Cas d'èxit

DEXEUS DONA administra les seves dades no estructurades mitjançant la plataforma HPE + QUMULO

  • Home
  • Case Studies
  • DEXEUS DONA administra les seves dades no estructurades mitjançant la plataforma HPE + QUMULO
El consultori DEXEUS DONA ofereix una atenció integral en les àrees d’Obstetrícia, Ginecologia i Medicina de la Reproducció. En el seu dia a dia, especialistes mèdics treballen amb gran quantitat de proves diagnòstiques d’alta resolució. És per aquest motiu pel que, per mitjà de l’assessorament d’ABAST, van implantar la plataforma HPE + Qumulo que els permet cobrir les seves necessitats d’emmagatzematge i rendiment de les dades.

Situació inicial

Dexeus dona és un centre de referència en la Salut de la Dona especialitzat en obstetrícia, ginecologia i reproducció. La seva clínica a Barcelona, amb casi 40 anys d’història, és una de les més grans i especialitzades d’Europa. A més, compte amb 5 centres Dexeus a Catalunya i realitza col·laboracions amb altres centres especialitzats. A Dexeus dona efectuen més de 40.000 revisions ginecològiques i més de 30.000 ecografies a l’any.

Les innovacions tècniques, mèdiques i d’investigació avancen ràpidament, i les proves mèdiques es realitzen amb equips d’última generació i amb la tecnologia més avançada. Dexeus dona realitza proves diagnòstiques d’estudi en profunditat com la discriminació de tumors benignes / malignes i utilitzen sistemes de IA per la detecció precoç del càncer de mama en imatge mèdica. A més, la seva última innovació és l’ecografia en 4D en temps real amb unes ulleres de realitat virtual. Tota aquesta tecnologia genera gran quantitat d’informació i emmagatzema imatges i vídeos d’alta resolució que els metges especialistes i els seus equips necessiten visualitzar i analitzar amb rapidesa pels seus diagnòstics.

Consegüentment, Dexeus dona necessitava una plataforma per administrar de forma senzilla el seu gran volum de dades i arxius no estructurats a una escala massiva i amb un òptim rendiment. És per aquest motiu per el que va consultar amb ABAST les opcions que hi havia en el mercat i quan se’ls hi va presentar la solució de HPE + Qumulo, juntament amb el seu especialitzat equip tècnic, es van decantar per aquesta opció.

La solució

Dexeus dona té clara que la seva estratègia de TI ha de basar-se en 4 pilars: ha d’estar alineada amb l’estratègia corporativa i les necessitats mèdiques de l’organització, garantir tant la seguretat de les dades com la continuïtat del negoci i ha de proporcionar solucions d’escalabilitat. Qumulo estava en línia amb totes les seves necessitats.

Encara que Qumulo és un software sense dependència de la plataforma que tingui l’organització, existeixen una sèrie de solucions hardware recomandades per aquest fabricant entre les que destaquen la plataforma d’HPE per Qumulo basada en servidors HPE Apollo 4200 Gen10 que va ser la recomanada per ABAST i escollida per Dexeus dona.

Per garantir la continuïtat de les dades i del servei, es va establir una arquitectura amb dos sistemes de Qumulo en rèplica contínua situats en dos centres de dades diferents (principal i secundari) que compten amb 5 nodes HPE Apollo 4200 Gen10 36TB Hybrid Node for Qumulo cada un d’ells. Les dades es comparteixen només des del CPD principal, evitant possibles bretxes de seguretat al trobar-se una còpia completa i aïllada de totes les dades en el su datacenter secundari.

A continuació, per assegurar la integritat de les dades, es van implantar les polítiques de snapshot de Qumulo que garantitzen la immutabilitat de les dades davant de qualsevol eventualitat com possibles atacs de ransomware o borrat accidental. D’aquesta manera es limita la capacitat d’eliminació de la informació al rol d’administrador i amb l’execució d’una seqüència de comandaments del sistema específica.

Dexeus dona aprofita les possibilitats de scripting del sistema per automatitzar tasques com la neteja de dades obsoletes o inclús de bastionat del sistema en cas d’atac posant les dades en només lectura com a mesura de protecció amb un senzill comandament. Al mateix temps, Qumulo disposa de la plataforma SLACK mitjançant la qual és possible parlar directament amb un equip d’ingenieria i resoldre dubtes en qüestió de minuts, sense necessitat d’esperes ni generació de tickets d’incidències, pel que el seu servei d’atenció al client és immillorable.

Per últim, per mitjà de Clústers de Qumulo, Dexeus dona pot créixer sense complicacions i sense límits de capacitat i, d’aquesta manera, garantir l’escalabilitat de les seves dades. A més, el capacity Planning que ABAST els proporciona, els ajuda a preveure el creixement del sistema.

Beneficis

Dexeus dona té ara una plataforma de dades d’arxiu escalable i que és capaç de gestionar milers de milions d’arxius amb control instantani a un menor cost i alt rendiment. El personal mèdic pot consultar i gestionar els arxius necessaris pels seus diagnòstics de forma ràpida i senzilla.

A més, Dexeus dona té la tranquil·litat de que les seves dades són immutables davant a qualsevol atac o incidència inesperada.

Segons declara Joan Ferragut, Responsable d’Operacions de Dexeus Dona “Confiem en Qumulo/Hp per motius com l’escalabilitat de l’espai sense parar la producció i per la seva seguretat basada en snapshots que fa impossible la destrucció de dades sense executar el comandament adequat per part del super administrador.”

Sobre Dexeus Dona

Dexeus dona és un dels majors centres mèdics privats especialitzats en la salut de la dona a Europa i el primer a nivell nacional, centrant la seva activitat principalment en les àrees d’obstetrícia, ginecologia i medicina de la reproducció. A més de l’assisstència mèdica, mitjançant la Fundació Dexeus dona destinen molts recurssos a la investigació i la docència.

Dexeus dona compta amb 5 centres més distribuïts en el territori català a més de dur a terme col·laboracions amb diferents hospitals i centres sanitaris especialitzats posant èmfasi en la salut preventiva i l’educació.

Més informació a www.dexeus.com/

Sobre ABAST

ABAST és un integrador de solucions TI que compta amb gairebé 40 anys d’experiència al sector i disposa d’un equip de més de 425 professionals a les oficines de Barcelona, ​​Madrid i Palma. La nostra oferta de serveis i solucions dona resposta a les necessitats tecnològiques de les organitzacions des de diferents àrees d’especialització: Business Solutions, Platform Services, Data Services i Governance & Security Services.

Dins de Platform Services, la business unit de Sistemes implementa plataformes tecnològiques en entorns on-premise o híbrids utilitzant les últimes tecnologies del mercat i gràcies a la seva capacitació i aliances amb partners tecnològics com HPE, del que actualment és Platinum Partner, i Qumulo.

Documents

Cas d'èxit DEXEUS
(PDF)

Descarregui el folletó en format PDF del cas pràctic de HPE + Qumulo per DEXEUS DONA

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Entorns HPC
HPE Nimble Storage dHCI
HPE Primera. L'emmagatzematge més intel·ligent del món
HPE Product Portfolio
Oracle Database Appliance (ODA)
Oracle Engineered Systems
Oracle Exadata
Servidors, virtualització i hiperconvergència
Simplifica i aconsegueix més agilitat amb les solucions de HCI Intel·ligent d'HPE
Solucions de supercomputació (HPC) i Intel·ligència Artificial (AI) d'HPE

Registration

Forgotten Password?