Cas d'èxit

Nou Centre de Dades d’Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, proveeix al sector industrial i empresarial amb tecnologia diferencial i coneixement avançat per donar resposta a les seves necessitats d’innovació i impulsar la seva competitivitat. Compta amb onze centres de recerca, laboratoris, plantes de transformació i altres instal·lacions, així com equips de professionals especialitzats en tecnologia industrial, transformació digital o biotecnologia.

El departament TIC de Eurecat confiat ABAST i en la tecnologia de Rittal per a la construcció d’un CPD principal en la seva nova seu corporativa. Un centre de dades que acull la majoria de sistemes informàtics de Eurecat i dóna servei a tota la seva organització, pel que era necessari assegurar que disposés dels millors nivells de seguretat, disponibilitat, eficiència i gestió.

Descripció general

En un món com l’actual marcat per la transformació tecnològica, la innovació és un factor clau en tots els aspectes de les organitzacions, per poder millorar o llançar nous productes o serveis i implantar processos més eficaços i sostenibles. Ajudar a les empreses a innovar per augmentar la seva competitivitat i obrir mercats és la raó de ser de Eurecat, el centre tecnològic de referència a Catalunya.

El seu creixement va fer necessari un canvi d’ubicació a la seva seu de Barcelona, on es va construir un nou Data Center que presta servei de forma centralitzada a tots els usuaris de Eurecat, incloses les seus territorials. Per abordar aquest projecte Eurecat va confiar en ABAST, fent servir solucions Rittal per complir amb els objectius desitjats.

El disseny del nou CPD es va basar en estrictes requeriments i criteris de:

Disponibilitat

Aconseguir un entorn optimitzat per a un funcionament sense errors dels equips TI i assegurar la continuïtat enfront de talls de subministrament elèctric o altres contingències.

Seguretat

Protegir físicament els equips contra agents externs i actes vandàlics, disposar d’un control d’accés als equips i dades i assegurar el compliment de les diferents normatives, com ara el GDPR.

Eficiència

Augmentar l’eficiència del centre de dades per reduir els costos associats al consum energètic i aplicar criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient.

Gestió

Monitoritzar i gestionar de forma integrada tots els elements del CPD per millorar l’eficiència operacional i disminuir el cost de propietat.

Característiques generals del CPD

El CPD consta d’una sala de 57m2 construïda sota les indicacions d’ABAST. Compta amb una resistència al foc de 120 minuts i està dotat de sòl tècnic elevat, utilitzat per les canalitzacions de la climatització. La resta d’instal·lacions s’han canalitzat de forma aèria.

Compta amb control d’accés biomètric i videocontrol, configurat inicialment per a un allotjament de 10 racks Rittal TS IT, preparats per créixer fins a 14 sense necessitat de realitzar parada de servei.

Sistema elèctric

El CPD s’abasteix d’una escomesa principal de companyia i disposa de suport per a contingència mitjançant un generador electrogen i dos SAIs.

El quadre elèctric i el seu cablejat compta amb tots els elements en mode A / B per aconseguir la redundància 2N requerida. Aquesta solució s’aplica tant al CPD com a les 5 sales tècniques que donen servei de connectivitat als usuaris a l’edifici.

Continuïtat elèctrica

Disposa de 2 SAIs modulars Socomec Modulys de 50 kW en disposició N + 1 (2N) que protegeixen els equips contra sobretensions i proporcionen l’autonomia suficient.

També disposa d’un grup electrogen Agresa situat a l’exterior que permet mantenir en funcionament la infraestructura de TI en cas de tall del subministrament elèctric.

Climatització

Els 4 climatitzadors de precisió d’alta potència Rittal LCP DX situats entre racks permeten una distribució uniforme de l’aire i la temperatura per a un correcte funcionament dels equips.

El “cub de racks”, o tancament per al passadís d’aire fred, permet una separació apropiada de l’aire fred i calent en el CPD amb un important augment de l’eficiència energètica.

Sistema de protecció d’incendis (PCI)

El CPD compta amb un sistema de detecció creuat amb sensors òptics de fum distribuïts sota terra tècnic i en ambient. L’expulsió de gas liquat NOVEC 1230, un agent net que produeix un refredament dràstic de la temperatura i una reducció del nivell d’oxigen, aconsegueix l’extinció total de qualsevol flama.

Monitorització

Un sistema de monitorització Rittal CMC III mesura en tot moment les “constants vitals” del CPD: temperatura, humitat, fluids, accessos, funcionament dels sistemes, etc. Envia alarmes en cas de fallada o superació de llindars per diferents mitjans (SMS, correu electrònic, activant contactes secs o amb protocols SNMP).

Gestió

Per a una gestió eficient del centre de dades s’ha implantat Rittal RiZone, una eina DCIM que permet la gestió integrada de tots els elements del CPD i proporciona indicadors, tant en temps real com de forma històrica, de les constants del data center.

Aquesta informació permet anticipar incidències de manera proactiva, planificar evolutius en la infraestructura o reubicar els equips per obtenir millors resultats en factors tan importants com l’eficiència energètica.

A més, RiZone va més enllà d’una simple monitorització ja que permet gestionar els paràmetres de funcionament dels equips que formen la infraestructura del DC de forma remota a través d’una consola centralitzada, interactuant amb ells. Això evita desplaçaments innecessaris de l’equip IT al data center per a la realització de les operatives habituals.

Beneficis aconseguits

Disponibilitat

S’aconsegueix una reducció dels temps de parada amb disponibilitat del 99,99%.

Seguretat

La Infraestructura TI està protegida contra agents externs. L’accés al data center queda restringit i vigilat.

Eficiència

S’obté un PUE de l’1,30, un important estalvi energètic respecte al nostre anterior data center, i en conseqüència també econòmic.

Gestió

Gestió simple i integrada del centre de dades.

Per tot això, es pot afirmar que el projecte realitzat per ABAST, amb solucions de Rittal ha estat tot un èxit i que Eurecat ha aconseguit disposar d’un nou CPD segur, flexible i eficient.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aglutina l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R + D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, ​​Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R + D + I nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Més informació a www.eurecat.org

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 350 persones i oficines a Barcelona, Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un soci de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més informació a www.rittal.com/es-es/

Documents

Cas d'èxit EURECAT (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas d’èxit del nou Centre de Dades d’Eurecat

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?