Big Data i Dark Data

Per analitzar grans volums de dades (Big Data) calen solucions innovadores i eficients que permetin descobrir, correlacionar i proporcionar informació útil per al nostre negoci. La nostra presa de decisions pot també millorar mitjançant l’anàlisi de dades que hagin estat ocultes als nostres sistemes de BI (Dark Data).

Big Data és un terme aplicat a conjunts de dades que superen la capacitat del software habitual per a ser capturats, gestionats i processats en un temps raonable. Així mateix, són actius d’informació caracteritzats pel seu alt volum, velocitat i varietat , que demanen solucions innovadores i eficients de processament per a la millora del coneixement i presa de decisions a les organitzacions. Aquest tipus de noves solucions són ja una realitat, i permeten analitzar i correlacionar, per exemple, tots els moviments de diners que es produeixen en una entitat bancària, la informació que registren els punts de vendes de grans xarxes de centres comercials, les dades registrades per administracions públiques, o tota la informació que es genera a les xarxes socials, blogs i pàgines webs que s’actualitzen diàriament.

El terme Dark Data s’aplica a conjunts de dades que han estat registrats pels nostres sistemes d’informació però que normalment no són recol·lectats, processats, ni gestionats per a la millora del coneixement i presa de decisions a les organitzacions.. L’origen del Dark Data es pot deure a la no recol·lecció de les dades (dades volàtils o peribles), el difícil accés en el temps i format adequats (dades no processades adequadament), o per poca explotació (dades existents i no aplicades amb tot potencial). Aquest tipus d’informació pot ser analitzada per eines de BI convencionals, però requereix un tractament previ per identificar, filtrar i treure a la llum la informació valuosa que fins ara estava amagada.

ABAST posa a la seva disposició serveis experts per a la implementació de solucions per Big Data i Dark Data

Principals tecnologies de BI / Analytics utilitzades en els nostres projectes

Solucions per a Business Analytics de Microsoft

Amb les solucions per a Business Intelligence, Analytics i Big Data de Microsoft t’ajudarem a transformar les dades en visualitzacions intel·ligents i fàcils d’entendre. Descobreix el valor de les dades de la teva organització al transformar-los en informació perquè tothom pugui prendre decisions basades en fets i no en opinions.

Llegir més
Solucions per a Business Analytics de Qlik

Les solucions Business Intelligence de Qlik multipliquen el poder de la intuïció humana combinant l’exploració associativa lliure amb l’automatització i els suggeriments de coneixements generades per IA. Tot perquè els usuaris facin nous descobriments i trobin coneixements inesperats.

Llegir més
Solucions per a Business Analytics de SAP

les solucions de SAP per a Business Analytics i Business Intelligence l’ajuden a simplificar, innovar i accelerar a través de l’anàlisi, la predicció i la gestió del seu negoci en temps real, i ABAST és un dels principals experts a Espanya en aquestes solucions.

Llegir més

Solucions Business Analytics / BI

SAP DataSphere
Kit Digital - BI i analítica amb Microsoft Power BI
Programa d'ajudes Kit Digital - Solucions de digitalització per a Pimes
Oracle Exadata
Oracle Database Appliance (ODA)
Oracle Autonomous Database
Solucions per a Business Analytics de Microsoft
ABAST Cost Allocation Framework
ORA-EBS Dashboard
Quadre de comandament comercial
Quadre de comandament financer
Solucions per a Business Analytics de Qlik
Solucions Business Intelligence / Analytics IBM Cognos
ABAST Q'nowledge
Solucions per a Business Analytics d'Oracle

Casos d'èxit

ALARIAM aposta per Microsoft Azure Synapse per consolidar l'origen de les seves dades i millorar l'anàlisi de la informació
Würth, la informació al servei del Venedor
Funderia Condals. Filosofia Cognos: Qualitat i innovació
El CRG millora la gestió de la seva informació amb Oracle

Altres temes relacionats

SAP Datasphere. Evolució des de SAP BW i SAP BW/4HANA.
Aplicacions de la Intel·ligència Artificial a les empreses
Workshop - Pren millors decisions amb Microsoft Power BI
Fons Next Generation per Transformació Digital
Treu-li més partit a les teves dades amb la nova llicència de Power BI Premium Per User
Treu-li més partit a les teves dades amb la nova llicència de Power BI Premium
Millora les teves decisions de negoci amb Microsoft Power BI
Millora les teves decisions de negoci amb Microsoft Power BI
Webinar Cámara Madrid - Abast - Coneix com Power BI pot ajudar al teu negoci
Millora les teves decisions de negoci amb Microsoft Power BI

Registration

Forgotten Password?