SAP Datasphere. Evolució des de SAP BW i SAP BW/4HANA.

Blog ABAST

SAP Datasphere. Evolució des de SAP BW i SAP BW/4HANA.

2 de novembre de 2023

SAP Datasphere és la nova solució de SAP com objectiu estratègic per a tots els casos d’ús de gestió i magatzem de dades en el Cloud. Es tracta d’una solució llesta per ser executada que ofereix les millors pràctiques i innovació contínua i, definitivament el successor de SAP BW i SAP BW/4HANA. En aquest article analitzarem la importància d’aquesta nova solució i quan i com plantejar-se una evolució des de les plataformes de BW 7.x i BW/4HANA.

Per la Business Unit Business Intelligence & Analytics

¿Què és SAP Datasphere?

SAP Datasphere és la solució que SAP ha definit com estratègica per a les funcionalitats de Data Warehouse i Data Management en entorns de núvol públic o híbrids. Ofereix una infrastructura de dades empresarial moderna amb totes les funcionalitats integrades que permeten la gestió de dades distribuits en entorns complexes i heterogenis. Per aquest motiu està impulsant als usuaris de SAP BW (Business Warehouse) i també els de SAP BW/4HANA que evolucionin cap aquest nou entorn de gestió de dades.

Quan parlem d’actualitzar-nos a SAP Datasphere no estem parlant d’una migració, com passava anteriorment amb SAP BW, més aviat estem parlant de modernitzar l’arquitectura de data warehousing.

SAP Datasphere és una solució basada en el núvol amb una arquitectura que permet executar les seves càrregues de treball en qualsevol hiperscalador, oferint una experiència unificada per la integració, el catàleg, el modelat semàntic, l’emmagatzematge, la federació i la virtualització de dades. Permet distribuir les dades empresarials crítiques, amb el context i la lògica empresarial preservats, a través de tot l’entorn de dades, incloent data lakes, bases de dades relacionals i aplicacions SAP i no SAP.

A més, SAP Datasphere s’integra amb SAP Analytics Cloud per oferir una plataforma analítica completa que combina intel·ligència empresarial, planificació i anàlisis predictiu.

Quan cal actualitzar a SAP Datasphere?

Una situació ideal per passar a SAP Datasphere seria si encara no has pogut convertir els teus models de SAP BW 7.x a SAP BW/4 HANA. Donat el cost d’aquesta conversió, que no seria tècnica, podria ser el moment ideal per passar a aquesta nova eina que ens ofereix SAP.

Algunes organitzacions usuàries de SAP també arriben a la conclusió de que volen començar de nou amb SAP Datasphere perquè els seus models de dades actuals de SAP BW estan desactualitzats i no val la pena incorporar-los a la nova arquitectura.

Pels clients que ja han migrat a SAP BW/4HANA o que actualment planejen fer-ho, SAP ofereix una opció senzilla de sincronització de metadades entre SAP BW/4HANA com a remitent i SAP BW bridge, una èina de SAP Datasphere, com a sistema de destí. El pont SAP BW es basa en la mateixa línia de codi que SAP BW/4HANA i, per tant, es pot combinar molt fàcilment. Això significa que els models de dades poden eliminar-se lentament de SAP BW/4HANA al seu propi ritme i transferir-se a SAP BW bridge. La opció de sincronització permet sobreescriure els models de dades varies vegades en el sistema de destió si s’haguessin d’implementar canvis en el fluxe de dades original en SAP BW/4HANA més endavant.

SAP Datasphere és totalment compatible amb les estratègies RISE & GROW amb SAP i ofereix una opció de prova de 90 dies que es pot transferir a un entorn productiu més endavant.

Des de l’àrea de BI i Solucions per a Business Analytics de SAP ABAST, com a SAP Partner especialitzat en les seves solucions d’analítica i gestió de dades, podem assessorar-te en el procés de modernització de les teves plataformes de data warehouse i gestió de dades.

Fonts:

https://blogs.sap.com/2023/10/04/bw-move-explore-your-modernization-options/

www.sap.com

Últims posts publicats al Blog d'ABAST

UiPath Communications Mining: Transformant la Comunicació Empresarial

UiPath Communications Mining ens ajudarà a comprendre i actuar amb rapidesa sobre cada missatge que rebem, per a millorar l'experiència dels nostres clients.
Leer más

Cómo implementar un Data Lakehouse en Azure

Continuamos la serie iniciada con el artículo “Cómo modernizar tu arquitectura de Business Intelligence con Data Lakehouse”. En el anterior artículo hablamos de manera general…
Leer más

La Llei Antifrau: Impactes en la Gestió de Comptabilitat i Facturació

La lluita contra el frau fiscal és un tema recurrent a les agendes governamentals de molts països. En aquest context, la Llei Antifrau i el…
Leer más

Registration

Forgotten Password?