Cas d'èxit

L’Ajuntament de Viladecans actualitza les seves comunicacions

ABAST ha implantat les mesures necessàries per adaptar la xarxa de comunicacions municipal a les seves necessitats de creixement de connectivitat en anys futurs. Per a això s’ha instal·lat un nou Core de Xarxa amb redundància de servei i s’ha realitzat el sanejament i adequació del cablejat de xarxa.

Situació inicial

Com a conseqüència del creixement del nombre de servidors i d’edificis connectats a través de fibra, l’Ajuntament de Viladecans havia arribat a una situació en la qual els seus equips de CORE de xarxa no podien ampliar-se més per donar servei a les seves noves necessitats de connectivitat.

La Unitat d’Informàtica de l’Ajuntament de Viladecans va avaluar la situació i, tenint en compte la seva planificació de futur creixement, van definir una solució basada en:

    • Previsió d’ampliació a un mínim del doble de la capacitat actual.
    • Substitució dels equips de CORE per altres amb major backplane, redundància en fonts d’alimentació i controladores, i possibilitat de VRRP, OSPF, IPv6 …
    • Gestió de sistema de mobilitat instal·lant un software per al mateix, que genera un sistema de gestió WiFi, amb validació i autenticació sobre servidor RADIUS per a més seguretat WLAN.

A més era necessari dur a terme una adequació del cablejat de xarxa i resoldre alguns problemes de connexions detectats.

La proposta presentada per Abast Systems va ser la que millor s’adaptava a aquests requeriments i es va valorar la seva experiència com a especialista projectes de TI i de comunicacions.

El projecte

Es van substituir els seus antics equips de core de la xarxa per dos nous switch HP Networking 8212zl en format xassís, amb molta més capacitat tant de ports de coure a 10/100/1000 com de fibra a 1 i 10 Gbps, Es tracta d’una solució totalment redundada, activa-activa, que proporciona connectivitat a tots els servidors i altres dispositius de la xarxa. Per a la instal·lació de la nova core, Abast va realitzar la reestructuració dels armaris rack que albergaven els commutadors de planta i els cores per separar les funcionalitats de servei de xarxa.

L’ampliació en ports de coure i fibra permetre dotar la totalitat de servidors i edificis corporatius de connexió redundada en els cores, aconseguint així una major disponibilitat al servei de xarxa.

Es va optar per una arquitectura de xarxa segmentada en VLAN per evitar trànsit de Broadcast i aïllar diferents xarxes en cas de possible bloqueig.

Es va realitzar també l’adequació del cablejat amb tecnologies d’última generació i es va dur a terme el sanejat de totes les connexions.

Beneficis

Després d’aquesta modernització, la xarxa de l’Ajuntament de Viladecans compta amb alta disponibilitat actiu-actiu i la possibilitat d’ampliar tant en connexions de Coure com a fibra, SX, LX i 10Gb.

Sobre l’Ajuntament de Viladecans

Viladecans és una població propera a Barcelona, situada a la comarca del Baix Llobregat, amb una població d’uns 65.000 habitants. El departament de TI de l’Ajuntament de Viladecans, compost per 10 persones, dóna servei a prop de 450 empleats dels organismes municipals, i gestiona també diferents serveis per al ciutadà lligats al projecte de Smart City.

Últims casos d'èxit publicats

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Audens Group confia en ABAST CyballSOC by Cyrebro per reforçar la seguretat de les seves dades i sistemes
B:SM integra la gestió dels usuaris de tots els serveis amb Microsoft Dynamics 365
BELLA AURORA LABS millora la cura i atenció a les seves consumidores amb Dynamics 365 Omnichannel
CAD IT implementa Ansible per automatitzar les seves operacions de IT
CIRCUTOR millora la visió i gestió dels seus clients i proveïdors amb noves funcionalitats en Dynamics 365

Temes relacionats

Cablejat estructurat
Infraestructura de xarxes i comunicacions
Optimització del servei
Solucions de comunicació empresarial
Solucions de Networking Aruba

Registration

Forgotten Password?