Cas d'èxit

Diputació de Girona millora la gestió del seu CPD

ABAST ha estat l’encarregat de dur a terme el projecte de millora de la tecnologia que protegeix la informació i sistemes TI de la Diputació de Girona. La divisió Datacenter Solutions d’ABAST en estreta col·laboració amb el departament de sistemes de la Diputació de Girona han desenvolupat un entorn segur, eficient i flexible per als seus equips informàtics.

Situació prèvia

La Diputació de Girona comptava amb un CPD que es va posar en marxa l’any 2012 i durant els anys 2013 i 2014 havia experimentat algunes incidències com: falses alarmes tècniques en els sensors d’inundació, els actuadors acústics es disparaven ocasionalment i existia una pèrdua de comunicacions entre els dispositius de seguiment i la unitat central. Això generava molèsties, una desconfiança en el sistema, actuacions tècniques injustificades i en definitiva, incertesa sobre la funcionalitat del CPD.

Davant d’aquesta situació, la Diputació de Girona es va trobar amb la necessitat d’obtenir unes majors garanties de funcionament del sistema. A més havia de ser versàtil, flexible i integrat amb altres sistemes.

Les diferents opcions tècniques per intentar solucionar aquesta situació es podrien resumir en tres: reparar el sistema existent, instal·lar un sistema nou de característiques similars o instal·lar un sistema completament diferent, que és l’opció recomanada per ABAST i la que finalment la Diputació de Girona va decidir dur a terme.

La solució

ABAST va estudiar la situació i les necessitats de la Diputació de Girona i va presentar una proposta combinant 3 sistemes que ja havíem implantat amb èxit en alguns dels nostres clients.

La solució estaria composta per:

  • El sistema instàlic (KNX)
  • El sistema de visualització (INVENDI)
  • El sistema d’alertes de Nagios (SNMP)

La Diputació de Girona va decidir confiar en ABAST per a la realització d’aquest projecte amb el qual aconseguiria solucionar totes aquelles incidències que s’havien detectat, aconseguint un sistema amb les màximes garanties de funcionament, fiabilitat, versatilitat, flexibilitat i perfectament integrable amb altres sistemes.

Desenvolupament del projecte

El projecte va ser dividit en tres fases d’actuació en funció dels sistemes a implementar:

Fase 1. Instal·lació de KNX

La connexió dels diferents dispositius, sensors i actuadors amb què es mesuren els paràmetres de la sala i l’estat dels sistemes d’instal·lació del CPD. KNX està dissenyat per a l’automatització d’edificis i permet diverses tipologies de cablejat i un màxim de 56.000 elements en la mateixa xarxa. La configuració dels dispositius es realitza per mitjà de software de gestió i l’accés a la instal·lació per mitjà del software de control.

Fase 2. La visualització de INVENDI

INVENDI és un sistema de visualització i control d’instal·lacions especialment dissenyat per a integrar-se en qualsevol entorn. En aquesta ocasió INVENDI ens permet gestionar les dades enviades des del sistema KNX a una pantalla passiva en la qual es visualitza un croquis del CPD i les icones de les unitats que conformen els sistemes d’instal·lació del CPD afegint una llegenda amb la marca, el model i el número de sèrie de la màquina, així com un semàfor indicatiu del seu estat de funcionament.

Fase 3. Protocol SNMP

SNMP (Simple Network Management Protocol) és un protocol de la capa d’aplicació que facilita l’intercanvi d’informació d’administració entre dispositius de xarxa. En aquest cas es converteix en una eina més per a la gestió i recepció d’estats i alarmes del CPD, molt útil per als informàtics responsables de la sala.

Sistemes monitoritzats del CPD

 • Sistema de climatització de precisió.
 • Sistema d’alimentació ininterrompuda.
 • Sistemes d’emergència (grup electrogen).
 • Sistemes de potecció d’incendis.
 • Sistema d’alerta d’inundació.
 • Sistema de lectura de temperatura i humitat del passadís fred i passadissos calents.

Sobre Diputació de Girona

La Diputació de Girona és una institució que dóna suport a 221 municipis de les comarques de Girona amb l’objectiu que tots els ciutadans disposin d’uns serveis públics de qualitat. Treballa en estreta col·laboració amb els ajuntaments, als quals, entre d’altres, ofereix serveis relacionats amb la recaptació, la salut, el turisme, la promoció econòmica, la cultura, els serveis socials, l’habitatge, la música, els esports, els arxius, la xarxa viària, el medi ambient i les noves tecnologies.

Més informació a www.ddgi.cat/web/

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 400 persones i oficines a Barcelona, ​​Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees.

Més informació a www.abast.es/datacenter/

Documents

Cas d'èxit KNX a Diputació de Girona (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas d’èxit sobre la millora del control, seguretat i gestió del CPD de la Diputació de Girona.

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?