Cas d'èxit

Nou CPD a DSV Espanya

La companyia internacional de transport i logística DSV ha experimentat els últims anys un important creixement dels seus recursos i operacions a Espanya, el que ha comportat també el creixement de la seva infraestructura informàtica. L’empresa ha comptat amb ABAST per a la construcció d’un centre de dades modular a les seves instal·lacions que donés resposta a les seves necessitats de capacitat i als seus requeriments de seguretat, disponibilitat i eficiència.

Vegi aquest cas d'èxit en vídeo

Situació inicial

Tot i que DSV ja disposava d’un Centre de Dades, aquest no presentava les característiques necessàries per acollir els nous racks i preservar de forma segura la seva informació, ja que no tenia sistemes d’extinció d’incendis així com de monitoratge.

La solució aportada per Abast va ser el disseny i construcció d’un CPD modular de 50m2 situat a la zona del magatzem.

Característiques del nou CPD

L’estructura de tancament segur amb la qual es va construir la sala d’aquest data center protegeix l’interior d’agents externs (foc, aigua …) i al ser modular facilita una possible ampliació o trasllat. Els punts crítics de qualsevol tancament són els passos de cables i instal·lacions, per als quals s’ha utilitzat una solució de passacables estancs amb protecció IP65, i la porta d’accés al recinte, en aquest cas una porta cuirassada de 400kg que garanteix una total estanquitat . Per garantir un correcte control d’accés la porta s’obre electrònicament a través d’un sistema de lectura biomètrica (reconeixement d’empremta dactilar).

A l’interior, la majoria de les instal·lacions discorren sota un terra tècnic de 40 cm d’alt. Es va instal·lar un quadre elèctric amb una potència de 150 kW en disposició redundant per a tots els serveis de la sala. Els SAIs o UPS, doblement redundats, proporcionen una autonomia de 4h 40′ per solucionar qualsevol avaria energètica dins de la mateixa sala.

Es va utilitzar un sistema de climatització especial per CPDs pel fet que l’avanç de la tecnologia exigeix una refrigeració cada vegada més eficient i precisa, on la temperatura i la humitat s’han d’adaptar a les variacions en la demanda dels equips i a les seves necessitats de dissipació. Jacky Rabinovich, IT Manager de DSV a Espanya, destaca que “disposar de dues màquines de gran potència redundades ens dóna l’avantatge que en cas que haguem de parar una de les màquines per avaria o per manteniment no comprometem ni el fred ni la seguretat de la sala.” Una correcta distribució dels fluxos d’aire, dirigida directament a les fonts de calor, ens permet optimitzar l’eficiència i disminuir el cost energètic. Al CPD de DSV es va optar per una distribució amb un passadís fred i dos calents.

Per a la detecció i extinció d’incendis a l’interior de la sala s’han disposat sensors tant al sostre com sota el terra tècnic, i una estructura de ruixadors de gas inert que en cas de foc actuen mitjançant el desplaçament d’oxigen i expulsar-lo a través d’una vàlvula de sobrepressió situada al sostre del CPD.

Un sistema de monitorització compost per 4 sensors i 2 càmeres TCP/IP ens indiquen les variacions en temperatura, humitat, aire, soroll i altres factors crítics i permeten visualitzar què passa a la sala. Jacky Rabinovich explica que “aquests dispositius estan interconnectats amb una central amb els nostres terminals Blackberry, en les quals podem rebre tot tipus d’informació en temps real de què és el que està succeint dins de la sala.”

Finalment, la instal·lació de racks de 45u permet una capacitat molt més gran que la que tenien antigament i proporciona un entorn Green IT per a la millora de l’eficiència energètica.

Beneficis

Gràcies a aquesta nova instal·lació, els seus equips TI estan ara fora de perill de qualsevol contingència i en les millors condicions per treballar de forma eficient, el que permet garantir la continuïtat dels seus processos de negoci i proporcionar un millor rendiment als usuaris.

Una solució de cablejat tecnològicament avançada

El cablejat estructurat de la central a Espanya de DSV, un projecte que va dur a terme Abast Systems amb tecnologia AMP Netconnect, va ser ja una instal·lació pionera al nostre país per l’ús de solucions de categoria 7. Aquest sistema suporta velocitats de fins a 40 GB/s, pel que està preparat per a l’evolució a serveis que requereixin major velocitat de transmissió de dades i s’adapta a les grans dimensions de la nau en què es troben les oficines de DSV, una de les majors infraestructures logístiques d’Espanya.

En el projecte del CPD s’han utilitzat solucions de cablejat preconnectat que permeten el departament de TI una major autonomia. Jacky Rabinovich, IT Manager de DSV a Espanya, ens explica els seus avantatges: Hem utilitzat un cablejat AMP de categoria 7 amb terminació en circuits impresos, que ens donen la possibilitat d’intercanviar els inserts a mesura que la infraestructura ho requereixi. A nivell de fibra hem utilitzat també fibra òptica preconectada que ens permet fer canvis segons les nostres necessitats i poder tirar i connectar fibra òptica nosaltres mateixos en qualsevol part de les nostres oficines”.

Sobre DSV: Global Transport and Logistics

DSV és una companyia que ofereix serveis globals de transport i solucions logístiques integrals. El grup DSV disposa d’oficines pròpies a 60 països i té presència a més de 110 gràcies a la col·laboració amb partners i agents. Aquesta extensa xarxa mundial, permet a l’empresa disposar de centres de suport en punts estratègics dels cinc continents.

A nivell mundial DSV compta amb una plantilla de 21.000 professionals i més de 500 oficines. A Espanya DSV compta amb una xarxa de 17 oficines i 580 treballadors, el que li permet oferir als seus clients una àmplia cartera de serveis amb solucions a mida.

Més informació a www.dsv.com/es-ES

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?