Cas d'èxit

Nou Data Center de Kamax

Kamax és líder tecnològic a nivell mundial en la producció d’elements de fixació d’alta resistència per a la indústria de l’automoció. La seva seu prop de València és la major fàbrica de cargols d’Espanya, té torns de producció de 24h i aplica metodologia “Just in Time” en els seus processos de distribució. És una empresa sempre en funcionament i amb alts estàndards de qualitat.

Les tecnologies de la informació havien d’estar a l’alçada d’un context tan exigent. Per assegurar la continuïtat del negoci es va decidir construir un segon centre de dades i tenir una configuració actiu-actiu en la que qualsevol dels dos CPDs pot actuar de suport de l’altre en cas d’emergència o parada per manteniment. Kamax va confiar en ABAST utilitzant solucions Rittal per abordar el projecte d’aquest nou CPD.

Vegi aquest cas d'èxit en vídeo

El projecte

Per assegurar la continuïtat del negoci i estar preparats davant de qualsevol contingència, es va prendre la decisió de construir aquest segon CPD en el que es replicaria tota la infraestructura i aplicacions del seu actual centre de dades. L’objectiu era tenir una configuració actiu-actiu en què qualsevol dels dos CPDs pogués actuar de suport de l’altre en cas d’emergència o parada de manteniment.

Es van estudiar diverses possibles ubicacions i finalment es va decidir construir-ho en uns antics vestuaris en desús, en una zona allunyada de l’altre centre de dades.

La primera fase va ser la del tancament segur de la sala. Es van utilitzar panells modulars i una porta de seguretat pertanyents al sistema GSR de Rittal per construir una sala estanca i ignífuga. Aquesta solució protegeix als equips TI contra foc o inundacions a l’exterior, així com d’accessos no desitjats.

Un cop finalitzat el tancament de la sala, es va procedir a la instal·lació de les canalitzacions i l’estesa del cablejat principal del CPD. A continuació, es va procedir al muntatge del terra tècnic de la sala, i un cop instal·lat es va procedir al muntatge dels racks, el quadre elèctric, els sistemes de climatització, el sistema d’extinció d’incendis i el sistema de vigilància, control i monitorització .

L’equip tècnic de l’àrea Data Center de ABAST va trigar aproximadament unes 6 setmanes a completar la construcció d’aquest nou CPD.

Característiques del CPD

L’entrada al CPD està restringida per un sistema de control d’accés a través d’empremta dactilar, teclat o targeta, en línia amb els requeriments del GDPR per evitar l’accés a les dades de personal no autoritzat.

A l’interior del CPD es van instal·lar 3 racks model Rittal TS IT T2 que cobreixen les necessitats actuals, tot i que està preparat perquè pugui doblar la seva capacitat en el futur. Un sistema de climatització Rittal LCP, Liquid Cooling Package, de 30kW col·locat entre els racks s’encarrega de distribuir l’aire amb la temperatura i humitat òptimes per al funcionament dels equips TI.

El sistema de monitorització Rittal CMC III permet controlar de forma remota el funcionament dels elements i les condicions ambientals. Genera alarmes en cas d’incidència, facilitant una ràpida resposta i resolució.

El quadre i el cablejat elèctric compten amb les característiques de redundància requerides per a l’alimentació d’un CPD d’alta disponibilitat, i l’escalabilitat necessària per poder créixer en el futur.

Un difusor al sostre permet disparar gas NOVEC 1230 per a l’extinció de foc a l’interior de la sala. El sistema de detecció creuada, amb sensors de fums en ambient i sota el terra tècnic, permet evitar falsos positius.

A l’interior de la sala es va col·locar també una càmera de videovigilància que permet controlar de forma remota què està succeint dins del centre de dades.

En una sala tècnica annexa s’ha col·locat un “chiller” Rittal IT de 35,5KW, que refrigera i bomba aigua freda cap al climatitzador LCP. La sala compta amb ventilació natural i la refredadora incorpora free-cooling integrat per minimitzar la despesa energètica quan la temperatura és baixa.

En una tercera sala trobem altres elements com la bombona de gas NOVEC 1230, que forma part del sistema de prevenció i extinció d’incendis. Es tracta d’un agent extintor net, segur i acceptat per les regulacions ambientals.

Al seu costat es troba el SAI, responsable de garantir una alimentació estable als equips IT, sense micro talls ni pics de corrent, i de proporcionar l’autonomia necessària per a realitzar les actuacions requerides en cas d’un tall del subministrament d’energia. En aquest cas es va instal·lar un SAI Schneider model Tower 3500 de 3KW.

Beneficis

Amb aquest nou CPD segur, flexible i eficient, Kamax millora la disponibilitat dels seus serveis IT i processos de negoci, protegeix millor les seves dades, i optimitza l’eficiència energètica ajudant a la sostenibilitat.

Amb la modularitat de la solució i el disseny preparat per a ampliacions, Kamax s’assegura la protecció de la seva inversió i una evolució del seu CPD sense parades i a baix cost.

Sobre KAMAX

Kamax és líder tecnològic a nivell mundial en la producció d’elements de fixació d’alta resistència per a la indústria de l’automoció. Amb seus a les 3 grans regions automobilístiques, Europa, Amèrica i Àsia, Kamax és un proveïdor rellevant per als principals productors i subministradors de la indústria de turismes i vehicles industrials. Un ampli i exclusiu espectre de productes possibilita solucions perfectament adaptades, a mida per a cada exigència.

Els seus més ambiciosos objectius són la més alta qualitat, lideratge en innovació, eficiència en costos i la satisfacció de clients i empleats. Per a això utilitzen els més moderns processos i tecnologies, emprant els recursos de manera eficient i sostenible i mantenint un desenvolupament permanent dels seus productes. Per aquest motiu són els número 1 del sector en qualitat, innovació, tecnologia aplicada i servei al client.

Més informació a www.kamax.com/es/

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 400 persones i oficines a Barcelona, ​​Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un soci de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter/

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més informació a www.rittal.com/es-es

Documents

Cas d'èxit KAMAX (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas d’èxit del nou Centre de Dades de Kamax

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?