Cas d'èxit

Nou centre de dades d’Agrupació

Agrupació és una companyia especialista en assegurances per a persones que compta amb 450 treballadors i més de 300.000 assegurats. Després del canvi de la seva seu central a un nou edifici, Abast Systems va ser l’encarregat del projecte de construcció del nou data center principal i del posterior trasllat tècnic de tota la infraestructura TI. Un projecte que va tenir una durada de dos mesos, i en el qual es van utilitzar principalment solucions Rittal per a centres de dades.

Vegi aquest cas d'èxit en vídeo

El projecte

Agrupació va aprofitar el trasllat de les seves oficines centrals a una nova seu per dotar-se d’un centre de dades molt més segur i eficient. Abast Systems va ser seleccionat per a la seva construcció per la seva àmplia experiència en projectes d’aquest tipus i la qualitat de les solucions proposades.

Tancament i securització

El tancament de la sala CPD està construït mitjançant la solució de màxima seguretat Rittal LER Basic Security, que compleix la normativa EN1047-2 i proporciona una protecció fonamental als sistemes allotjats en el seu interior davant el risc de possibles desastres. Es tracta d’una solució modular, ignífuga i estanca, que s’adapta a l’espai disponible.

En aquest cas es va optar per ubicar el centre de dades dins de les oficines, i la sala queda perfectament integrada en l’espai que ocupa el departament de TI.

El control d’accés es realitza mitjançant un dispositiu Suprema BioLiteNet, que permet la identificació mitjançant targeta Mifare, pin o empremta dactilar.

Cub de racks

Dins de la sala, la infraestructura tècnica forma un gran clúster neutre de temperatura, els racks, els SAI i els equips d’Aire condicionat, estan acoblats lateralment en 2 fileres, enfrontats per la seva part davantera, compartint un únic passadís fred.

Aquesta estructura s’ha construït amb 12 racks Rittal TS IT, un sistema modular intel·ligent de racks i accessoris, amb tecnologia plug & play, que permet maximitzar l’eficiència i simplificar el muntatge, reduint costos, amb els màxims nivells de flexibilitat, qualitat i seguretat. El sistema es completa amb un tancament que redueix l’espai a climatitzar, limitant-ho únicament al passadís fred.

Protecció contra incendis

La sala disposa d’un sistema de protecció contra incendis autònom i independent del de la resta de l’edifici, amb alguns elements que s’han pogut reutilitzar de l’antic CPD. Es basa en la inundació total de l’interior de la sala mitjançant gas FM200, un agent extintor net, segur, acceptat per regulacions ambientals, i que compleix amb els estàndards de seguretat.

Sistema elèctric

El sistema elèctric reuneix les característiques necessàries de gestió, redundància, escalabilitat i disponibilitat 24x7x365 que requereix l’alimentació d’aquest tipus d’entorns. Integrat en el quadre elèctric trobem un mesurador PUE que permet conèixer en tot moment l’eficiència energètica del CPD .

Els primers racks del clúster allotgen el Sistema d’Alimentació Ininterrompuda, format per 2 UPS System Rittal Power Modular Concept, PMC 120 de 64kW. Aquests SAIs proporcionen alimentació sense microtalls i dins de les toleràncies requerides, així com autonomia necessària per a en cas de tall de corrent, permetre l’arrencada del grup generador d’emergència o l’apagat ordenat dels sistemes TI.

Al terrat es va instal·lar un grup electrogen “ELECTRA MOLINS” EMJ – 170, insonoritzat i automàtic, de 170 kVA / 136 kW, capaç, en cas d’emergència, de subministrar la potència elèctrica necessària al CPD al 100 % de càrrega .

Conectivitat

El cablejat de dades entre racks s’ha realitzat mitjançant la solució preconectada TE Connectivity, basada en components modulars plug & play, de tecnologia “backbone”, preconectats i certificats en fàbrica. Aquest tipus de cablejat aporta una gran flexibilitat al projecte, una baixa ocupació en els racks i permet velocitats de fins a 10, 40 o 100Gb. Les solucions TE Connectivity estan recolzades per una garantia de sistema i component de 25 anys, per als valors de canal Categoria 7A / Classe E, i d’aplicacions incloses en la normativa, en parell trenat i fibra per OM3.

Sistema de monitorització

El sistema de monitorització instal·lat és Rittal CMCIII, capaç de controlar el funcionament dels diferents elements i generar alarmes en cas de necessitat, permetent el control i una òptima gestió davant de qualsevol incidència que pogués ocórrer dins del CPD. A més s’han instal·lat 3 càmeres IP de Vídeo – vigilància AXIS que permeten visualitzar remotament i enregistrar imatges de l’interior del data center.

Sistema de climatització

El sistema de climatització està format per 4 equips d’aire condicionat, Rittal LCP, Liquid Cooling Package, de 30kW i 1 una refredadora TI de 88kW.

Els Rittal LCP són intercanviadors de calor d’alta potència situats entre racks. Permeten una distribució uniforme de l’aire i la temperatura, aportant aire fred per la part frontal dels racks, en tota la seva alçada, i recollint l’aire calent per la part posterior mitjançant potents turbines. Aporten un gran estalvi energètic gràcies als seus ventiladors electrònicament commutats, que permeten una alta modulació en totes les etapes i són molt silenciosos. A més no cal la humidificació perquè impulsen l’aire fred per sobre de la temperatura de rosada, evitant la condensació del vapor d’aigua present en l’aire i mantenint la humitat estable entre paràmetres acceptables.

La refrigeradora Rittal IT, situada al terrat, està equipada amb 2 bombes inverter, dipòsit intern, targeta SNMP i tecnologia “freecooling” que possibilita una major eficiència energètica en aprofitar, en condicions favorables, les baixes temperatures exteriors. La refrigeradora envia aigua freda a les unitats LCP, i si fos necessari un intercanviador automàtic permet utilitzar com backup el sistema de refrigeració normal de l’edifici.

Sobre Agrupació

Agrupació és una companyia especialista en assegurances per a persones que compta amb 450 treballadors, més de 700 assessors i mediadors i més de 36.000 professionals i centres mèdics de referència. Ofereix, des de 1902, la cobertura d’assegurances de previsió personal com assegurances de vida , de salut , d’accidents o de vida i estalvi entre d’altres, i rams diversos (llar, automòbil , comunitats de propietaris , etc…) amb més de 300.000 assegurats i més de 380.000 pòlisses contractades.

Més informació a www.agrupacio.es

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 400 persones i oficines a Barcelona, ​​Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un soci de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter/

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més informació a www.rittal.com/es-es

Documents

Cas d'èxit d'Agrupació (PDF)

Descarregui el fulletó en format PDF del cas d’èxit sobre la construcció d’un nou CPD per Agrupació

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?