Cas d'èxit

CPD d’alta seguretat a la seu corporativa de DKV Seguros

ABAST va ser l’encarregat de construir el CPD principal per DKV Seguros en la seva nova seu corporativa de Saragossa, sota estrictes criteris d’eficiència, modularitat i seguretat.

El centre de dades es va realitzar utilitzant tecnologia RiMatrix de Rittal, fabricant líder en solucions per Data Center, per al qual ABAST és Strategic Partner a Espanya. El recinte del CPD té una superfície total de 116m2 amb diferents estances: sala de comunicacions, sala tècnica, sala d’operadors i una sala modular d’alta seguretat RF-120 Rittal LSR 18.6 de 46m2, que alberga els sistemes crítics de TI.

Vegi aquest cas d'èxit en vídeo

El projecte

El 2014 la companyia DKV Seguros va realitzar el trasllat global de la seva seu corporativa a la ciutat de Saragossa. Per a això va adequar una de les torres del complex World Trade Center, un edifici de 9 plantes amb una superfície construïda propera als 12.700 m2, que actualment alberga a 300 treballadors i és ara coneguda com Torre DKV. Va ser un ambiciós projecte, realitzat sota la direcció de l’enginyeria Aguirre Newman, que va tenir com a propòsit crear un edifici sostenible i obert, i en el qual es va incloure també la construcció d’un nou Centre de Procés de Dades per albergar els sistemes informàtics centrals de DKV. La construcció d’aquest nou CPD va ser encarregada a ABAST.

Després de la realització d’una Anàlisi d’Impacte en el Negoci (BIA) i com a part del Pla de Contingència de DKV Seguros, ABAST va dissenyar conjuntament amb el departament de TI de DKV les característiques del nou CPD per poder complir amb els temps de recuperació requerits per DKV i minimitzar les parades del servei, fos quin fos el seu origen (error humà, tècnic o desastre). L’objectiu era comptar amb un centre de dades que garantís la continuïtat dels processos de negoci de DKV i complís amb les normatives legals pertinents, com la LOPD.

La zona escollida per a la ubicació i la construcció del CPD complia amb les normes més estrictes de seguretat del standard TIA-942 i en el disseny de la solució es van tenir també molt en compte tots els criteris relacionats amb l’eficiència energètica.

Es va decidir construir un CPD basat 100% en solucions Rittal per maximitzar la seguretat del centre de dades davant de riscos com incendis, inundacions o accessos no-autoritzats. Partint d’una base de tancament modular RF-120 LSR 18.6, el nou centre de dades de DKV va comptar també amb els següents elements per conformar una solució global, modular, segura, eficient i escalable:

      • Sala de màxima seguretat TI Rittal LSR 18.6 de 46m2
      • Sala de Comunicacions de 15m2
      • Sala Tècnica de 16m2
      • Sala d’Explotació i Operadors de 11m2
      • 8 racks Rittal TS IT de 19″ per a servidors
      • 5 racks Rittal TS IT de 19″ de comunicacions
      • 4 racks Rittal TS IT de 19″ per a Blade UPS’s
      • Cablejat de dades entre racks amb solució Cat-6a Blindada i fibra òptica OM-4 de CommScope AMP
      • Tancament del passadís fred i del passadís calent Rittal
      • 6 Unitats interiors de clima Rittal LCP Inline de 30kW
      • 2 Refredadores redundants d’aigua Rittal de 72kW amb free-cooling integrat
      • 2 UPS Redundants Rittal PMC 200 de 40kW
      • 1 Grup Electrogen de 225KvA
      • 20 PDU s modulars Rittal PSM, per a la distribució de corrent en els racks
      • Sistema de monitorització Rittal CMC III per al control de temperatura, fuites d’aigua i contactes lliures de potencial de tot l’entorn CPD

A més el projecte va incloure la instal·lació de sòl tècnic elevat i registrable, un sistema de detecció i extinció d’incendis, un sistema de seguretat d’accés i càmeres de vídeo vigilància.

Un centre de dades eficient i segur

El projecte va ser desenvolupat íntegrament per ABAST en un període inferior a tres mesos de durada i actualment el CPD està 100% operatiu. Gràcies a la utilització d’un sistema de refrigeració mitjançant free-cooling indirecte i les mesures adoptades per a la seva construcció, és un centre de dades eficient, segur i d’alta disponibilitat.

L’escalabilitat i la modularitat dels components Rittal utilitzats va permetre que la inversió realitzada per DKV Seguros en el moment de la construcció del CPD fos la justa necessària en aquest moment, evitant costos innecessaris per sobredimensionament, però sense limitar futurs creixements del centre de dades a tots els nivells: climatització, energia o de la pròpia sala de seguretat TI.

Cal destacar que DKV va abordar el projecte global de la seva nova seu corporativa amb la meta d’aconseguir una certificació LEED (Leadership in Energy & Environmental Design). Aquesta certificació d’edificis sostenibles, desenvolupada per l’US Green Building Council, es basa en la incorporació en el projecte d’aspectes relacionats amb l’eficiència energètica, l’ús d’energies alternatives, la millora de la qualitat ambiental interior, l’eficiència del consum d’aigua i la selecció dels materials a instal·lar. Es tracta d’una certificació d’ús voluntari que té com a objectiu avançar en la utilització d’estratègies que permetin una millora global en l’impacte mediambiental, i DKV Seguros és una companyia que aposta decididament per aquestes bones pràctiques.

En línia amb aquests criteris, la solució de CPD implementada per ABAST amb tecnologia RiMatrix de Rittal ofereix millores en l’eficiència amb les què s’ha aconseguit un estalvi energètic d’aproximadament un 30% respecte a una solució de CPD tradicional, amb un valor de PUE que oscil·la entre 1’20 i 1,35.

En resum, el centre de dades desenvolupat per ABAST amb solucions Rittal aporta a DKV Seguros estandardització, seguretat, estalvi energètic i flexibilitat.

Sobre DKV

Grup DKV Seguros pertany a Munic Health, la divisió que agrupa les companyies especialistes en salut de Munich Re. En l’àmbit de negoci la salut, el grup assegurador Munich Re, combina la seva coneixement global en assegurances i reassegurances, inclosos els serveis. Va començar la seva estratègia de salut internacional el 2006 i el maig de 2009 va agrupar les seves companyies especialitzades en salut en una organització independent sota la nova marca Munich Health, de la qual forma part DKV Seguros i on el grup combina el seu know how mundial. El volum de primes de DKV Seguros obtingudes en l’exercici 2015 va arribar als 709 milions d’euros, el que ha suposat un creixement del 3,5% sobre l’any anterior. El Grup DKV està implantat en tot el territori nacional, amb més de 2.000 empleats prestant servei a prop de 2 milions de clients. La seu central es troba a Saragossa i DKV Seguros concentra la seva major quota de mercat en la meitat nord de la península, amb una presència especialment rellevant a Catalunya.

Més informació a www.dkvseguros.com

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 400 persones i oficines a Barcelona, ​​Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un soci de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter/

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més informació a www.rittal.com/es-es

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?