Cas d'èxit

Santiveri migra els seus serveis TI al Cloud d’Oracle de la mà d’ABAST

 • Home
 • Case Studies
 • Santiveri migra els seus serveis TI al Cloud d’Oracle de la mà d’ABAST

Santiveri, líder al sector dietètic espanyol, ha abordat un projecte de migració de tota la seva infraestructura i serveis TI cap al núvol. Per fer-ho ha confiat en la plataforma Oracle Cloud, amb Oracle Autonomous Database com una de les peces clau, i en ABAST com a partner tecnològic encarregat de dur a terme el projecte. Un projecte innovador que ha suposat una de les primeres posades en marxa en producció d’un entorn basat en Oracle Autonomous Transation Processing (ATP) a tot el món, pel que va ser premiat en el passat Oracle Open World 2019

Vídeo de la presentació d'aquest cas d'èxit a l'Oracle Modern Cloud Day 2019

Situació inicial

Santiveri és una companyia amb més de 130 anys d’història, líder a Espanya en el sector de menjar sa, productes dietètics i complements naturals. Compta amb més de 400 empleats, una xarxa de 257 establiments (propis i franquícies) i està present en més d’altres 7000 punts de venda, com supermercats i botigues especialitzades.

El departament de TI de Santiveri s’enfrontava a el repte de redefinir el seu paper dins de la companyia. El seu objectiu era deixar de ser percebut com un centre de cost per convertir-se en un generador d’ingressos i innovació per al negoci. Per això en primer lloc era necessària una evolució que els permetés lliurar i gestionar els serveis TI lligats als processos de negoci de l’empresa d’una manera més àgil i senzilla. Només així podrien alliberar temps i recursos per poder afrontar nous projectes relacionats amb els plans de transformació digital de l’empresa.

Tot això els va portar a abordar un projecte de migració al núvol amb uns objectius molt clars:

 • Mantenir en el cloud uns costos similars o inferiors als d’on-premise.
 • Migrar tots els serveis IT a l’Cloud en un termini màxim d’un any.
 • Obtenir millores evidents en flexibilitat, rendiment i facilitat gestió.

L’opció escollida va ser Oracle Cloud Infraestructure (OCI) perquè l’anàlisi de costos resultava molt més competitiu que altres opcions. A més, la prova de concepte va ser un èxit amb millores del rendiment més altes del que s’esperava.

Oracle Autonomous Database

La peça clau d’aquest projecte és Oracle Autonomous Database. Es tracta de la primera base de dades que incorpora machine learning i automatització per eliminar la complexitat, els errors humans i la gestió manual, garantint així una major fiabilitat, seguretat i eficiència operativa. Aquesta base de dades està disponible solament a través de l’cloud d’Oracle i s’ofereix en dues versions: Autonomous Data Warehouse (ADW) per a entorns analítics basats en magatzems de dades, i Autonomous Transaction Processing (ATP), per a entorns transaccionals (aplicacions i analítica en temps real).

El projecte

Al 2018 Santiveri va realitzar amb l’ajuda d’Oracle un projecte de migració del seu entorn de Data Warehouse cap ADW Els bons resultats, amb millores de fins a un 80% de més rapidesa en les querys, els van donar la confiança per migrar la resta de serveis i càrregues de treball al núvol d’Oracle. ABAST va ser el partner seleccionat per dur a terme aquest projecte per la seva gran experiència i coneixements tant en bases de dades i l’entorn Oracle Cloud com en altres tecnologies implicades. Santiveri va valorar molt positivament el fet que ABAST pogués, gràcies a les seves diferents àrees de negoci, abordar un projecte global en el qual calia personal expert no només en Oracle, sinó també en Microsoft, Citrix, Networking, o Ciberseguretat, entre d’altres, ja que li oferia més garanties d’èxit per al seu projecte de transformació al Cloud.

Des ABAST es va fer una completa anàlisi i estudi de tot el que implicava el procés de transformació amb l’objectiu de minimitzar els riscos:

 1. Anàlisi dels serveis a migrar.
 2. Estudi de les càrregues de treball, amb focus en les bases de dades Oracle i en Citrix.
 3. Avaluació de riscos per servei.
 4. Disseny de capacitat (desplegament de serveis per servidor).
 5. Disseny de l’arquitectura en Oracle Cloud Infrastructure.
 6. Anàlisi de la migració a Autonomous Transaction Processing.

