autoritzada de la transmissió.

Flexibilitat

L’aplicació de sensors sense fils és recomanable quan no es pot o no es desitja realitzar un cablejat directe entre el sensor i la unitat de sensors. Per exemple, en cablejats a l’aire lliure o en punts inaccessibles del rack per a servidors o dins de la infraestructura TI de CPDs. La tecnologia wireless permet realitzar ampliacions sense necessitat d’aturar el funcionament i la modificació del punt de mesurament sempre que es vulgui. Desapareixen les tasques de muntatge de canals de cables o de modificació de la infraestructura TI.

Durabilitat

Els sensors sense fils contenen una bateria de liti de 3,6 V d’alta capacitat i llarga vida. Segons el tipus de sensor, l’aplicació i temperatura ambient s’aconsegueix una durada de la bateria de fins a 5 anys. Mitjançant la tècnica de transmissió per ràdio Chirp s’aconsegueix un baix consum d’energia.

Serveis de monitorització i suport de CPDs

Des d’ABAST podem oferir-li un servei ininterromput de monitorització 24x7x365, així com serveis de manteniment de primer nivell i suport on-site.

Hem integrat en els nostres sistemes de monitorització: sondes de calor, sondes d’humitat, sondes d’inundació, sondes d’intrusió, sondes de nivell de partícules en suspensió (pols), gestió intel·ligent del cablejat estructurat, vídeo per IP per a la visualització de la sala , contactes secs per SAI, grups, Incendis, AACC, control d’accés i altres. Tot això ens permet oferir-li el nivell més alt de control per al seu CPD.

Documents

Fulletó sobre Monitorització de CPDs (PDF)

Descarregui en format PDF el fulletó sobre Monitorització de CPDs

Casos d'èxit àrea Data Center

CPD secundari per a Condis basat en solució Micro Data Center
Nou Centre de Dades de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Nou Centre de Dades de Dorna Sports
Nou Centre de Dades d'Eurecat
Nou Data Center de Kamax
Nou centre de dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)
CPD d'alta seguretat a la seu corporativa de DKV Seguros
Micro Data Center per al centre logístic de RUBI
Nou Data Center per a Noel Alimentària S.A.U.
Diputació de Girona millora la gestió del seu CPD

Altres temes relacionats

El nuevo CPD del ICGC, premio Data Center para la Administración Pública en los DMC Awards 2024
Ciber Resiliència: Assegurant la integritat de les teves dades amb Dell Technologies
ABAST PLATFORM DAY 2023
ABAST Platform Day - Present i futur de les plataformes TI híbrides empresarials
Abast Data Center Day 2022 - Barcelona
Abast Data Center Day 2022 - Palma
Taula rodona sobre el futur del data center
ABAST premiat als Rittal Partner Awards 2021
El futur dels data centers locals privats
Premi Data Center Market 2020 al CPD de l'any per al nou centre de dades de Dorna Sports

Registration

Forgotten Password?