Cas d'èxit

Nou CPD a l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi

ABAST ha estat l’encarregat de construir un segon CPD per a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi sota estrictes criteris d’Eficiència, Eficàcia i Seguretat. Aquest CPD s’ha realitzat utilitzant tecnologia de Rittal, fabricant líder en solucions per Data Center, del qual ABAST és l’únic Platinum Partner a Espanya.

Situació inicial

L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral) es va posar en marxa el febrer del 2010, gràcies a una inversió del Departament de Salut de la Generalitat per a la seva construcció i equipaments. A més, va ser el primer hospital d’aquest nivell a Catalunya que naixia de zero. El centre dóna servei a més de 300.000 habitants d’onze municipis del Baix Llobregat i té una superfície de 46.127,7 metres quadrats.

En la seva fase inicial es va construir un CPD per donar servei a tot l’hospital i en 2012 es va decidir donar una major seguretat la infraestructura TIC i construir un segon CPD.

Característiques del nou CPD

El principal problema d’aquest projecte va ser la dificultat per trobar un espai físic adequat dins de les actuals instal·lacions de l’hospital per allotjar el CPD. Després d’estudiar el projecte conjuntament amb el client i amb Rittal, es va decidir habilitar un espai per realitzar el CPD en unes instal·lacions de l’hospital que no reunien les condicions mínimes de seguretat per a allotjar un CPD.

Per això i per prioritzar la seguretat del futur CPD en cas d’incendi, inundacions o accés no-autoritzats es va decidir construir un CPD 100% Rittal, que compta amb els següents elements:

  • Sala de màxima seguretat TI de 31m2
  • 6 racks per servidors
  • Cablejat entre racks amb solució Cat-6a Blindada de TE Connectivity
  • Tancament per a passadís fred i passadís calent
  • 3 LCP Inline de 30kW
  • 1 Refredadora d’aigua de 67kW amb free-cooling intern més aportació d’aigua freda de les pròpies instal·lacions de l’hospital
  • 1 UPS PMC 200
  • 12 PDU/PSM per a la distribució de corrent en els racks
  • Sistema de monitorització per al control de temperatura, fuites d’aigua i contactes lliures de potencial
  • A més de la infraestructura necessària per al CPD instal·lat per ABAST: fals terra, sistema de detecció i extinció d’incendis, sistema de seguretat d’accés, càmera de videovigilància…

Beneficis

El projecte va ser desenvolupat íntegrament per Abast Systems en un període inferior a tres mesos. El CPD a dia d’avui està 100% operatiu i gràcies a la utilització d’un sistema de refrigeració mitjançant free-cooling indirecte i les mesures adoptades per a la seva construcció és un CPD eficient, segur i amb alta disponibilitat. Respecte a una solució de CPD tradicional, l’estalvi energètic és d’aproximadament d’un 30% amb un valor de PUE que oscil·la entre 1’3 i 1,4.

A més gràcies a la escalabilitat i la modularitat dels components Rittal utilitzats, la inversió realitzada pel client en el moment de la construcció del CPD va ser la justa que necessitava en aquell moment, i a més sense limitar futurs creixements del CPD a tots els nivells (climatització, energia o la pròpia sala de seguretat TI).

Sobre el Consorci Sanitari Integral

El Consorci Sanitari Integral (CSI) és un ens públic de serveis sanitaris i socials que neix l’any 2000 assumint els antics hospitals de la Creu Roja a la província de Barcelona. Actualment, el CSI està participat pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

Avui en dia compta amb al voltant de més de 3.500 professionals repartits en centres de treball especialitzats en atenció primària , hospitalària i sociosanitària i complementats amb centres administratius de suport que donen servei a la població dels centres de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i els municipis del Baix Llobregat.

Més informació a www.csi.cat

Sobre ABAST

ABAST és un integrador global de solucions TIC amb més de 30 anys implantant solucions tecnològiques completes, innovadores i estratègiques per als seus clients. Compta amb un equip humà format per més de 400 persones i oficines a Barcelona, ​​Madrid i Palma.

L’àrea de projectes Data Center d’ABAST acredita una experiència de més de 100 projectes de construcció o millora de centres de dades, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims nivells de seguretat, flexibilitat i eficiència energètica. ABAST ofereix una oferta de serveis diferencial gràcies a la seva visió com a integrador TI amb experiència i coneixements en diferents àrees. ABAST és un soci de referència de Rittal a Espanya. Està certificat com Rittal Strategic Partner, la categoria més alta del programa global de partners de Rittal.

Més informació a www.abast.es/datacenter/

Sobre Rittal

Des de la seva fundació el 1961, Rittal ha evolucionat constantment fins a convertir-se en líder mundial d’oferta de sistemes per a armaris de distribució, distribució de corrent, climatització, infraestructura TI, així com software i servei. Actualment ofereix “Rittal – The System.”, Una plataforma perfectament harmonitzada de productes innovadors, solucions d’enginyeria avançades i servei d’assistència mundial per a una gran diversitat d’exigències. 10.000 treballadors fabriquen i desenvolupen en Rittal, sempre sota conceptes de responsabilitat pel medi ambient i la societat.

Més informació a www.rittal.com/es-es

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Data Center
Monitorització de CPDs
Monitorització PUE
Rittal Micro Data Center
Serveis de Manteniment de Centres de Dades
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?