Tot i que Autonomous Database era la peça central de el projecte, Santiveri necessitava una plataforma cloud capar de desplegar tota la diversitat de càrregues de treball necessàries perquè els seus serveis funcionessin correctament. A més de la base de dades Oracle, les càrregues de treball relacionades amb Citrix també eren crítiques per a l’èxit de el projecte. Finalment va ser possible desplegar totes les càrregues de treball a Oracle Cloud Infrastructure (OCI), incloses les més problemàtiques relacionades amb els seus processos de fabricació.

Beneficis

Una de les millores que Santiveri volia aconseguir era poder analitzar les dades en temps real per descobrir informació valuosa en el mateix moment que es produeix i poder així prendre decisions més ràpides, resoldre problemes a temps, optimitzar processos en plena execució i anticipar-se a la competència. Per a això, tota la part d’analítica que prèviament s’havia migrat a ADW es va implementar ara sobre ATP, atacant directament a dades transaccionals en lloc de a un data warehouse en el qual les dades podien tenir diferents nivells d’antiguitat. Aquesta transformació implicava un canvi des macro-serveis a la base de dades a micro-serveis en el núvol.

Oracle Cloud és un entorn en constant evolució i cada mes Oracle publica les millores i novetats incorporades i l’hora de ruta per a nous avenços a curt, mitjà o llarg termini. Aquesta evolució va tenir un impacte positiu, millorant el resultat final, però suposava un repte per al desenvolupament del projecte. Des ABAST es va tenir això en compte des del principi i va aplicar una metodologia que permet implementar els canvis que suposen millores en el projecte tan aviat com aquests es fan efectius, permetent així a Santiveri beneficiar-se d’aquesta evolució contínua de la plataforma.

Aquest projecte va ser realment innovador, ja que es tracta d’una de les primeres posades en marxa en producció d’un entorn basat en Oracle Autonomous Transation Processing (ATP) a tot el món. Per això va ser reconegut amb un premi en el transcurs de l’Oracle Open World 2019.

Actualment Santiveri està operant ja de forma efectiva tots els seus serveis des de Oracle Cloud.

Sobre Santiveri

Santiveri el forma un equip de persones que creu en l’autèntica cultura de vida sana i que porta treballant perquè sigui així des de 1885. Més de 130 anys fent productes amb moltíssima passió, innovació i sobretot qualitat. Una empresa feliç en la qual el culte a la sostenibilitat, ecologia i vida sana han estat sempre valors clau per seguir endavant i arribar a on avui hi són. Actualment és líder de mercat de productes dietètics a Espanya, on compta amb oficines centrals a Barcelona, tres fàbriques repartides en el territori, 257 botigues (pròpies i franquícies) i presència en més de 7.000 punts de venda. Té també subsidiàries a Itàlia i Mèxic. www.santiveri.com

Sobre ABAST

ABAST és un integrador de solucions TI que compta amb més de 35 anys d’experiència en el sector i disposa d’un equip de més de 400 professionals a les seves oficines de Barcelona, ​​Madrid i Palma. La seva oferta de serveis i solucions dóna resposta a les necessitats tecnològiques de les organitzacions des de diferents àrees d’especialització: Cloud i Serveis Gestionats, Sistemes, Solucions de Gestió Empresarial, Business Intelligence i Big Data, Gestió Documental i RPA, Solucions de Base de Dades, projectes d’Innovació, Solucions Data Center, Solucions d’usuari i impressió, Gestió i Govern de TI, i Ciberseguretat.

Amb Oracle, ABAST manté una estreta col·laboració des de fa més de 20 anys, estant ara acreditat com Oracle Platinum Partner amb 18 especialitzacions en diferents tecnologies. Aquests últims anys ABAST ha estat guardonat per la seva excel·lent tasca en projectes sobre Oracle Cloud, sent mereixedor de l’Oracle Partner of the Year 2017: Infrastucture as a Service i l’Oracle Partner of the Year 2018: Cloud Implementation Excellence.

Sobre Oracle

Oracle Cloud ofereix suites completes d’aplicacions SaaS per ERP, HCM i CX, a més de la millor plataforma com a servei de base de dades (PAAS) i Infraestructura com a servei (IaaS) des de centres de dades a Amèrica, Europa i Àsia.

Documents

Cas d'èxit SANTIVERI (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas pràctic de Santiveri de transformació al cloud amb Oracle Autonomous Database

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Bases de Dades i Middleware
Business Intelligence / Analytics
Cloud
Customer Service Chatbot
Desenvolupament d'aplicacions amb tecnologia Oracle
Desenvolupament i Innovació
Infraestructura i solucions de Ciberseguretat
IT Help Desk Chatbot
Manteniment de bases de dades Oracle
MySQL
ORA-EBS Dashboard
Oracle Autonomous Database
Oracle Cloud
Oracle Cloud@Customer
Oracle Database

Registration

Forgotten Password?